Champions league Ανδρών. Δεύτερη αγωνιστική (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Champions league Ανδρών. Δεύτερη αγωνιστική (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ)

Η MONTPELLIER ΕΡΙΞΕ ΤΟ "ΚΑΣΤΡΟ" ΤΗΣ KIEL 
Χάρη στον εξαιρετικό αριστερό ίντερ William Accambray η Μονπελιέ κατάφερε να κερδίσει την THW Kiel την Κυριακή το βράδυ και να παραμείνει στην κορυφή του Α΄ομίλου, μαζί με την πρωτοεμφανιζόμενη Kobenhavn (καθαρή νίκη επί Szeged).

Η Ατλέτικο στη Μαδρίτη έχασε την ευκαιρία για την δεύτερη νίκη της εναντίον των Ρώσων της Chekhovskie Medvedi, η Σαμπερί και η Fuchse Βερολίνου πήραν την πρώτη νίκη τους, ενώ Αγία Πετρούπολη και Metalurg μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Δεύτερες νίκες για Ζάγκρεμπ και VESZPREM
Όπως το Αμβούργο και η Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, έτσι και οι CO Ζάγκρεμπ και Veszprem πήραν τη δεύτερη νίκη τους στους δεύτερους αγώνες τους για το VELUX EHF Champions League.

Α Όμιλος:

Μετά τις Μπαρτσελόνα Intersport και RK CO Ζάγκρεμπ που πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο Round 2, η Chambery Savoie πήρε την πρώτη της νίκη, με δυσκολία απέναντι στη Sävehof και ισοβαθμεί με την Schaffhausen με δύο βαθμούς.

Chambery Savoie HB (FRA) - IK Sävehof (SWE), 33:30 (17:17)


Ο Damir Bicanic εξασφάλισε αυτή την σημαντική νίκη για τη Σαμπερί απέναντι στους Σουηδούς πρωταθλητές. Η Sävehof - όπως και μία εβδομάδα πριν στο Ζάγκρεμπ - στάθηκε πολύ καλά και ήταν κοντά στο σκορ, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό μέχρι το τέλος - όμως φάνηκε να γέρνει στην πλευρά της Σαμπερί στο 52', όταν ο Cedric Paty σκόραρε το 28:24 και με τον τερματοφύλακα Νεμπόισα Grahovac πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα:

Damir Bicanic (παίκτης Chambery): Η Sävehof έπαιξε εξαιρετικά, πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Η άμυνα μας δεν έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιώθηκε στοδεύτερο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω σκοράρει δέκα γκολ στο VELUXC EHF Champions League - Είμαι πολύ περήφανος, αλλά είναι πιο σημαντικό ότι κερδίσαμε το παιχνίδι.

Philippe Gardent (προπονητής Chambery): Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και χάρη στην απόδοσή μας στο Β' ημίχρονο πήραμε τους δυο βαθμούς. Οι καλύτεροι του αγώνα μας ήταν Bicanic και Grahovac. 

RK Croatia Osiguranje Ζάγκρεμπ (CRO) - Bosna BH Gas Σεράγεβο (BiH) 33:19 (16:9)

Ήταν μια επίδειξη δύναμης των πρωταθλητών Κροατίας, καθώς η Bosna ήταν πάρα πολύ αδύναμη για να απειλήσει την Croatia. Χάρη σε κάποια υπέροχα γκολ και πάσες του Ivano Balic στην αρχή του παιχνιδιού, η Ζάγκρεμπ αύξησε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Καθώς η Bosna δεν είχε τη δύναμη στην επίθεση για να σπάσει την άμυνα των Κροατών, το παιχνίδι κρίθηκε από πολύ νωρίς.

Στο Β΄ ημίχρονο ο Κροάτης προπονητής Ίβιτσα Obrvan άλλαξε τελείως την ομάδα του,
ξεκουράζοντας τους βασικούς του με νεαρούς παίχτες, οι οποίοι μεγάλωσαν τη διαφορά στα 10 γκολ, φτάνοντας το σκορ 23:13 στο 43'. Ο Stepancic σημείωσε το γκολ της ημέρας με ένα τέχνασμα Kempa, στο σφύριγμα της λήξης.

Καλύτεροι παίκτες για τους Κροάτες ήταν οι Zlatko Horvat με επτά γκολ και Marko Kopljar ​​με έξι γκολ, ενώ Medic και Cakic σκόραρε από πέντε γκολ για τη Bosna. Η Bosna παραμένει χωρίς βαθμό, με το Ζάγκρεμπ να έχει φτάσει τους 4.

Δηλώσεις των προπονητών:

Danijel Ridic (Bosna): Είμαστε πιο αδύναμοι από ό, τι πέρυσι, κυρίως λόγω του μικρότερου προϋπολογισμού μας και το γεγονός ότι έφυγαν έξι βασικοί παίκτες. Καθώς ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πολύ αργά, η ομάδα δεν είναι έτοιμη και στερείται δύναμης και φυσικής κατάστασης.

Ivica Obrvan (Ζάγκρεμπ): Περιμέναμε τους δυο βαθμούς της νίκης, αφού η ομάδα μας είναι ισχυρότερη. Στο Β΄ ημίχρονο έδωσα την ευκαιρία στους νέους παίχτες μας, καθώς χρειαζόμαστε τις δυνάμεις μας για την Πέμπτη απέναντι στη Schaffhausen.

Β όμιλος:

MKB Veszprem είναι η μοναδική πρωτοπόρος στον όμιλο, μετά 4 βαθμούς. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με την ισοπαλία εναντίον της Medvedi δεμένα και η Fuchse μετά τη νίκη της επί της Kielce, ακολουθούν με 3 βαθμούς.

Füchse Βερολίνου (GER) - Vive Targi Kielce (POL), 30:27 (14:15)

Η πρωτοεμφανιζόμενη Füchse παραμένει αήττητη, όπως και η Vive Targi Kielce παραμένει στο μηδέν μετά από δύο αγώνες. 7876 θεατές είδαν μια ιδιαίτερα συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων. Το Βερολίνο πήρε τη νίκη  χάρη σε μια αντεπίθεση προς το τέλος του αγώνα. Κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Torsten Laen (Füchse, 7 γκολ) και Grzegorz Tkaczyk (Kielce, 5).

Και οι δύο ομάδες άρχισαν δυνατά, αλλά η άμυνα του Βερολίνου δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα εξτρέμ και την περιφέρεια της Kielce που έφτασε να προηγείται με 11:06. Αλλά όταν ο Ισπανός στάρ Iker Romero πήρε πάνω του την επίθεση της Füchse γύρισε το σκορ - και το Βερολίνο ισοφάρισε σε 14:14, μετά τον τερματοφύλακα Silvio Heinevetter να κατεβάζει τα ρολά.

Όταν οι Γερμανική ομάδα πήρε το προβάδισμα με 17:15 το παιχνίδι άλλαξε και πάλι, με την Kielce να βρίσκει το ρυθμό τους και να περνάει μπροστά στο σκορ με 24:21 στο 50΄. Αλλά χάρη σε ένα σερί 9:3 η Füchse κατάφερε και πήρε την πρώτη νίκη της στο EHF Champions League.

BM Ατλέτικο Μαδρίτης (ESP) - Chekhovskie Medvedi (RUS) 30:30 (18:14)

Δεκαετίες μετά τον τελευταίο αγώνα της στο Διεθνές χάντμπολ με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι Ισπανοί έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους. Οι Ισπανοί ήταν μπροστά σχεδόν και στα 60 λεπτά της Μαδρίτης, αλλά στο τέλος ο Eduard Koksharov ισοφάρισε με πέναλτι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Ατλέτικο ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και φάνηκε ότι θα έπαιρνε εύκολα τους βαθμούς της νίκης, όταν προηγήθηκε με 23:15. Όμως, η διαφορά των 8 γκολ, εξαλείφθηκε λεπτό προς λεπτό, καθώς η ρωσική άμυνα βελτιώθηκε και η επίθεση της Chekhovskie με ένα σερί 6:0 μείωσε 23:21 - με το παιχνίδι να ξεκινά και πάλι. Χάρη σε ένα γκολ του Chipurin, η Ρώσοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 25:24, έως ότου  η Ατλέτικο να γυρίσει ξανά το παιχνίδι - μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που ισοφαρίστηκε με το πέναλτι του Koksharoωv.

Για τη Medvedi ήταν η δεύτερη ισοπαλία, μετά αυτήν απέναντι στη Fuchse, στη Μόσχα. Ο Lazarow (7) και Markussen (6) ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ για τη Μαδρίτη, ενώ ο Filipov σκόραρε επτά φορές για Medvedi. 

MKB Veszprem (HUN) - Bjerringbro Silkeborg (DEN) 33:25 (17:11)

Χάρη στα 8 γκολ του ασταμάτητου ίντερ MarkoVujin, η Veszprem παραμείνει στην κορυφή του ομίλου μετά από δύο αγώνες.

Οι Ούγγροι ξεκίνησαν τέλεια στην άμυνα και κατά συνέπεια στην επίθεση, προηγήθηκαν με 4:1 και 9:5, πριν οι Δανοί βρουν το ρυθμό τους - αλλά, παρά τη βελτίωση τους η Veszprem ήταν πιο επιθετική και αύξησε τη διαφορά στα έξι γκολ με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το η μικρότερη διαφορά έφτασε τα πέντε γκολ, ο μέσος όρος ήταν οκτώ, έτσι η Bjerringbro δεν είχε καμία πιθανότητα - σε πλήρη αντίθεση με τον πρώτο αγώνα της, όταν ήταν κοντά να νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Fredrik Petersen σκόραρε έξι φορές για ους φιλοξενούμενους. Η επίθεση των Δανών δεν ήταν αρκετά καλή ώστε να διασπάσει την άμυνα της MKB.

Δηλώσεις των προπονητών:

Lajos Mocsai (Veszprem): Μου αρέσει να βλέπω το στυλ παιχνιδιού των ομάδων της Δανίας, αλλά σήμερα η ομάδα μου ήταν καλύτερη, χάρη στη πολύ καλή συνεργασία της άμυνας και τερματοφύλακα, το ομαδικό πνεύμα και τη μεγάλη υποστήριξη των οπαδών μας.

Carsten Albrektsen (Bjerringbro): Ήταν μια άξια νίκη της Veszprem, ιδίως λόγω των απόδοσης της στο πρώτο ημίχρονο. Είμαι εν μέρει ικανοποιημένος παρά την δεύτερη ήττα μας - αυτή είναι η πρώτη σεζόν μας στη VELUX EHF Champions League. Κατά τη γνώμη μου η Veszprem και η Μαδρίτη, θα παλέψουν για την πρώτη θέση στον όμιλο μας.

Γ όμιλος:

Η Metalurg Skopje παραμείνει αήττητη στον όμιλο κάτω από το HSV Hamburg πού πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Γερμανοί πρωταθλητές βρίσκονται στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς μπροστά από τους Σκόπιανούς (3), Koper, Plock (από 2), Αγία Πετρούπολη (1) και Κονστάντζα (0).

HC Αγία Πετρούπολη (RUS) - HC Metalurg (MKD) 25:25 (10:11)

Η Metalurg εξακολουθεί να είναι αήττητη, όπως και οι Ρώσοι δευτεραθλητές εξακολουθούν να περιμένουν την πρώτη νίκη τους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Οι πρωταθλητές των Σκοπίων προηγήθηκαν με 6:2, στη συνέχεια η Αγία Πετρούπολη βελτιώθηκε στην άμυνα, η Metalurg έχασε το ρυθμό της - και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 8:8. Ο αγώνας παρέμεινε αμφίρροπος μέχρι το τέλος. Πρώτη η Metalurg αύξησε τη διαφορά σε 21:17, με την Αγία Πετρούπολη να γυρίζει το παιχνίδι με πέντε συνεχόμενα γκολ, προηγούμενη με 22:21 για πρώτη φορά. Παρά τις συνολικά 17 αποκρούσεις του τερματοφύλακα Darko Stanic, η Metalurg βρέθηκε πίσω με 24:25, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, πριν ο Ζάρκο Μάρκοβιτς διαμορφώσει το τελικό σκορ 25:25.

Μάρκοβιτς και Mojsovski ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ με κάθε επτά γκολ για Metalurg. 

Cimos Koper (SLO) - Wisla Plock (POL), 27:24 (14:13)

Marko Krivokapic ήταν ο νικητής του αγώνα για τους Σλοβένους με δέκα από τα 27 γκολ της Koper.Τα πέντε γκολ του Toromanovic δεν φάνηκαν αρκετά για την Plock.

Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα όλα είναι ανοιχτά και πάλι, με τις δύο ομάδες να έχουν τώρα από δύο βαθμούς για λογαριασμό τους. Η Cimos Koper προηγήθηκε στο 29 λεπτό, καθώς η Plock είχε ξεκινήσει καλύτερα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεκάλεπτο από το 38 στο 48, όταν το Koper αύξησε το προβάδισμα από 17:15 σε 24:18 για να κριθεί το παιχνίδι.

Δ όμιλος:

Kobenhavn και Μονπελιέ είναι μπροστά από το Κίελο, μετά τη δεύτερη αγωνιστική. Μετά την αναμενόμενη νίκη της Ademar απέναντι στην Partizan το Σάββατο, η Μονπελιέ κέρδισε στο μάτς της ημέρας το Κίελο και η Kobenhavn νίκησε άνετα τη Szeged.

AG Kobenhavn (DEN) - Pick Szeged (HUN), 36:24 (18:11)

Η πρωτάρα AG Kobenhavn παραμείνει στην κορυφή του ομίλου, μετά τη δεύτερη νίκη της. Με εναν εξαιρετικό Mikkel Hansen εξασφάλισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Η Bröndbyhallen πήρε φωτιά στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της AG Kobenhavn για το VELUX EHF Champions League και οι οπαδοί πανηγύρισαν για τους Δανούς πρωταθλητές και ιδιαίτερα για τον πρώτο σκόρερ Mikkel Hansen, που σκόραρε εννέα φορές.

Παρά το τελικό αποτέλεσμα, παίχτηκε υψηλού επιπέδου χάντμπολ και από τις δύο ομάδες . Μετά από 20 λεπτά η διαφορά ήταν μόλις ένα γκολ (11:10), αλλά μια διακοπή από έναν τραυματισμό, σταμάτησε το ρυθμό της Szeged και η Kobenhavn με ένα 7:1 έκανε το 18:11στο ημίχρονο, με 7 γκολ του Mikkel Hansen και μεγάλο αριθμό αποκρούσεων από τον τερματοφύλακα Kasper Hvidt.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα:

Magnus Andersson (προπονητής Kobenhavn): Η άμυνα ήταν συγκεντρωμένη και με υπομονή, γεγονός καθοριστικό. Ήμασταν κάτω από πίεση, αλλά σήμερα η ομάδα ήταν έτοιμη από το πρώτο λεπτό και σε όλο τον αγώνα. Η επίθεση μας πήγε πολύ καλά, καθώς πολλοί παίκτες σκόραραν γκολ. Φυσικά οφείλω να αναφέρω τον Mikkel Hansen, που σημείωσε πολλά γκολ και δημιούργησε χώρο για τους άλλους παίκτες.

Mads Larsen (παίκτης Kobenhavn): Μια από τις διαφορές στο πρώτο αγώνα μας στο Βελιγράδι ήταν ότι ο πρώτος αγώνας δεν ήταν στην έδρα μας, ενώ αυτό ήταν. Αυτό σημαίνει πολλά! Η Pick Szeged ήταν άτυχη να χάσει τον καλύτερο παίκτη της στην έναρξη του αγώνα.

THW Kiel (GER) - Μονπελιέ (FRA), 23:24 (14:10)

Μετά από 23 συνεχόμενες νίκες - 14 στο πλαίσιο της προετοιμασίας, εννέα σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν - η THW Kiel δέχθηκε την πρώτη ήττα της - καθώς η Μονπελιέ γύρισε το παιχνίδι μετά το ημίχρονο, χάρη στον εξαιρετικό ίντερ τους William Accambray. Σημείωσε οκτώ γκολ στο δεύτερο μισό. Από την άλλη πλευρά ο τερματοφύλακας Thierry Omeyer - ο οποίος θα επιστρέψει στο Μονπελιέ το 2013 - είχε πολύ καλή απόδοση με 17 αποκρούσεις, ενώ πρώτος σκόρερ της THW ήταν Filip Jicha με έξι γκολ.

Η Μονπελιέ είναι ισόβαθμη με την Kobenhavn (4β), δύο βαθμούς μπροστά του Κιέλου.

Η THW δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την εξαιρετική Γαλλική άμυνα και στο δεύτερο μισό  σκόραρε μόνο εννέα φορές σε 30 λεπτά. Το πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετικό. Η  Μονπελιέ δεν έβρισκε λύση απέναντι στον Omeyer και το Κίελο πήγε με διαφορά 4 γκολ στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια, με 30  εκρηκτικά λεπτά του Accambray που σκόραρε οκτώ φορές - συμπεριλαμβανομένης και του τελικού 24:23, τη στιγμή που η Kiel έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με το τελικό σφύριγμα.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα:

Patrice Canayer, προπονητής Μονπελιέ: Αυτό το παιχνίδι εκπλήρωσε όλες τις προσδοκίες - ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να κερδίσουν σε αυτό το "κάστρο" του χάντμπολ. Πριν από το ημίχρονο ήμασταν αδύναμοι στην επίθεση, αλλά στη συνέχεια το βελτιώσαμε - και τώρα είμαστε απολύτως υπερήφανοι που έχουμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω ότι θα συναντηθούμε ξανά με το Κίελο στη Γερμανία - και πολύ αργότερα από την φάση των ομίλων. Αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.

Alfred Gislason, προπονητής Kiel: Η Μονπελιέ είχε υψηλότερη ποιότητα από ό, τι η ομάδα μας μετά από το ημίχρονο. Αφού χάσαμε τρία ή τέσσερα σίγουρα γκολ, χάσαμε και τη νίκη. Η Μονπελιέ ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση.

Reale Ademar Leon (ESP) vs Παρτιζάν Beograd (SRB), 33:28 (20:12)

Η Ademar επανήλθε στο δρόμο της πρόκρισης μετά την ήττα στο Μονπελιέ και οι νεαροί Σέρβοι από το Βελιγράδι εξακολουθούν να ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των ομίλων.

Η Leon έδειξε δύο πρόσωπα στα δύο μισά: στο πρώτο οι Ισπανοί έπαιξαν γρήγορα και συγκεντρωμένα στην επίθεση και η άμυνα τους ήταν δυνατή. Η Παρτίζαν δεν είχε καμία πιθανότητα στα πρώτα 30 λεπτά - και το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί με την κόρνα του ημιχρόνου.

Αλλά οι Ισπανοί δεν είχαν την ίδια συγκέντρωση στο δεύτερο μισό και οι Σέρβοι κατάφεραν στο τέλος να μειώσουν τη διαφορά στα πέντε γκολ- χωρίς όμως να απειλήσουν πραγματικά τη Leon.


Οι Denis Krivochlykov (Leon) και Nenad Maksic (Beograd) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του παιχνιδιού με έξι γκολ ο καθένας.

1 comment

Anonymous said...

ΤΙ ΜΑΤΣΑΡΕΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟΨΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.