Στην 16η θέση η Ελλάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην 16η θέση η Ελλάδα

Με ήττα, 31-23 από το Κατάρ ολοκλήρωσε την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Θεσσαλονίκης η Εθνική Ελλάδος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτσι κατέλαβε την 16η θέση (σε σύνολο 24 ομάδων), έχοντας συνολικά 3 νίκες και 6 ήττες σε 9 παιχνίδια. Για μια ακόμα φορά η Ελληνική ομάδα προδόθηκε από τα λάθη της (23 τον αριθμό), ενώ στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκε αδύναμη και χωρίς διάθεση. Στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το 23' η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη έλεγχε το παιχνίδι προηγούμενη 13-9, ωστόσο η συνέχεια ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων δύο αγώνων κατάταξης με Βραζιλία και Ρωσία. Οι Ασιάτες έτρεξαν ένα σερί 5-0 σε ένα τετράλεπτο (36-40) μετατρέποντας το 17-17 σε 17-22, ενώ το επιμέρους σκορ στα τελευταία δεκαεπτά λεπτά είχε γίνει 13-4! Κάπου εκεί ουσιαστικά το ματς τελείωσε με την διαφορά στη συνέχεια να μεγαλώνει κι' άλλο και να φτάνει ακόμα και τα 10 γκολ (21-31) στο 58', δηλαδή λίγο πριν το τελικό 23-31! Στα θετικά η παρουσία του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Δελημήτη που πήρε τη θέση του Λοϊζου μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Οι θέσεις της Ελλάδας στα Παγκόσμια πρωταθλήματα νέων

2011-Ελλάδα: 16η (24 ομάδες)
1999- Κατάρ: 8η (17 ομάδες)
1997- Τουρκία: 18η (20 ομάδες)
1995- Αργεντινή: 13η (20 ομάδες)
1993- Αίγυπτος: 16η (16 ομάδες)
1991- Ελλάδα: 14η (16 ομάδες)

ΕΛΛΑΔΑ- ΚΑΤΑΡ 23-31
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 9-8, 14-14 (ημχ), 17-21, 20-27, 23-31.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοΐζος, Αρβανιτίδης 1, Τζηράς 4, Γιαννόπουλος 3, Παπαδιονυσίου 2 Κοκτσίδης, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης 3, Τάτσης , Γρηγοριάδης, Κουτσικόπουλος 1, Σύγγαρης, Δελημήτης, Κανδύλας 4, Ιωαννίδης 1, Κόντης 2.

ΚΑΤΑΡ (Μάτσεκ Μπορούτ): Αλμπισί 1, Ντουαλέ, Αλ Κουβαρί, Μεμίσεβιτς 3, Μπλελ , Αμπιντί, Γκάρμπα, Ελ Φεχεντ 1, Αλ Καρμπί 7, Μόργκαν 2, Σαλέμ 4, Χαμντούν 5, Αγιέντ 3, Αλσουλτάν 5

Παρατηρητές: Λαούριτζεν (Νορβηγία)- Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο)
Διαιτητές: Γκούσκο- Ρεπκιν (Λευκορωσία)
Δίλεπτα: 2-1 Πέναλτι: 1/2-2/4

Τσαβδαρίδης: «Ευχαριστώ για το μεγαλείο που ζήσαμε»

Σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε η συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Κατάρ, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Κώστα Τσαβδαρίδη με τη συγκεκριμένη φουρνιά παικτών. Πιο αναλυτικά, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων δήλωσαν:

Μάτσεκ Μπορούτ (προπονητής Κατάρ): «Σήμερα αποφασίσαμε ότι θα δώσουμε όση δύναμη μας απέμεινε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στον προηγούμενο μεταξύ μας αγώνα χάσαμε για ένα γκολ. Σήμερα είπαμε ότι ή θα κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά ή θα χάσουμε. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στο ματς με τη Σλοβενία, όπου δυστυχώς χάσαμε. Μετά ξεμείναμε από δυνάμεις αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Συγχωρέστε με αν δεν μιλήσω για το παιχνίδι, γιατί δεν αντέχει κριτικής. Είχα πει ότι αν οι αθλητές δεν να τρώνε σίδερα μέσα στο γήπεδο θα είμαι εγώ αυτός που δεν τους έδωσα το πνεύμα αυτό. Στα 5,5 χρόνια που είμαστε μαζί βρήκα παιδιά που είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και αυτό που έκαναν το έκαναν μέσα από την καρδιά τους και προσπάθησαν πολύ. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι μαζί τους. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσουν να προσπαθούν. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για αυτό το μεγαλείο που ζήσαμε. Ακόμα και οι δύσκολες στιγμές που ζήσαμε είναι μεγαλείο. Φεύγω γεμάτος, πιο σοφός από αυτό που μου συνέβη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.
Πρέπει να σκεφτούμε ήρεμα το τι έφταιξε στα τελευταία παιχνίδια. Αν απαντήσω τώρα θα βρω μία πρόχειρη απάντηση που μπορεί να αδικήσει τους παίκτες αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό.
Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν, είχαμε εκπτώσεις σε όσα σχεδιάζαμε. Δεν ήταν έλλειψη διάθεσης. Είμαστε ένα άθλημα που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στο εξωτερικό. Είχαμε πει ότι τα παιδιά χρειάζονται δυνατά παιχνίδια αλλά δεν μπορούσαμε να τα έχουμε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στην όλη διοργάνωση. Δεν θέλω να εκληφθεί ως άλλοθι. Η εικόνα μας ήταν αυτή που δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου.

Πριν 2,5-3 χρόνια μου είχαν ζητήσει να κάνω μία έκθεση για αυτά τα παιδιά. Είχα πει ότι 6-7 παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την εθνική ανδρών και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ήδη ο Κανδύλας αρχίζει από χαμηλά από τη Γ’ Γερμανίας. Τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι τα καλύτερα στην ηλικία τους στην Ελλάδα».

Αμπντουλά Αλ Καρμπί (παίκτης Κατάρ): «Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Είπαμε ότι θα το παλέψουμε και το κάναμε με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

Στάθης Ζαμπούνης (παίκτης Ελλάδας): «Θα μπορούσε εύκολα να το συνοψίσουμε στην ίδια κατηγορία με τα προηγούμενα. Αυτό είναι πολύ άσχημο, γιατί δεν έχουμε ως παίκτες να μην παλεύουμε όσο μπορούμε παιχνίδι κατάταξης. Δεν θυμάμαι να βγήκαμε ποτέ στα μετάλλια, ώστε τώρα να σνομπάρουμε την 9η, τη 10η, 11η. Είμαστε υπόλογοι για την εικόνα που βγάζουμε. Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια που ήμασταν αγχωμένοι, μετά ανεβήκαμε και δείξαμε το καλύτερό μας πρόσωπο κόντρα στην Τυνησία. Αν ήμασταν στην οχτάδα όλα θα ήταν διαφορετικά. Το ότι αποκλειστήκαμε από την Τυνησία δεν σημαίνει ότι έπρεπε να παρατήσουμε αυτά τα τρία παιχνίδια.

Η γεύση που μένει είναι πικρή γιατί μπορούσαμε και δεν τα καταφέραμε. Αν χάναμε με κατεβασμένα χέρια από την Τυνησία ίσως να παλεύαμε τα επόμενα. Όταν βλέπεις ότι μπορείς όμως και κάνεις κάποια κρίσιμα λάθη που σου στερούν μία πρόκριση, αυτό θα το κουβαλάς χρόνια μαζί σου. Για όσους συνεχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το χάντμπολ θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνουν σοφότερους. Αυτό το τουρνουά μας έδειξε το δρόμο».

26 comments

Anonymous said...

Τσαβ,αφου σε υποχρεωναν να κανεις "εκπτωσεις" γιατι το δεχοσουν και συνεχιζες ;
Δεν ηξερες οτι δεν θα βγει σε καλο;

Anonymous said...

11:44 den mporouse na min paei tetio party na to xasei krima...! hahaha

Anonymous said...

re ante kane kamia douleia!remali!! pou tha miliseis gia ton tsav..tipotenio skouliki!..pigene psise kana souvlaki giati den exeis ston ilio moira..tsompani! tin douleia pou exei kanei o tsav auta ta xronia oute se 2000 zoes den tha to kaneis!!! pyrovolimeno

Anonymous said...

Η δουλειά του προπονητή φαίνεται απο τα αποτελματα και ο Κώστας φίλε 12.12 απέτυχε τι θες να κάνουμε να πούμε ότι πέτυχε έτσι νταηλικι;όσο για την δουλειά που έχει κάνει θα σού πω ότι εχει κάνει αλλα όχι στην εθνική .όλο το χειμώνα προπονουσε την νεα Ιωνία και έκανε ατομική σε κατι νεαρούς ποδοσφαιριστές !μη βγεις κανείς και με διάψευση γιατί ήμουν εκεί Καί τα έβλεπα με τα ματιά μου δεν μου τα είπανε!με τις ευλογίες του μεγάλου βέβαια.αλήθεια τι να λέει τώρα άραγε;

Anonymous said...

ΟΧΙ ΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ ΟΙ ΒΟΛΕΣ.ΣΤΟΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΟΥΣΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.ΥΠΑΡΧΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΕΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Π.Χ. Ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ(ΕΠΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ) ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ "ΑΠΟΡΙΑΣ".ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......

Anonymous said...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΛΑΝΙ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ !!ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΗΔΗ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ 99% ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!!

Anonymous said...

κε διαχειριστη,μην σβηνεις τα σχολια που αναφερονται στην τσακαλου,γιατι ετσι,αναρωτιομαστε αν υπαρχει κατι θολο...

Anonymous said...

re 12:37 ante spiti sou kai si! mpekatsa! pou tha miliseis gia ntailiki!! giati den milas pou ta paidia kontraran tous protathlites kosmou opos kai tin tinisia;;;e; giati den milas;;; ante psise kana mpifteki!! kourampie!
mono na krazete eiste!! kotopoula me kranoi! gyftakia tou eleous! ante apo ekei giati toso kairo diavazo diavazo kai den leo tipota! ela...ante tora.

Anonymous said...

ASE RE FILE TIN KARAMELA ME TON IONIKO.

SIGA TO DIE8NES SWMATIO...

GI AFTO PIGAME 50 XRONIA PISW...IDES SE KANENA ALLO A8LIMA AFTO TO SWMATIO NA DIAPREPEI...

SIGA TI BERCELONA AS DIALI8EI NA ISIXASOUME...ME TOUS A8LIOUS...

NAI PIRANE PRWTA8LIMA GIATI EPAIZAN ME ADIPALO TIS PETRES...

TI KANOUME STO MELLON NA SXEDIASOUME...NA APOFIGOUME TA PISOGIRISMATA(TIPOU O IONIKOS PROTA8LITIS)...AFTO MAS KAIEI!

PWS 8A PROSELKISOUME SWMATIA ME DINAMI..(ARIS, IRAKLIS,...K.A. KSERETE ESEIS)

Anonymous said...

ΟΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ?

Anonymous said...

Ρε βλακα 3.47 δεν πηγές σχολείο δεν ξέρεις να διαβάζεις μιλάω καθόλου για τα παιδιά ρε κρετινε κωλοβλαχε άντε νούμερο διάβαζε μόνο μην ξαναγραψεις τίποτα ανύπαρκτε !

A2 player said...

ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...
ΟΥΣΤ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ...ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ...

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΙΜΙΝΙΑΙΑ (Π.Χ.) ΒΑΣΗ... ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ Κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ (ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ? ΚΑΤΙ ΓΙΑ 20 ΜΠΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ – ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΗΠΩΣ? ΚΡΥΒΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ? ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ?

Anonymous said...

Δύο ομάδες δεν θα κατέβουν 100%. Αλλά και οι άλλες που θα κατέβουν, πώς θα κατέβουν; Πρωτάθλημα παρωδία θα είναι το φετινό. Ας πάνε από τώρα στα play off γιατί εκεί ίσως συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ομάδων. Και όλα αυτά τον Ιούλιο. Κάτσε να μπει ο Σεπτέμβιος και τα λέμε. Τυχαίο που ομάδες αποσύρθηκαν της διεκδίκησης ανόδου στη μεγάλη κατηγορία; Όσο για την Εθνική, δεν φταίει ο προπονητής ούτε και οι παίχτες. Ότι μπορούσαν έκαναν. Δεν είναι κακό να μην μπορείς το παραπάνω. Μακριά πάντως από τη συμμετοχή "μεγάλων" ομάδων στο άθλημα γιατί παίζεται σε κλειστούς χώρους και ο καπνός,(βλέπε Λαμία κ.λ.π. θυμιατισμένα στάδια) βλάπτει σοβαρά την υγεία. Προώθηση της ανάπτυξης ώστε να έρθουν κοντά στο άθλημα νέα παιδιά για να αναδειχτεί αυτό στη συνέχεια στις συνειδήσεις όλων μας. Καλύτερα να βλέπω γονείς να μετακινούν με τα χέρια παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε ένα street handball παρά εθελοντές "πυροσβέστες" σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα. Σε προπονητές, παίχτες, ομάδα υποστήριξης, Ομοσπονδία, και σε αυτούς τους υπέροχους γονείς που τους ζηλεύω με την καλή έννοια του όρου.

Anonymous said...

5:41 εισαι ενημερωμενος βλεπω..
να μπει το βιογραφικό του τσαβδαριδη στο site της οχε για να ξεμπροστιαστει ποιος??να μπει λεω και εγω να δεις εσυ κι ολοι οι ανιδεοι ποσες διακρισεις εχει ως προπονητης στα ηλικιακα.. παιδικο εφηβικο σχολικο.απο οταν επιαζε στον φιλιππο και προπονουσε τους μικρους και εβγαζε τον σανικη κλπ μεχρι και πριν απο λιγα χρονια που τα σηκωνε ο δουκας με δικους του παικτες(06-07 κιλκις).και μετα πες μου ποιος εχει καλυτερο βιογραφικο στα ηλικιακα!και το καλυτερο:πηρε πρωταθλημα ανδρικο με τον δουκα με τρεις μεττεγραφες και ολοι οι αλλοι ηταν παιδια δικα απο τις υποδομες του δουκα!και πες μου ποιος αλλος το εχει καταφερει αυτο..
Υ.Σ.κατω τα χερια απο τα παιδια!!

Anonymous said...

Θα αναδημοσιεύσω το σχόλιο που έγραψε κάποιος στο προηγούμενο άρθρο.
Δεν γνωρίζω τον συντάκτη, δεν ξέρω αν είναι παράγοντας, αθλητής, γονιός ή απλά φίλαθλος θαύμασα όμως το εμπεριστατωμένο μεστό καλογραμμένο κείμενό του και νομίζω αξίζει την προσοχή μας.

"...Διαβάζω τα σχόλια και νοιώθω τεράστια πίκρα.
Μα στ’ αλήθεια η Ελλάδα έχει τόσους άξιους προπονητές, παράγοντες, παίχτες, όλοι ειδήμονες στον τομέα τους, οι πιο πολλοί από αυτούς αδικημένοι.

Όλοι εμείς που σχολιάζουμε σε αυτό το blog, γράφουμε, λασπολογούμε, χύνουμε δηλητήριο, βγάζουμε προσωπικές εμπάθειες, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, έχουμε τη γνώση της αλήθειας και όλοι οι άλλοι έχουν τα μέσα, τον γνωστό, το δόντι και βέβαια το απόλυτο άδικο.

Ναι, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ότι πολλοί από αυτούς που κατέχουν τις θέσεις δεν τις αξίζουν γιατί έγλειψαν, λάδωσαν, προσκύνησαν ή δεν μίλησαν όταν έπρεπε. Γιατί όμως γκρινιάζουμε;

Έχουμε κάτι καλύτερο;
Στους αθλητές της εθνικής μας που με τόση ευκολία καταδικάσαμε ως άχρηστους, δώσαμε κάτι περισσότερο όταν ήταν μικρότερης ηλικίας αθλητές και δεν μας το επέστρεψαν σήμερα στο παγκόσμιο;

Γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο;
Τα παιδιά μας επέστρεψαν αυτό που τους δώσαμε, το λίγο, το μίζερο, γιατί πολύ απλά αυτό μας αναλογούσε να πάρουμε.

Τους δώσαμε μήπως ομάδες με άξιους προπονητές - δασκάλους που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τον διαφορετικό χαρακτήρα και ψυχισμό του κάθε πιτσιρικά όταν πρωτομπαίνει στο άθλημα;

Τους δώσαμε μήπως ομάδες με οργάνωση, που κινούνται βασιζόμενες σε πλάνο με χρονοδιάγραμμα, που ελέγχουν τα αποτελέσματα του αρχικού τους σχεδιασμού και αν δεν είναι τα επιθυμητά επανασχεδιάζουν αναπροσαρμόζοντας τα πλάνα τους;

Για παράδειγμα οι αθλητές που έχουν επιλεγεί από τα ηλικιακά και αποτελούν σήμερα την εθνική παίδων έχουν κάνει κάποια προπόνηση εδώ και 2 χρόνια;
Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τα παιδιά αυτά που θα αναπτύξει το ταλέντο τους, που θα τα βγάλει από τη μιζέρια ώστε κάποια στιγμή να τους δούμε να πλαισιώνουν μια εθνική εφήβων, νέων ή ανδρών με αξιώσεις;

Αν θέλετε απαντήσεις να σας τις πω εγώ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ, ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. Δυο χρόνια χωρίς προπονήσεις. Για να είμαι ειλικρινής νομίζω έγιναν 2 ή 3 προπονήσεις αλλά όχι όλοι οι παίδες μαζί. Μόνο του κλιμακίου της Β. Ελλάδας. Χαμένα χρόνια, χαμένα ταλέντα.

Όταν θα έρθει η ώρα λοιπόν φίλοι μου και αυτά τα παιδιά θα έχουν γίνει έφηβοι, νέοι ή άντρες αθλητές, άντε με το καλό να βρεθούμε πάλι εδώ να ξαναγελάσουμε με το πόσο άχρηστοι είναι.

Όλοι εμείς οι ειδικοί, οι σπεσιαλίστες του αθλήματος ας δώσουμε από σήμερα το επόμενο ραντεβού χωρίς ντροπή. Γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ..."

Anonymous said...

ποιον σανικη ρε??στη βεροια μονο γυναικειο ειχε.

Anonymous said...

6.19 ma8e na diavazeis prwta...

ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ Κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

pistevw epomenws oti einai o kaliteros...ara eisai akyros 1.

ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ – ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΗΠΩΣ?

den milaw gia ton tsavdaridi alla gia tous allous..akyros 2.

twra ean esena sou fainontai polles oi epitixies pou exei kataferei omws o tsavdaridis afto einai apo ta aneksigita...

e stamata pia na grafeis gia na les oti exeis gnwmi gia afti einai poli la8os...

Anonymous said...

προς 7,18,
αναδημοσιευω:

"1,41 τί λες ρε προβοκατορα !
Εμεις που ειμαστε παρατηρητες,εχουμε ευθυνη για αυτα που κανουν οι ανικανοι-γλυφτες(οπως τους οριζεις)υπευθυνοι,οι οποιοι πληρωνονται κιολας ?

Μαλλον,εισαι και συ,ενας απο αυτους που υπερασπιζεσαι"

Anonymous said...

ΦΙΛΟΙ του Χάντμπολ γειάσας,Διαβασα τα σχόλια και τις απόψεις σας.Εχω να σας πω να μην μεροληπτείτε στις κρίσεις σας,τις οποίες θεωρώ ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διατυπώνετε.πράγματι η παρουσία της Εθνικής Νέων ήταν κακή αλλά δεν έχουν μόνο οι παίχτες και οι προπονητές ευθύνη γι'αυτήν,έχου όλοι οι εμπλεκόμενοι.Μην περιμένετε θαρραλέα παραδοχή ευθυνών από κανένα διότι σ'αυτήν τη χώρα που κατοικούν λένε οι απόγονοι των Ελλήνων,δυστυχώς κανείς και σε κανένα τομέα δεν αναλαμβάνει ευθύνες.Οι "νεοέλληνες"στην πλειοψηφία τους έχουν μάθει να μεταθέτουν τις ευθύνες στους άλλους,τώρα στην ΤρώΪκα,ακόμη και στα φαντάσματα του παρελθόντος.Το μόνο που τους ενδια φέρει είναι να αμοιφθούν καλά γι'αυτά που δεν κάνουν στην Ελλάδα για την Ελλάδα,δηλαδή για τις αποτυχίες τους.Ας μην το ψάχνουμε οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά τους πάτησε το τραίνο...!Αν σας ενδιαφέρει το άθλημα δραστηριοποιηθείτε όλοι εσείς και αλλάξτε την κακή πορεία του στην Ελλάδα.Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Κι άλλο κακό να μην μας βρει σ'αυτήν τηνέρημη πατρίδα.

Anonymous said...

poso kairo arage h3ere h ethnikh oti exoume to pagosmio??kai den eixame aristeroxeira??etoimasthke ena trimhno kai edeikse tetoia kala stoixeia fantasteite na douleyame me plano 5 etias na deite ti tha eixe ginei alla auta ta kanoun mono prohgmenes xwres oxi pswrokwstaina

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΤΣΑΒ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΟΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ,ΜΗΠΩΣ Ο ΚΡΑΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΑΒ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ.Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ Η ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΕ΄΄

Anonymous said...

ΝΑΙ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΤΑΞΙΑ..ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ..ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟ ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟ!ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ!?!?

Anonymous said...

afiste re siga min tous poume kai mpravo gia tin kseftila..... kai ston protomastora tis epituxias na tou dwsoume kai allo xrono na mas ksanakanei perifanous !!!!!!!!

Anonymous said...

ΦΙΛΕ 3.07 ΑΡΓΗΣΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΣΑΒ Η ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΚΛΠ.ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΙ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ!ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ!ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΑΒ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΠΩΣ Π,Χ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑ!50-50 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΥ???ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ???ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ!

Anonymous said...

ο πολυζος ειναι καταρτισμενος ανθρωπος μονο που ειναι..και εκτος χωρου και εκτος πραγματικοτητας.ειναι απλα ενας τυπακος,

Anonymous said...

o tsavdaridis ekane proponish sta koritsakia sth N.Iwnia gia na kalopianei ton xatziwannou... meta to party ths tsexias pou apoklistike se omilo ths plakas... den kserw ti fovithike akrivws kai mpike sth diadikasia giati apokliete na tou aresei na kanei proponish se "koritsakia"... mporei kai thn apolush! o polyzos exei th megaliterh euthinh... o tsavdaridis einai meta...