Άρης Νικαίας: «Παραμονή και εξέλιξη»! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άρης Νικαίας: «Παραμονή και εξέλιξη»!

Η «ΑΘΛΗΣΗ» επισκέφθηκε την προπόνηση του ιστορικού σωματείου και μίλησε με τον προπονητή των επιτυχιών, Τάκη Μελετάκο.



Το πείσμα, η σωστή δουλειά των ανθρώπων που στελεχώνουν το ιστορικό σωματείο και οι ικανότητες των παικτών του απέφεραν πριν λίγους μήνες το επιθυμητό για τους Νικαιώτες αποτέλεσμα! Επτά έτη μετά τον υποβιβασμό του συγκροτήματος στην Α2 Κατηγορία, ήρθε η ώρα για την επιστροφή στα.. σαλόνια του χάντμπολ, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον ιστορικό σύλλογο! Γι’ αυτήν, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει να εργάζονται άπαντες στο τμήμα εδώ και μερικές μέρες, ευελπιστώντας στην πραγμάτωση των στόχων τους; Ποιοι είναι αυτοί; Ο πολύπειρος προπονητής, Τάκης Μελετάκος, έδωσε την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, μέσω της «ΑΘΛΗΣΗΣ», μιλώντας, παράλληλα, για τον προβιβασμό του συγκροτήματος στην Α1 Κατηγορία. «Το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι η ομάδα διαθέτει ένα βασικό κορμό εδώ και αρκετά έτη, αφού πολλά παιδιά προέρχονται από τις υποδομές του σωματείου. Θεωρώ πως η άνοδος στην Α1 δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη, αφού  ο Ποσειδών Λουτρακίου και ο Αρίων Πτολεμαΐδας προέβαλαν μεγάλη αντίσταση. Εμείς, όμως, διαχειριστήκαμε πολύ καλά την κατάσταση και καταφέραμε να πετύχουμε τον σκοπό μας», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Τάκη Μελετάκου στην «ΑΘΛΗΣΗ», ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια. «Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για όλο τον αθλητικό και κατ’ επέκταση για το χάντμπολ. Θεωρώ, όμως, πως όλα τα παιδιά, τα οποία έχουν ενταχθεί στο τμήμα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.  Έχουμε ένα πολυπληθές ρόστερ, ενώ υπάρχει αγωνιστική συνέπεια στις προπονήσεις της ομάδας από τους αθλητές αυτής. Στόχος μας δεν είναι άλλος από την παραμονή του τμήματος στην Α1 Κατηγορία και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να παλέψουμε. Βέβαια, η υλοποίηση του στόχου δεν είναι εύκολη γιατί μας λείπουν οι εμπειρίες από την Α1, αλλά πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Εμείς έχομε μια φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στην προσπάθεια της εκμετάλλευσης και της δουλειάς του ταλέντου κάθε αθλητή και μ’ αυτό θα πορευτούμε. Πρέπει να δώσουμε βάρος στην υποδομή και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής. Το να έχω 10 παλικάρια σ’ ένα παρκέ δε λέει κάτι! Σημασία έχει να μεταδώσουμε στους αθλητές τα απαραίτητα συστατικά, τα οποία θα τους βοηθήσουν για την ανοδική τους εξέλιξη στον χώρο του αθλητισμού», πρόσθεσε ο κ. Μελετάκος για να συμπληρώσει, λέγοντας:  «Εκτιμώ πως στο έργο μας είναι σημαντική η συμβολή των ανθρώπων της διοίκησης, αλλά και του Αντιπρόεδρου του συλλόγου, Αντώνη Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι Ταμίας στην ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας). Επίσης, στυλοβάτες του τμήματος είναι οι Βαγγέλης Κουρετζής και Στέλιος Χαρβάλης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις ομάδες υποδομής και το ανδρικό τμήμα, αντίστοιχα».
Η νέα ομάδα!

Αναλυτικά, τα ονοματεπώνυμα των παικτών, οι οποίοι στελεχώνουν την καινούργια ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στο προσεχές Πρωτάθλημα της Α1. Βαγγέλης Γραμματικόπουλος (αρ. ιντερ), Αριστοτέλης Τριάντης (αρ. εξτρερ), Χρήστος Δαμίγος (αρ. εξτρεμ), Αλέξης Κουρής (αρ. εξτρεμ), Αχιλλέας Κλιμανόγλου (πλει-μέικερ), Νίκος Μαρούδας (αρ. ιντερ) Μάνος Ρηγάκης (δ. ίντερ, πλεί-μέικερ), Μανώλης Γκουλούμπασης (δ. εξτρεμ), Μιχάλης Μαλανδρένιας (δ. εξτρεμ), Στέλιος Διαμαντάκος (δ. εξτρεμ), Σπύρος Σπανάκος (δ. ίντερ), Γιάννης Νιαρχάκος (πίβοτ, Βαγγέλης Αντύπης (πίβοτ), Γιαννης Χρηματοπουλος (τερματοφύλακας), Φώτης Πλουμιτσάκος (τερματοφύλακας), Περικλής Γαλανάκης (πλεί-μέϊκερ), Αντώνης Πολίτης (πλεί-μέικερ), Παύλος Μπούρμπος (δ. ίντερ), Γιώργος Μελετάκος (δ. ίντερ). Ανδρέας Μουτελάτος (πίβοτ), Στέφανος Μυτιληναίος (αρ εξτρεμ), Σωκράτης Χρόνης (τερματοφύλακας), Νίκος Μαυροφρύδης (δ. εξτρεμ), Νίκος Αντωνόπουλος (αρ εξτρεμ), Γιώργος Ξηρός (αρ. ίντερ), Γιάννης Τσακούλης (πλέι-μέικερ), Γιάννης Γρηγοράκης (πίβοτ), Τάσιος Τσιούτας (δ. εξτρεμ).
Το μενού της προπόνησης!    
Η προπόνηση της Τετάρτης ξεκίνησε με τους αθλητές τους Τάκη Μελετάκου να αναλώνονται σε λίγα χιλιόμετρα τρέξιμο στο γυμναστήριο του «Πλάτωνα» της περιοχής Νίκαιας, τον εν λόγω κόουτς να δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για το ρυθμό ταχύτητας και τον βοηθό του, Γιώργο Μπελεχρή, να οργανώνει την προπόνηση, εν όψει της συνέχειας. Περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της εκγύμνασης, οι αθλητές του Άρη Νικαίας χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στις αντίστοιχες πλευρές του γυμναστηρίου και συνέχισαν να τρέχουν με σταθερό ρυθμό. Εν συνεχεία, οι παίκτες του Τάκη Μελετάκου ακολούθησαν πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και λίγα λεπτά αργότερα αναλώθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ακολούθως, οι αθλητές του Άρη Νικαίας χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και αναλώθηκαν σε ασκήσεις άμυνας και επίθεσης με μπάλα και αρκετά σουτ!
www.athlisi.com

1 comment

prionokordelas said...

gatisia amyna!!pistonia pistonia!!!