- greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έχασε 28-25 από την Αλγερία- Αύριο (20:30- ΕΤ-1) με Βενεζουέλα

Η Εθνική μας ομάδα των νέων γνώρισε την ήττα με 28-25 από την Αλγερία μπροστά σε 2.000 φιλάθλους στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε έτσι να νικήσει στην πρεμιέρα της στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ νέων, ωστόσο έχει ακόμα 4 παιχνίδια στον 2ο όμιλο για να καταφέρει να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Αύριο η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη για την 2ηαγωνιστική της διοργάνωσης θα αγωνιστεί με την Βενεζουέλα στις 20:30 (απευθείας από την ΕΤ-1).

Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα είχε πάρα πολύ άγχος και αυτό δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες της, αφού η έλειψη συγκέντρωσης ήταν η αιτία των πολλών λαθών σε άμυνα και επίθεση. Ετσι οι Αλγερινοί μετά το αρχικό 4-2 (9’) της Εθνικής μας έκαναν ένα 5-0 σερί και προηγήθηκαν 4-7 στο 15’. Η διαφορά έφτασε μάλιστα και στη μέγιστη τιμή της στο +4 (5-9) στο 17’ Σε εκείνο το σημείο τραυματίστηκε σε μια επιθετική του προσπάθεια ο αριστερός ίντερ της Εθνικής Παναγιώτης Νικολαϊδης και χρειάστηκε να κάνει 4 ράμματα κάτω από το μάτι. Η Ελλάδα αντέδρασε μειώνοντας σε 8-9 (23’) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 11-12, δείχνοντας πως φάση με τη φάση ανέβαζε στροφές. Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με ένα πολύ γρήγορο 2-0 πέρασε μπροστά 13-12 για πρώτη φορά μετά από 24 λεπτά. Για τα επόμενα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ- γκολ μέχρι να έρθει ένα 3-0 σερί από την Εθνική για να γίνει το 20-17 (42:40) και λίγο αργότερα στο 22-19. Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη έδειχνε πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ενώ έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο η επιθετική- ανοιχτή άμυνα των Αλγερινών την αιφνιδίασε και οι Αφρικάνοι με εύκολα γκολ στις κόντρες ισοφάρισαν 22-22 στο 49’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε ματς για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Κουτσικόπουλος ισοφάρισε 25-25 στο 28:15 για την Ελλάδα, ωστόσο οι επιθέσεις που ακολούθησαν μπλοκαρίστηκαν από την έξυπνη ανοιχτή άμυνα των Αφρικανών που με εύκολα γκολ έκαναν το 25-28 στην κόντρα, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΓΕΡΙΑ

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 6-9, 11-12 (ημίχρονο), 16-16, 22-21, 25-28

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοίζος, Αρβανιτίδης 1, Τζηράς 3, Γιαννόπουλος, Παπαδιονυσίου 1, Κοκτσίδης, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης 1, Τάτσης, Σύγγαρης, Κουτσικόπουλος 6, Κουρουμλίδης 6, Δελημύτης, Κανδύλας 3, Ιωαννίδης 1, Κόντης 1.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Φαρούκ Ντεχιλί): Χαμάντι , Ζαμούμ 2, Μπενκείκι, Νταούντ 2, Αιλάνε, Τζελαμπί 5, Αρίμπ, Μπουλέχσα 4, Αιτ Μπελκατσέμ, Ραχίμ 5, Μπουντζενάχ, Ιντρί, Μπελαίντ, Κααμπάτσε 5, Χαμούντ 5, Σακέρ. Παρατηρητές: Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο)- Ασχούρ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Διαιτητές: Γκούσκο- Ρέπκιν (Λευκορωσία), Κόκκινη: 45:48 Αιλάνε (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 2/4-4/5

Η συνέντευξη Τύπου

Φαρούκ Ντεχιλί (προπονητής Αλγερίας): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πολύ ωραία γιορτή του χάντμπολ. Είμαι γεμάτος συναισθήματα γιατί η ομάδα μου το πρώτο παιχνίδι το έδινε με την Ελλάδα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Κάναμε κάποια λάθη κυρίως τεχνικοτακτικά. Ίσως οι παίκτες μου να ήταν στρεσαρισμένοι. Θέλουμε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τα λάθη στη συνέχεια του τουρνουά. Οι παίκτες μου έκαναν το απαραίτητο, κερδίσαμε και θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη στη διοργάνωση».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Συγχαρητήρια στην Αλγερία που άντεξε στην πίεση αυτού του πολύ όμορφου κόσμου. Θα μπορούσα να έχω παράπονα από τα παιδιά αλλά σε ένα πρώτο παιχνίδι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και βλέποντας τη θέληση που είχαν θα ήταν αμαρτία να πω κάτι τέτοιο. Πολέμησαν όμως στις κρίσιμες στιγμές, όταν πήραμε διαφορά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα να τους δώσουμε ευκαιρία να βάλουν ξεκούραστα γκολ σε αιφνιδιασμό. Αυτά τους έδινε αυτοπεποίθηση, ενώ εμείς ψαχνόμασταν. Είχαμε μιλήσει για την άμυνα 3-3 αλλά δεν βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που είπαμε. Πολλές φορές σχεδιάζεις κάτι και ο αντίπαλος το διαβάζει και το αντιμετωπίζει. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Τα έδωσαν όλα στο γήπεδο. Αύριο θα είναι ακόμα καλύτεροι και θα πολεμήσουν για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Όποια ομάδα κατάφερνε να επιβάλλει το παιχνίδι στην άμυνα ήταν αυτή που θα κέρδιζε. Αν αφαιρέσουμε 7-8 γκολ από τα δικά μας ‘δωράκια’ το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό».

Αμπντελκαντέρ Ραχίμ (παίκτης Αλγερίας): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική ομάδα και το κοινό. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Θέλαμε να μπούμε με νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Πολέμησε και είναι μία σκληρή ομάδα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, ματς με ματς να προοδεύουμε για να φτάσουμε και κάπου πιο ψηλά. Η ελληνική ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πάει ψηλά».

Νίκος Λοΐζος: «Συγχαρητήρια στην Αλγερία. Έπαιξε πολύ καλύτερα, πιο συγκεντρωμένα και πιο ψύχραιμα. Στο τελευταίο 15λεπτο κρίνονται τα παιχνίδια στο χάντμπολ. Εμείς κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Μπορούμε όμως να τα διορθώσουμε και να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και μας υποστήριξε, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας».



Βαθμολογία 2ου ομίλου

1.Αργεντινή 2

2. Δανία 2

3. Αλγερία 2

4. Ελλάδα 0

5. Κατάρ 0

6. Βενεζουέλα 0






16 comments

Anonymous said...

Μεγάλη επιτυχία ο βοηθός προπονητού μας , είτε ήταν στο παιχνίδι , είτε όχι μία η άλλη .
Συγχαρητήρια για την επιλογή σας

Anonymous said...

μπραβο στα παιδια οπως και να εχει ειχαν απροσμενες ελειψεις.ΑΛΛΑ...ειδατε τι ειπε ο μεγας ομοσπονδιακος μας προς το τελος του ματς οταν ο κανδυλας εκανε πασα στο εξτρεμ ενω αυτο δεν υπηρχε?τον εκανε ζουμ η καμερα και φανηκε καθαρα τι ειπαν τα χειλη του...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ!!!

Anonymous said...

arxise to party...

1961 said...

Εγώ πιστεύω πως από σεβασμό στα παιδιά που αγωνίζονται, θα πρέπει να περιμένουμε όλοι μας με τα επικριτικά μας σχόλια τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν οι υποχρεώσεις της εθνικής!
Η κάνω λάθος;

Anonymous said...

2.30 ti eipe?

Anonymous said...

Καλά του είπε του Κανδύλα. Απαράδεκτη κίνηση για παίχτη που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Γερμανία. Καλό του έκανε και όχι κακό.

Anonymous said...

o athlitis o kathe athlitis prwta einai anthropos me prosopikotita kai meta ola ta alla
kai epiplewn einai epilogi tou proponiti tou ntropi ston proponiti loipon an den tou kane na min ton epelege oxi na ton epile3ei kai meta na 3estomizei afta
afta einai 3eftilikia kirioi alla an afto einai to epipedo enos apo tous kalous mas proponites min aporite pou to handball egine handballaki kai afto mexri na papsi na yparxei

Anonymous said...

afiste ta anadra sxolia xoris onomateponimo k toylaxiston perimente na bgalete xolh k komplexismo meta to pagosmio uparxoyn paidia poy prospathoyn gia ayto to ethnosimo,imarton,afiste ta paidia na to zhsoyn me oles tis xares k tis lypes,mono thetika sxolia!!!!!

Anonymous said...

τι είπε ο τσαβ βρε παιδια? πειτε μας να μαθουμε κ εμεις που δεν ειδαμε το παιχνιδι...

Anonymous said...

EGW LEW NA KANUME MINISI STUS PAIXTES TIS ALGERIAS KAI NA FERUNE GRIGORA PISW TA PORTOFOLIA TWN DIE8NWN MAS PU TUS TA PIRAN ENW OI DIKOI MAS KANANE TRIPLA..MEGALOS LOIZOS TO SKOR 8A EIXE XEFIGEI...

Anonymous said...

ti megalos loizos re abale etsi paizoun oi ka;oi termatofylakes?

Anonymous said...

Βαρέθηκα να σας διαβάζω.
Είστε όλοι αυθεντίες με άποψη που πάντα είναι σωστή.
Για όλους εσάς που σχολιάζετε βγάζοντας χολή είμαι σίγουρος πως αν είστε παίχτες μάλλον στα τοπικά κάνετε βόλτες.
Αν είστε προπονητές (άλλωστε ποιός δεν είναι στις μέρες μας) που στείλατε την ομάδα που προπονούσατε;
Όλοι γίνατε managaρεοι και μόνο εσείς ξέρετε τα μυστικά του handball.
Εμπάθεια και προσωπικά πάθη, τίποτα άλλο. Πόσο πολύ σας λυπάμαι.
Το δυνατό σας σημείο είναι να βρίσκετε τα λάθη των άλλων μα ποτέ τα δικά σας. Γιατί εσείς είστε ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ.
Αποτυχημένα ανθρωπάκια, βρωμερό δείγμα του σιχαμένου μέσου Έλληνα με παντελή έλλειψη παιδείας και πολιτισμού.
Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να παρουσιάσουμε σαν εθνική νέων πείτε μπράβο στα παιδιά που προσπαθούν και βοηθείστε να φτιάξουμε καλύτερους στο μέλλον.
Ας μιλήσουν μόνο όσοι έχουν να πουν ουσιαστικά πράγματα, με στοιχεία και ορθό λόγο.

Anonymous said...

" γαμω το μ...ι της μανας σου " αυτο του ειπε ρε φιλε!!! χα χα χα !!!

Anonymous said...

μια χαρα τοποθετηθηκε ο κουτς!
Τετοια λαθη,χανουν παιχνιδια.

Και με βαση την λογικη του 4,37:
-Αυτος ειναι ο Τσαβ,επειδη τον ξερατε,επειδη τον διαλεξατε και τον προσλαβατε,μην μιλατε ασχημα τωρα!

φυσικα και δεν εχετε ιδεα για το πώς εκφραζονται οι προπονητες σε ολο τον κοσμο,οχι μονο εδω.
Αν το ψαξετε λιγο,θα πεσετε απ τα συννεφα

Anonymous said...

Aν ρωτήσεις τον Κανδύλα θα σου πει πως τον έχει σαν πατέρα του τον Τσαβ και του χρωστάει τεράστια ευγνωμοσύνη σαν άνθρωπος και σαν παίχτης. Ο Τσαβδαρίδης έχει βγάλει πολλούς παίκτες και κυρίως είναι πολύ αγαπητός στους αθλητές του. Είναι πολύ μορφωμένος και όσοι τον κράζετε ή τους παίκτες είστε σκουλήκια.

Anonymous said...

αντε ρε καραγκιοζη!?σκουλικι εσυ εισαι!!μπορει να του πει οτι θελει1αλλα η μανα ειναι κατι ιερο1ανοητε που μπορει να πει οτι θελει...τη μανα του αθλητη να ρωτησεις αν της αρεσε χαζε...