Α1 Κύπρου - Προβάδισμα της ΣΠΕ για τα play offs - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α1 Κύπρου - Προβάδισμα της ΣΠΕ για τα play offs


Από cyprus-handball.com
Νίκη τίτλου πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η ΣΠΕ Στροβόλου η οποία στο ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ ΟΠΑΠ αντρών νίκησε εκτός έδρας το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 25-24 και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας αυξήσει στο +4 τη διαφορά που τη χωρίζει από την ομάδα του Ευρωπαϊκού. Η ουσία της νίκης αυτής, βέβαια, είναι ότι η ομάδα της Συνεργατικής έχει αποκτήσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ αφού έκανε το 2-0 στις νίκες κι επιπλέον, θα ξεκινήσει τη σειρά των τελικών από την έδρα της. Το ντέρμπι στο κατάμεστο κλειστό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα προηγούμενα μεταξύ των δύο ομάδων, αφού και προχθές πρόσφερε σημαντικές συγκινήσεις, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός σούπερ ντέρμπι (δύναμη, πάθος, νεύρα) ενώ στο τέλος πρόσφερε και ... δωρεάν καρδιογραφήματα στους φίλους και των δύο ομάδων. Και λέμε στο τέλος,
γιατί σε μια μεγάλη διάρκεια της εξέλιξης του η ομάδα που είχε τον έλεγχο αλλά και το προβάδισμα στο σκορ ήταν η ΣΠΕ Στροβόλου που έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα (φοβερή άμυνα με μπροστάρη τον ανίκητο τερματοφύλακα, Δημήτρη Ταρτίο, αλλά και φοβερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση) και μπήκε καθαρά σε θέση οδηγού από το πρώτο πεντάλεπτο (1-5). Η αντίδραση του Ευρωπαϊκού σε αυτό το διάστημα ήταν σπασμωδική, αφού δεν έβρισκε το αντίδοτο στο ξάφνιασμα των αντιπάλων του. Παρόλο που σε κάποια διαστήματα του α’ ημιχρόνου είχε καταφέρει να κατεβάσει τη διαφορά μέχρι και στα 2 γκολ (4-6, 7-9) εντούτοις πλήρωσε την κακή αμυντική του λειτουργία την οποία εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό η ΣΠΕ, για να προηγηθεί στο ημίχρονο με 9-13.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξάφνιασαν και πάλι στο ξεκίνημα αφού με το ... καλημέρα, ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (9-16)! Σε τέτοιου είδους παιγνίδια ωστόσο η συμβολή των τερματοφυλάκων είναι πολύ σημαντική, έτσι και οι γηπεδούχοι, με τις απανωτές αποκρούσεις του Κώστα Χριστοδούλου κατάφεραν στο δεκάλεπτο να μειώσουν στο -3 (14-17) και να ξαναμπούν στο παιγνίδι. Παρόλα αυτά, μέχρι και 3΄πριν το τέλος δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν το παιγνίδι καθώς η ΣΠΕ είχε συνεχώς μια διαφορά ασφαλείας (15’ 16-20, 20΄17-22, 25΄ 19-23) πλην όμως, το φινάλε έμελλε να είναι δραματικό καθώς, στο 28΄ η διαφορά ψαλιδίστηκε στο -2 (22-24) ενώ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο, όμως από μια λάθος επίθεση κι ενώ το σκορ θα μπορούσε να γίνει 23-24 έγινε 22-25. Κι εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας τέλειωσε, στο τελευταίο λεπτό το Ευρωπαϊκό μείωσε στο τέρμα (24-25) ενώ στην τελευταία φάση του ντέρμπι ο Ταρτίος απέκρουσε το σουτ του Ευσταθιάδη και απέτρεψε το μοιραίο για την ομάδα του, που πήρε μια σημαντικότατη νίκη και θα κάνει καλά Χριστούγεννα.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠ (Α. Ανδρέου) Μ. Ευσταθιάδης 3, Θ. Τσίβικος 4, Μ. Πελαγία 2, Σοφοκλέους, Γ. Νικηφόρου 3, Ι. Αργυρού 5, Ι. Βούκας 2, Π. Οικονόμου, Κ. Χριστοδούλου, Α. Μαρκίδης 3, Γ. Στυλιανού, Α. Λεμέσιος, Κοβάκοφ 2, Ρ. Παπανικολάου, Μ. Μηνά.
ΣΠΕ: (Κ. Κόκκινος – Α. Αβραάμ) Ρ. Λαπουζίνσκι, Β. Δημοσθένους 2, Σ. Ζωγράφου 3, Χρ. Χρυσάνθου, Χ. Γεωργίου, Κ. Κωνσταντίνου 2, Ξ. Κυπριανού, Χρ. Ταρτίος 2, Α. Μενελάου, Α. Φωτίου, Δ. Ταρτίος, Τσίτου Βιτάλι 8, Γ. Παπακυπριανού 3, Μ. Τσεριώτης, Ν. Μιχαηλίδης 5, Π. Ιερείδης.
Ε.Ν. ΣΠΕ Στροβόλου – Μαυρομάτης 26-27
Ντέρμπι για γερά νεύρα έγινε και στο Λύκειο Στροβόλου όπου στο καθοριστικής σημασίας παιγνίδι ο Μαυρομάτης Αγίου Παύλου νίκησε εκτός έδρας την ΕΝ ΣΠΕ Στροβόλου με 26-27 και με 11 βαθμούς ανέβηκε στην 3η θέση. Χαρακτηριστικό του αγώνα αλλά και ενδεικτικό του πάθους των χειροσφαιριστών και των δύο ομάδων είναι το γεγονός ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης τιμώρησαν με 24 δίλεπτα (!), απέβαλαν τον προπονητή των φιλοξενουμένων ενώ στο τέλος της αναμέτρησης σημείωσαν στο φύλο αγώνα και δύο αθλητές, τους οποίους θα στείλουν στη Δικαστική με την κατηγορία της βιαιοπραγίας!
Στον απόηχο των πιο πάνω, η ομάδα της Ένωσης θα πρέπει να είναι αρκετά προβληματισμένη για τον τρόπο που έχασε αυτό το σημαντικό από βαθμολογικής άποψης παιγνίδι, όχι μόνο επειδή στο ημίχρονο είχε καταφέρει να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 13-12 αλλά κυρίως επειδή στην επανάληψη (μέχρι το 15’) είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική της υπεροχή (λόγω δίλεπτων τιμωριών) και να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά μέχρι και στο +5. Ωστόσο, δεν βρήκε το αντίδοτο στο πάθος των φιλοξενουμένων που παρά τα σε βάρος τους δεδομένα κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να πάρουν τους βαθμούς που τους βάζουν για καλά στο κυνήγι της τετράδας.
Από τη νικήτρια καλύτεροι οι Αλαξάντερ Μπόσιτς 11, Π. Αντωνίου 4, Βορκάς 3 και Α. Ιωάννου 3 ενώ από τον Μαυρομάτη κορυφαίοι οι Χατζηεφραίμ 7, Κόπσιακ 7 και Φτερακίδης 5.
Κ.Α. Λατσιά – Ε.Ν. Αγίου Αθανασίου 29-26
Πλατιά χαμόγελα στο στρατόπεδο της Κεντρικής Ασφαλιστικής Λατσιά που κατάφερε να γευτεί για 2η φορά φέτος τη χαρά της νίκης. Στην έδρα της επιβλήθηκε της ΕΝ Αγίου Αθανασίου με 29-26 και σταθεροποιήθηκε στην 6η θέση του πίνακα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιγνιδιού. Προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 16-11 όμως από το ... τίποτα, το παιγνίδι λίγο έλειψε να γίνει ντέρμπι! Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι δέχτηκαν εύκολα γκολ και η ομάδα της Λεμεσού –που μας συνήθισε να παλεύει όλα τα παιγνίδια μέχρι το τέλος – μείωσε τη διαφορά βάζοντας αρκετή πίεση στα Λατσιά, που στο τέλος όμως κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν το ροζ φύλο.
Σκόραραν για τα Λατσιά οι Βανέζη 4, Γ. Ιωάννου 1, Μεταξά 5, Βορκάς 3, Π. Ιωάννου 8, Βλαδιμήρου 3, Χρυσάνθου 3 και Ειρηνάκης 2 και για την φιλοξενούμενη οι Καταλίν 1, Μπόρτε 5, Ρόμεο 4, Βούκελιτς 12 και Μπεσιάρα 4.

No comments