Επαιξε σαν πρωταθλήτρια. AEK - ΠΑΟΚ 27-20 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επαιξε σαν πρωταθλήτρια. AEK - ΠΑΟΚ 27-20

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των «δικεφάλων» επικρατώντας με 27-20 του ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» με ηγέτη τον Χριστόφορο Μπακαούκα που πέτυχε δέκα γκολ, έξι εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο και σε σημείο που έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα του που στο πρώτο μέρος πελαγοδρομούσε κι αδυνατούσε να βρει τους σωστούς διαδρόμους προς την εστία των Θεσσαλονικιών. Για τον ΠΑΟΚ η αρχή ήταν ιδανική αφού κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, ξεκινώντας με άμυνα 5-1 με τον Τσακίρη να παίζει στον «άσο» και να δυσκολεύει την πρώτη πάσα. Ο «δικέφαλος» του Βορρά με αυτόν τον τρόπο και εκμεταλλευόμενος την αστοχία της ΑΕΚ μπόρεσε να «χτίσει» μια διαφορά πέντε γκολ με ένα σερί 5-0 (10-6 στο 27’) με τους «κιτρινόμαυρους» να μένουν χωρίς γκολ για 13’ (25’-28’).

Όμως στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο ΠΑΟΚ –έχοντας στον πάγκο τον Τσακίρη που είχε από το 24’ δύο δίλεπτα- δεν κατάφερε να παρουσιάσει το ίδιο αμυντικό πρόσωπο την ώρα που η ΑΕΚ πήρε μπροστά με ηγέτη τον Μπακαούκα.

Ο διεθνής εξτρέμ ήταν αυτός που με έξι από τα επτά γκολ της ομάδας του στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα άλλαξε τις ισορροπίες μετατρέποντας το 7-10 του ημιχρόνου σε 14-11 στο 40’. Ο έλεγχος του αγώνα είχε περάσει πλέον στα χέρια των παικτών της ΑΕΚ, που είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιούν καλύτερα τα επιθετικά τους ατού, με τον Τσαούση να κάνει κι αυτός με τη σειρά του εξαιρετικό παιχνίδι (πέντε γκολ όλα στο δεύτερο ημίωρο) «τρυπώντας» συνέχεια την άμυνα του ΠΑΟΚ.
Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +8 (22-14 στο 50’, 23-15 στο 51’, 27-19 στο 59’) με τον Κοκκώνη –ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα- να έχει μείνει αρκετή ώρα στον πάγκο κι όταν μπήκε σκοράροντας δύο φορές έδειξε πως είχε λείψει από την επίθεση του ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 27-20 (Συνθέσεις - δηλώσεις)

Τα δεκάλεπτα: 4-3, 6-6, 7-10 (ημχ), 14-11, 22-14, 27-20

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 10, Γεωργιάδης, Κοκολοδημητράκης 2, Κουλούρης, Κόντης 2, Τσαούσης 5, Βακάλης 2, Τούτσης, Γιαννόπουλος 1, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος, Μαξίμοβιτς 3, Ασαρίδης 2.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Μισυρλής, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Κοκκώνης 6, Κνέζεβιτς, Αποστολίδης, Πετρίδης 1, Ανγκελόφσκι 1, Ιωαννίδης, Τσακίρης 5, Σεβαστίδης 2, Τάτσης 1, Κεσίδης, Πίτσιος 1. Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν. Δίλεπτα: 10-7, Πέναλτι: 2/3-4/4.

Αρβανίτης: «Ήταν λογικό να έχουμε διαφορετική εικόνα στην αρχή του παιχνιδιού, λόγω πρεμιέρας και ψυχολογικής φόρτισης, αλλά στην συνέχεια τα καταφέραμε χάρη στην βοήθεια του κόσμου. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και συνειδητοποιήσαμε πως θα έπρεπε να αποβάλλουμε το άγχος και να μπούμε με ψυχολογία για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό και κάναμε και με το αρχικό σερί τους β ημιχρόνου, αλλά και τις καλές αποκρούσεις λύθηκαν τα χέρια μας και φτάσαμε σε ένα δίκαιο, πιστεύω αποτέλεσμα».

Βακάλης: «Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είναι ίσως απόρροια της πρεμιέρας, του άγχους που υπήρχε και την πίεση του κόσμου. Αλλά μέσα στον αγώνα βρήκαμε τον πραγματικό μας εαυτό και αξιοκρατικά ήρθε η νίκη με αυτό το σκορ. Πέρυσι στερηθήκαμε τον κόσμο μας και φέτος τον έχουμε από την αρχή κοντά μας. Έγιναν κάποιες παρασπονδίες που θα πρέπει να εκλείψουν για τον έχουμε όλο τον χρόνο κοντά μας. Τον ευχαριστούμε και τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας».


Υετίων: «Δεν κρατήσαμε τον ρυθμό μας. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Όλα ξεκίνησαν από την κακή άμυνα (που δεχθήκαμε 20 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο) και αυτό μεταφέρθηκε στην επίθεση με την αποτελεσματικότητα μας. Θεωρώ πως μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Η ΑΕΚ είναι πιο έτοιμη και εμείς έχουμε πολλά νέα παιδιά που πρέπει να εντάξουμε στην ομάδα. Δεν έχουμε χρόνο να σταθούμε άλλο σε αυτό το ματς κοιτάμε παρακάτω».

Νίκος Κοκκώνης: «Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα μπλακ- αουτ στο δεύτερο. Πάθαμε ολική κατάρευση. Ηταν το πρώτο ματς της χρονιάς και υπήρχε πίεση. Για τα εξωαγωνιστικά καλύτερα να μην μιλήσω».

Μπακαούκας: «Εχω πει πως από εδώ και πέρα η ΑΕΚ πρέπει να είναι ευχαριστημένη μόνο με το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τίποτα λιγότερο. Δείξαμε πως είμαστε το φαβορί. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαια μπροστά, αλλά στο δεύτερο τρέξαμε και κάναμε το παιχνίδι μας».


*Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν: «35 λεπτά πριν το ματς δημιουργήθηκε ένταση και έγινε ρήψη αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Στο 24’ του αγώνα έγινε ρίψη αντικειμένων από τους και στο 40’ οι οπαδοί της ΑΕΚ έφτυσαν παίκτη του ΠΑΟΚ. Στις παραπάνω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις».

19 comments

Anonymous said...

Κριμα.

Anonymous said...

καλο ματς....δικαιη νικη της ΑΕΚ...κακος ΠΑΟΚ....ειδικα στην αμυνα...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΗΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΦΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...

Anonymous said...

που ειναι ολοι αυτοι οι ... λαλιστατοι που μετα το περσινο ματς Φιλιππος - ΠΑΟΚ μιλουσαν για ζουγκλα και και και ... αντε ρε αεκτσηδες πειτε και για τα χθεσινα ή τωρα μουγκα γιατι βολευει....

Anonymous said...

ti thes na peis oti logo kerkidas kerdise h aek;kai oti fobithikan ta palikaria tou paok;

Anonymous said...

8.52 τοτε ,λογω κερκιδας κερδισε ο παοκ και φοβηθηκαν τα παλικαρια του φιλιππου ?? σε καταλαβαινω πρωι ειναι, καφε δεν ηπιες ακομη , που να καταλαβεις .....

Anonymous said...

απ τον σχολιασμο,βλεπω αιχμες κατα του Υετιων...

Anonymous said...

10.00 πιες και συ κανενα καφε ,πρωι ειναι ακομη

Anonymous said...

Δες το βιντεο με τις δηλώσεις του προπονητή σου και του Κοκκώνη αν αναφέρουν κάτι για την ατμόσφαιρα.Αντίθετα αυτοί οι ίδιοι πήγαν να εκβιάσουν και να εκμαιεύσουν ανάρμοστη συμπεριφορά απο τον κόσμο που με εξαίρεση δυο μπουκαλάκια δεν έγινε έκανε κάτι.

http://www.youtube.com/watch?v=Xpp_0Vh0Xu4&feature=channel_video_title

Anonymous said...

ΣΤΕΛΙΟ ΦΥΓΕ.....

Anonymous said...

en to metaxy i perografi eine gia gelia. O Kokonis epeze synexeia stin epithesi tou PAOK gia 60 lepta. Mono sin amyna alaze...

Anonymous said...

ORAIA ANARTISI RE PAPAHARTOFYLLI , AFTO THELETE STO BLOG MALLON. HOULIGANIA HORIS ENGEFALO. ENAS VOULGAROS...
Y.Γ.: GYRNA STIN SPILIA SOU RE "ELLINA".....

Anonymous said...

FILE POU ONOMAZIS KAPIOUS VOULGAROUS OTAN KSIPNAS NA KITIESE STON KATHREPTI GIA NA VLEPIS POSOS MALAKAS ISE, DROPI SOU.KE ESI FILE POU THIXKTIKES (KE SOSTA EKANES) ALLA ME TO NA APADISIS GIA TO TI KANOUN I VOULGARI TIS MANES KAPION PEFTIS STO EPIPEDO TOU KAFROU.STATHI DEN PREPI NA AFINIS TETIA SXOLIA NA ANEVENOUN.

Anonymous said...

αν ηξεραν οι ραγιαδες ελληναραδες,απο πού κραταει η σκουφια τους,θα το βουλωναν !
κατι πηγε να ψελλισει ο Σκαϊ,και θιχτηκαν οι ανιστοριτοι φραπεδαραδες

οσον αφορα τις ομαδες που φερουν τον δικεφαλο,ας μαθουν οτι ουδεποτε αυτος υπηρξε ελληνικο εμβλημα,αλλά εβραϊκο...

greekhandball.com said...

@8:37 και @09:49

Δυστυχώς είναι αδύνατο να είμαι μέρα νύχτα πάνω στον υπολογιστή και να ελέγχω τα σχόλια.

Anonymous said...

bale metriasmo sxolion na teleionei ayti i komodia.
alla mallon i kleidarotrypa poulaei opos kai to koutsompoliki

Anonymous said...

γιατι κε 10,23 μετριασμο σχολιων?
σας ελκει ο φασισμος !
ειστε εθισμενοι στην χουντα και στον αυταρχισμο
γιατί αποκρυπτετε αυτο που σε καθε γηπεδο του νοτου ακουγεται?
τα σκουπιδια κατω απ το χαλί,
αυτο θα κανετε με τον μετριασμο

"καθως πρεπει" ολοι σας
-κεραταδες,αλλά "καθως πρεπει"

ΥΓ
προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να με αποκαλουν βουλγαρο,αλβανο,βλαχο,γερμανο κλπ...αυτοι που ειναι η ντροπη της συγρονης κοινωνιας.
αλλωστε οπως εγραφε ενα πανω στο παγκυπριο: "ελληνες ειστε και φαινεστε" !

Anonymous said...

ela re skoufa. vale to onomataki sou

Anonymous said...

Otan se kapoion afineis polles eleu8eries kai prosvalei tous allous... prepei na tou tis koveis! kopse ta sxolia twra giati tha ginei apo edw mesa vima gia nea epeisodia!

Anonymous said...

12,38 συμφωνω.
Και λεω να ξεκινησουμε,κοβοντας την ελευθερια να εκφραζει κανεις αποψη,απο εσενα πρωτα !!