Στους 16 η Ελλάδα. Με Τυνησία για την 8αδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στους 16 η Ελλάδα. Με Τυνησία για την 8αδα

Την 3η νίκη της στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε πριν από λίγο η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από έναν «δραματικό» αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες επικράτησε 27-26 του Κατάρ στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ και κατέλαβε την 3ηθέση του β΄ομίλου. Ετσι την Κυριακή η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη θα αντιμετωπίσει (20:30) τον 2οτου α’ ομίλου την Τυνησία σε νοκ- αουτ παιχνίδι για την φάση των «16». Το ματς με το Κατάρ ήταν στην... κόψη του ξυραφιού, αλλά στο τέλος μέτρησε η ελληνική ψυχή. «Οπλο» της Εθνικής σήμερα ήταν ο... πάγκος, αφού από τους αναπληρωματικούς η ομάδα πήρε 12 τέρματα, μεταξύ αυτών και αυτό που έκρινε το παιχνίδι στο 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (59:15) από τον Λευτέρη Ιωαννίδη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε τους 15 από τους 16 παίκτες και από αυτούς μόνο ένας παίκτης δεν σκόραρε. Επίσης η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει αισθητά τα λάθη της σε σχέση με τα άλλα ματς, έχοντας 10.
Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων γκολ (6-2) στο 7:21 μετά από ένα γρήγορο σερί 4-0. Ωστόσο ένα... νεκρό διάστημα που ακολούθησε μέχρι το 15’ έδωσε το δικαίωμα στους Καταριανούς να πραγματοποιήσουν 6-0 σερί και να προηγηθούν 6-8. Η Εθνική αντέδρασε, ισοφάρισε και πήρε κεφάλι στο σκορ 9-8 στο 18:18. Έπειτα το παιχνίδι πήγε γκολ- γκολ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 14-14. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη με επιμέρους σκορ 6-2 έφτασε στο 20-16 (39:05), εκμεταλλευόμενη τις γρήγορες αντεπιθέσεις, απόρροια της καλής αμυντικής λειτουργίας. Ωστόσο τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι, δίνοντας την ευκαιρία στους Ασιάτες να ισοφαρίσουν 21-21 στο 45’ με ένα επιμέρους σκορ 5-1. Σε εκείνο το σημείο ο Κώστας Τσαβδαρίδης πέρασε κάτω από τα δοκάρια –για πρώτη φορά στο τουρνουά- στην θέση του Λοϊζου τον Δελιμύτη, ο οποίος ήδη είχε αποκρούσει δύο πέναλτι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Προς το τέλος του αγώνα που πήγαινε γκολ- γκολ ο Λοϊζος επέστρεψε ξανά κάτω από τα δοκάρια, πραγματοποιώντας μάλιστα και την τελευταία απόκρουση δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε σουτ του Σάλεμ.

ΕΛΛΑΔΑ- ΚΑΤΑΡ 27-26
Τα δεκάλεπτα: 6-4, 9-8, 14-14 (ημχ), 20-18, 23-24, 27-26

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοΐζος, Αρβανιτίδης 1, Τζηράς 4, Γιαννόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κοκτσίδης 2, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 5, Τάτσης , Γρηγοριάδης, Κουτσικόπουλος 2, Κουρουμλίδης 4, Δελημύτης, Κανδύλας 1, Ιωαννίδης 2 , Κόντης 1.

ΚΑΤΑΡ (Μάτσεκ Μπορούτ): Αλμπισί , Ντουαλέ, Αλχαλάφ 2, Μεγκντίχ 2, Μουράντ 1, Αλ Κουβαρί, Μεμίσεβιτς , Μπλελ 2, Αμπιντί, Γκαρμπά, Αλ Καρμπί 1, Μόργκαν 4, Σαλέμ 4, Χαμντούν , Αγιέντ 3, Αλσουλτάν 7.


Παρατηρητές: Ρατζ (Ελβετία)- Λούκιτς (Σλοβενία)
Διαιτητές: Οπάβα- Βάλεκ (Τσεχία)
Δίλεπτα: 3-5 Πέναλτι: 3/4-3/6

2ος όμιλος
Τελική βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
1. Δανία 10 159-99
2. Αλγερία 6 139-121
3. Ελλάδα 6 136-128
4. Κατάρ 4 144-135
5. Αργεντινή 4 128- 143
6. Βενεζουέλα 0 96-176

Συνέντευξη Τύπου
Μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με το Κατάρ οι προπονητές και οι αθλητές των δύο ομάδων που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, τόνισαν:

Μάτσεκ Μπόρουτ (προπονητής Κατάρ): “Παίξαμε μπροστά σε ένα πολύ ωραίο κοινό. Ίσως να ήμασταν λίγο χαλαροί γιατί είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για τη νίκη της και στον συνάδελφό μου. Φυσικά και ήρθαμε για να κερδίσουμε. Θέλω να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι. Δεν κοιτάξαμε πάντως σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θέλαμε την τρίτη θέση”.

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μου για τα καλά του λόγια αλλά και για τη φιλοξενία πριν από μερικές ημέρες στο τουρνουά που διοργάνωσε το Κατάρ. Ελπίζω να ανταποδίδουμε σωστά τη φιλοξενία τους. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος όχι μόνο για τη νίκη αλλά γιατί χρησιμοποιήσαμε τους 15 από τους 16 παίκτες. Χρειαζόμασταν ένα παιχνίδι για να τους τονώσουμε την αυτοπεποίθηση. Είμαι λοιπόν διπλά χαρούμενος γι' αυτό. Με προβλημάτισε το πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Δανία και έπρεπε να προσέξουμε τα πατήματά μας και τις ανάσες μας γιατί υπήρχε ο κίνδυνος των τραυματισμών. Κάναμε μερικά λάθη, λιγότερα από προηγούμενα παιχνίδια, είχαμε όμως χαμηλά ποσοστά ευστοχίας αλλά στις τελευταίες επιθέσεις δείξαμε ψυχραιμία. Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα. Μετά από 20 χρόνια ήρθε η μητέρα μου στο γήπεδο. Είχε έρθει πριν από 20 χρόνια αλλά είχα τραυματιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τη Σερβία και θεώρησε ότι είναι γρουσούζα. Επέμεινα να έρθει σήμερα και πιστεύω ότι με αυτή τη νίκη να νιώθει ότι εξιλεώθηκε για εκείνον τον τραυματισμό. Τώρα πάμε σε μία μεγαλύτερη γιορτή. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, προκριθήκαμε στους '16' της διοργάνωσης και μας δίνεται η δυνατότητα να πάμε στους '8'. Σήμερα θα χαρούμε τη νίκη μας και από αύριο θα γυαλίζει και πάλι το μάτι μας. Η Τυνησία είναι μία έμπειρη ομάδα, που ήρθε τέταρτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων αλλά είναι και αυτοί νέοι όπως κι εμείς”.

Αχμέντ Μόργκαν (παίκτης Κατάρ): “Η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Εμείς ήμασταν καλοί κατά διαστήματα. Στο τέλος ίσως η Ελλάδα να ήταν λίγο πιο τυχερή από εμάς και κέρδισε”.

Παναγιώτης Νικολαϊδης: “Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε την καλή εμφάνιση που κάναμε κόντρα στη Δανία. Κάναμε λάθη, λίγότερα από άλλα ματς. Θέλουμε τώρα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους '8'. Θα είναι σαν ένα πάρτι στο οποίο θέλουμε να διασκεδάσουμε. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να είναι κοντά μας. Τους χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι ως τώρα τους έχουμε κάνει περήφανους. Την Κυριακή θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ότι βγει”.

Κώστας Γιαννόπουλος (παίκτης Ελλάδας): “Χαίρομαι που έπαιξα σήμερα και ξεκούρασα τους συμπαίκτες μου. Πρωταρχικός μας στόχος σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η είσοδός μας στους '16', το πετύχαμε και πάμε τώρα να περάσουμε στους '8'. Την Κυριακή παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αλλά δεν θα φοβηθούμε, όπως δεν πρέπει να φοβόμαστε καμία ομάδα. Πρέπει σε αυτό το παιχνίδι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να δείξουμε μεγαλύτερη υπομονή στην επίθεση”.

Γιάννης Δελημύτης (παίκτης Ελλάδας): “Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Χαίρομαι που πήρα χρόνο συμμετοχής και βοήθησα με τις αποκρούσεις μου. Το νοκ άουτ παιχνίδι με την Τυνησία θα είναι μία άλλη διαδικασία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, σεβόμαστε τον αντίπαλο και θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και να διεκδικήσουμε άλλη μία πρόκριση”.

9 comments

Anonymous said...

TZIRAS PAIXTARAS!POLY TON GOYSTARW AYTON TON PAIXTH!XAMHLO PROFIL KAI THN DOYLEIA TOY!MPRABO AGORI MOY !SYNEXISE ETSI!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.

Anonymous said...

12,59 γονεας εισαι ?

Anonymous said...

12 :59 i ethniki omada tis elladas me auta pou exei deiksei mexri twra einai apla gia gelia..... elpizw na min ginei gia gelia kai gia klamata..... ( talento exoun ta paidia alla den ftanei mono auto... )

Anonymous said...

καμμια σχεση με γονεα.και επιτελους8.38 ας σταματησει η εμπαθεια.γιατι ειναι για γελεια η εθνικη.αλλη εθνικη βλεπεις εσυ μαλλον.Η μηπως εισαι παραπονουμενος προπονητης που θα ηθελες να εισαι εκει

Anonymous said...

kala ase to ti eimai ..... pantos kserw kalutera apo esena sigoura...kai to gia gelia einai pragmatika light ekfrasi !!!!an i ethniki paiksei handball simera tha xarw kai tha goustarw... alla ton eauto mou den mporw na ton koroideuw opws kanete merikoi ....

Anonymous said...

ntaksi gia gelia den einai... kala pame pros to paron... alla nomizw oti to elliniko handball exei adikisei ton eauto tou... tha mporouse na paei akoma kai sthn 4ada auth h omada an eixame dwsei oloi perisoterh prosoxh... pali malakia kaname...

Anonymous said...

to pisteueis akoma auto ? giati nomizw oti itan kai gia klamata exthes ......

Anonymous said...

ntaksi kakh emfanish... alla epimenw sto oti ftaime oloi...