Δελτίο τύπου 20/12 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δελτίο τύπου 20/12


Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις των κλιμακίων. Χριστουγεννιάτικο τουρνουά ανάπτυξης ΠΑΟΚ. Στη Σουηδία θα διδάξει ο Σ. Μίγκας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΜΕ 184 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Το τετραήμερο 16-19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν καμπ Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων και Παγκορασίδων στην Αθήνα και καμπ Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων στην Θεσσαλονίκη. Συνολικά πήραν μέρος 184 αθλητές και αθλήτριες, γεννημένοι τα έτη 1994-1999. Υπήρξαν ενθαρρυντικά μηνύματα, ενώ για πρώτη φορά όλοι οι αθλητές καταγράφονται σε αρχεία, ανάλογα με τα σωματομετρικά τους στοιχεία και το βιογραφικό τους. Τα στοιχεία θα αναρτηθούν στο internet και θα είναι στην διάθεση όλων των προπονητών. Θα ακολουθήσουν καμπ και στην διάρκεια των εορτών. Μετά το τέλος των προπονήσεων υπήρξε σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των Εθνικών ομάδων Ανδρών, Εφήβων και Παίδων. Συγκεκριμένα για το καμπ των παμπαίδων που έγινε
στις Συκιές με την παρουσία 32 αθλητών από τα σωματεία της ΕΣΧΘ (Ενωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης) ο Π.Ο.Π. (Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής) Γιάννης Λαζαρίδης, δήλωσε: «Στόχος είναι να καταγραφούν όλοι οι αθλητές γεννημένοι τις χρονιές 1998-1999. Θα ακολουθήσει νέο καμπ και για την ΕΣΧΑΜΑΘ (Ενωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης), τόσο στην κατηγορία των παμπαίδων, όσο και σε αυτή των παγκορασίδων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε μία πλήρη εικόνα των αθλητών και αθλητριών στην συγκεκριμένη ηλικία».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ -3-
Μια ακόμα πολύ σοβαρή αναπτυξιακή πρωτοβουλία πήρε ο ΠΑΟΚ, που το διάστημα 27-30 Δεκεμβρίου στη Μίκρα -3- θα διοργανώσει το 2ο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Παίδων και Παμπαίδων. Στην κατηγορία των παίδων θα πάρουν μέρος ο ΠΑΟΚ, ο Φοίβος Συκεών, ο Πανελλήνιος, ο ΑΣΕ Δούκα, ο Φίλιππος Βεροίας και μία 6η ομάδα, η οποία θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες. Στους Παμπαίδες θα συμμετέχουν ο ΠΑΟΚ, ο Φοίβος, η ΧΑΝΘ, ο ΓΑΣ Κιλκίς, η Δράμα 1986, ο Φίλιππος Βεροίας, ο Ζαφειράκης Νάουσας, ο Φαίακας Κέρκυρας, ο ΑΣΕ Δούκα και οι Κωνσταντινουπολίτες. Ο συντονιστής της διοργάνωσης Γιάννης Πιλαλίδης σχολίασε: «Τα πολύ θετικά μηνύματα από το περσινό τουρνουά μας ώθησε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση και του φετινού. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που διέθεσαν τις προπονητικές ώρες τους για να υλοποιηθεί το τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη Σαουλίδη για την στήριξη του. Προσπαθήσαμε να δώσουμε διεθνές χαρακτήρα στους αγώνες, αλλά δυστυχώς οι ξένες ομάδες που καλέσαμε δεν μπορούσαν να έρθουν αυτή την περίοδο».

ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΓΚΑΣ

Το διάστημα 26-30 Δεκεμβρίου στην πόλη Λουντ της Σουηδίας θα διεξαχθούν διεθνείς αγώνες νέων και παράλληλα θα γίνει διεθνές σεμινάριο διαιτητών μέχρι 22 ετών (young project referees). Θα διδάξουν και θα βαθμολογήσουν οι λέκτορες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ Σωτήρης Μίγκας και Φέλιξ Ραντς από την Ελβετία.

No comments