«Εσπασε το ρόδι» η Εθνική Νέων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Εσπασε το ρόδι» η Εθνική Νέων

Την πρώτη της νίκη στο 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ νέων που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά σε 1.000 θεατές επικράτησε στο κλειστό της ΧΑΝΘ της Βενεζουέλας με 29-21 για την 2η αγωνιστική του β’ ομίλου και και ξαναμπήκε σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του θεσμού.

Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη δεν βρήκε αντίσταση κόντρα στην άπειρη ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Η ομοσπονδία της οποίας ιδρύθηκε μόλις το 2006 και η ομάδα που παρουσιάζεται σε αυτό το τουρνουά (πήρε τη θέση της Ουρουγουάης που αρνήθηκε) είναι η πρώτη... φουρνιά της χώρας στο άθλημα του χάντμπολ!

Αγωνιστικά η Ελληνική ομάδα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της προηγούμενη 0-6 στο 11’ και 5-12 στο 23’, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 8-14. Στο δεύτερο τριαντάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έλεξχε πλήρος τον ρυθμό και απαλλαγμένο από το άγχος της νίκης πρόσφερε πλούσιο θέαμα, ευχαριστώντας τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς τόσο από τις κερκίδες, όσο και από την τηλεόραση. Κορυφαίοι για την Ελλάδα ήταν ο δεξιός εξτρέμ και πρώτος σκόρερ Δημήτρης Τζηράς με 10 γκολ και ο τερματοφύλακας Νίκος Λοίζος που πραγματοποίησε 11 επεμβάσεις. Πάντως ακόμα και σε αυτό το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι η Εθνική ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, κάνοντας πάλι αρκετά λάθη 22, μόλις ένα λιγότερο από την Βενεζουέλα!

Αυριο με Αργεντινή

Η Ελληνική ομάδα αύριο στις 20:30 (απευθείας από την ΕΤ-1) στο κλειστό της ΧΑΝΘ θα αντιμετωπίσει για την 3η αγωνιστική του β’ ομίλου την Αργεντινή και με νίκη θα εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ- ΕΛΛΑΔΑ 21-29

Τα δεκάλεπτα: 0-5, 4-10, 8-14 (ημίχρονο), 12-19, 16-23, 21-29
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Γκίλβερ Γκουαρέσουκο): Ριβέρο, Σίλβα Σ. 6, Ντελγκάδο 3 , Εσκομπάρ 2, Φλόρες 1, Λα Κρουζ 4, Παλάσιος, Σίλβα Χ., Ιμπάρα 1, Χουρτάδο 1, Κοντρέρας 1, Σότο 1, Κορέα, Βιλέγκας 1, Βιλάλμπα, Σαλσέδο.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοΐζος, Αρβανιτίδης 1, Τζηράς 10, Γιαννόπουλος,Παπαδιονυσίου1 , Κοκτσίδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης , Τάτσης 1, Σύγγαρης,Κουτσικόπουλος 2, Κουρουμλίδης 4, Δελημύτης, Κανδύλας 2, Ιωαννίδης 4, Κόντης.

Παρατηρητές: Κονοπλιάστι (Ρωσία)- Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο) διαιτητές: Χόρβατ- Μάρτον (Ουγγαρία), Κόκκινη: 45:00 Χουρτάδο, δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 4/5-3/6.

Βαθμολογία
Ομάδα Βαθμοί Γκολ
1.Δανία 4 53-41
2. Αργεντινή 2 60- 51
3. Ελλάδα 2 53-49
4. Κατάρ 2 53-59
5. Αλγερία 2 50-48
6. Βενεζουέλα 0 38-59

Συνέντευξη Τύπου

Ζιλβέρ Γκουαρεσούκο (προπονητής Βενεζουέλας): «Σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα εμείς είμαστε μία νέα ομάδα. Αρχίσαμε να δουλεύουμε στο χάντμπολ πριν από πέντε χρόνια. Είναι τέτοιο το επίπεδο της διοργάνωσης, που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η ελληνική ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο αντιπάλους. Από τη μία τη Βενεζουέλα μέσα στο γήπεδο και από την άλλη στο βάθος του μυαλού μας το χθεσινό παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που το κερδίζαμε αλλά το χάσαμε και μας πόνεσε πολύ αυτό. Κόβαμε από τον αυθορμητισμό μας και την αυτοπεποίθησή μας σήμερα. Είναι η πρώτη νίκη μας σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να τη χαρούμε. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στους αθλητές που έχουν δουλέψει πολύ και στις οικογένειές τους αλλά και σε όσους δουλεύουν με αυτά τα παιδιά στα σωματεία. Τους αξίζει και τους ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνουν. Στο παιχνίδι δεν πρέπει να στεκόμαστε πολύ στο λάθος. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να το αξιοποιούμε και να μαθαίνουμε τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο. Στεκόμαστε στη φάση που έχουμε χαμένη και μας πάει πίσω σαν ομάδα. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Το λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να το πάρουμε απόφαση».

Όσκαρ Βιγιάλμπα (παίκτης Βενεζουέλας): «Σήμερα έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, απλώς η Ελλάδα έδειξε ότι είναι πιο δυνατή και πιο καλά προετοιμασμένη. Εμείς θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Δημήτρης Τζιράς (παίκτης Ελλάδας): «Προσπαθήσαμε πολύ σε αυτό το ματς. Μπήκαμε δυνατά αλλά χαλαρώσαμε. Όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόμασταν και βρίσκαμε περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι μας. Κάναμε για άλλη μία φορά πολλά τεχνικά λάθη. Αν λυθούν αυτά θα δείξουμε περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι. Με αυτά τα λάθη δεχόμαστε αιφνιδιασμό και εύκολα γκολ. Μπράβο στη Βενεζουέλα, που παρότι είναι μία νέα ομάδα το πάλεψε και αυτό είναι καλό. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να παίξουμε καλύτερα και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Στάθης Ζαμπούνης δήλωσε: «Πρόκειται για έναν αμφίρροπο όμιλο. Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Εμείς πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος μας και να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, για να είμαστε αύριο πιο έτοιμοι. Σήμερα στην άμυνα πήγαμε καλύτερα σε σχέση με το περσινό παιχνίδι αλλά αύριο πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι».

1 comment

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ!!