Απάντηση της ΕΑΠ/ΟΧΕ στην δήλωση παραίτησης Μπραουδάκη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απάντηση της ΕΑΠ/ΟΧΕ στην δήλωση παραίτησης Μπραουδάκη

Ο πρόεδρος και ο επιστημονικός σύμβουλος- συντονιστής ανάπτυξης, αναφορικά με το περιεχόμενο της δήλωσης παραίτησης του κ.Μπραουδάκη, τοποθετούνται ως ακολούθως :

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΑΠ/ΟΧΕ την 18/5/2011 στην Αθήνα (Καψάλης, Τσόγιας, Μπραουδάκης, Μανδάς) , παρουσία του επιστημονικού συμβούλου – συντονιστή ανάπτυξης κ. Ιατρούδη και των ΠΟΠ κ.κ. Κότσιρα, Τοντόροβιτς και της γραμματέως κας Γεωργούτσου, συνέβησαν τα εξής :

α) κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, τέθηκε το ζήτημα, που είχε τεθεί και κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τον κ.Μπραουδάκη, σχετικά με τη συμμετοχή των γεννημένων το 1993 στο επόμενο εφηβικό πρωτάθλημα, αλλά απορρίφθηκε για λόγους διαφάνειας, ισονομίας, δεοντολογίας και αποφυγής φωτογραφικών διατάξεων, δεδομένου ότι ήδη από την προκήρυξη της σεζόν 2010-2011 είχε γίνει ρητή πρόβλεψη για τους άνω λόγους και τον προγραμματισμό των ομάδων για συμμετοχή των γεννημένων το 1995 από το εφηβικό πρωτάθλημα 2013-2014. Σημειωτέον ότι η άποψη του κ. Ιατρούδη δεν ήταν υπέρ της προτάσεως του κ.Μπραουδάκη.

β) κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εκδηλώθηκε η δυσφορία όλων των μελών για την επιβάρυνση των σωματείων με τη μετακίνησή τους στις τελικές φάσεις παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι, παράλληλα όμως και η αδυναμία τους να μεταβάλουν τα οικονομικά δεδομένα που διέπουν τις αποφάσεις του ΔΣ, ωστόσο κάποια μέλη (κ.Τσόγιας) προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν και εξ ιδίων χρημάτων για την αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων.

γ) κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν σημεία και προβληματισμοί για τον τρόπο πρόκρισης εφήβων και παίδων (ποσόστωση ενώσεων, περιπτώσεις ενώσεων που δεν ανταποκρίθηκαν στην αγωνιστική πρόκληση της προκήρυξης, κλπ), αλλά δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη, καταγράψιμη και υλοποιήσιμη πρόταση από κανέναν.

Η συχνότητα των συνεδριάσεων της επιτροπής αραίωσε μετά το πρώτο πυρετώδες εξάμηνο για τους εξής λόγους :


1ον διότι ο φόρτος εργασίας είχε παρέλθει μετά την αλλαγή των προκηρύξεων και ο ρόλος της επιτροπής κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν αφενός η διασφάλιση της διεξαγωγής των ημιτελικών και τελικών ηλικιακών πρωταθλημάτων (που κινδύνεψε ακόμα και η διεξαγωγή τους) και η παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων και

2ον διότι ούτε η δυσμενής οικονομική συγκυρία επέτρεπε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μελών της επιτροπής από την Ομοσπονδία ούτε τα μέλη της επιτροπής είχαν την πολυτέλεια να επιβαρύνονται τόσο συχνά με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους προς και από την Αθήνα.

Η αποστολή του προτεινόμενου τελικού κειμένου της προκήρυξης στα μέλη της Επιτροπής έγινε την Τρίτη 14-6-2011 το πρωί, όχι ως αυτοκρατορική ενέργεια αλλά με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και νέων προτάσεων, για τις οποίες πάντα η επιτροπή είναι ανοικτή.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της νέας προκήρυξης :

α) πράγματι υπήρχε εισήγηση του κ. Ιατρούδη για αύξηση του ελάχιστου αριθμού των εφήβων σε 7, αλλά μετά την τελική απόφαση περί μη συμμετοχής των γεννηθέντων το 1993 και δεδομένου ότι πρόκειται για χρονιά των εφήβων με εισαγωγικές στα ΑΕΙ, κρίθηκε η παραμονή τους σε 6, αλλά αυτό είναι υπό συζήτηση και μέχρι και τελευταία στιγμή και τίθεται στην απόλυτη κρίση του κ.Ιατρούδη.

β) πράγματι διαγνώστηκε από τα μέλη της επιτροπής ο κίνδυνος από την πιθανότητα διαμόρφωσης αποτελεσμάτων λόγω βαθμολογικής αδιαφορίας ομάδων κατά την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της ημιτελικής φάσης και προτάθηκε από τον κ.Μπραουδάκη η μεταφορά του αποτελέσματος αλλά ποτέ δεν συμφωνήθηκε και αφέθηκε ως εκκρεμότητα. Και είχε αφεθεί ως εκκρεμότητα όταν και μεσούσης της περιόδου ή ίδια πρόταση είχε κατατεθεί στον κ. Ιατρούδη από προπονητή ομάδας που συμμετείχε στα ημιτελικά των παίδων. Σημειωτέον ότι τελικά όλες οι ομάδες στάθηκαν στο αρμόζον ηθικό ύψος και δεν συνέβη κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Ωστόσο, με ώριμη σκέψη αξιολογήθηκε ότι η τελική φάση πρέπει να έχει αυτοτέλεια και κοινή αφετηρία για όλες τις ομάδες, χωρίς μεταφορά βαθμών. Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα σύνταξης του σχετικού πίνακα αγώνων που συνοδεύει τις βεβαιώσεις αθλητών-τριών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα της ΓΓΑ για χρήση των μορίων και την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Έτσι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, προστέθηκε μόνο το κριτήριο ΣΤ στην περίπτωση ισοβαθμίας με την σύμφωνη γνώμη του τεχνικού συμβούλου κ. Ιατρούδη. Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, που θα ισχύει μόνο στις τελικές φάσεις, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων που αγωνίστηκαν μεταξύ τους και στην ημιτελική φάση, μετά τα κριτήρια Α-Ε και πριν το κριτήριο Ζ (κλήρωση) τέθηκε ως κριτήριο το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα στην ημιτελική φάση.

γ) για τα θέματα των νεανίδων εξαρχής δηλώθηκε από τον κ.Τσόγια και τον κ.Μπραουδάκη ότι δεν δύνανται να συναποφασίσουν υπεύθυνα για τα θέματα του γυναικείου χάντμπολ (συνθέσεις ομάδων, προκρίσεις, συστήματα κλπ) και ανέθεσαν το ζήτημα στον πρόεδρο κ.Καψάλη και στο μέλος και υπεύθυνο παρακολούθησης του γυναικείου αναπτυξιακού προγράμματος κ.Μανδά, να λάβουν αυτοί τις αποφάσεις αφού ζητήσουν και συνεκτιμήσουν τις προτάσεις των ασχολούμενων με το γυναικείο χάντμπολ προπονητών και παραγόντων. Αναφορικά με την κατηγορία των νεανίδων πράγματι με την απελευθέρωση τίθεται ζήτημα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά η επιτροπή σεβάστηκε και υιοθέτησε τις προτάσεις που υπέβαλλαν τα σωματεία ,οι προπονητές καθώς και οι Εθνικοί προπονητές.

Κατά τα λοιπά στην επιστολή παραίτησης του κ.Μπραουδάκη δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά και θέματα επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής.

Η επιτροπή ομόφωνα είχε άμεσα αποφασίσει να αναρτήσει στο blog της ανάπτυξης την επιστολή του κ.Μπραουδάκη, που υποβλήθηκε την 16-6-2011 το πρωί και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ της ΟΧΕ στη συνεδρίαση της το βράδυ της 16-6-2011. Ωστόσο το ότι βιάστηκε να την αποστείλει προς δημοσίευση σε άλλα χαντμπολικά blog οδηγούν την επιτροπή να του απαντήσει στους χώρους που αυτός επέλεξε.

Η συμβολή του κ.Μπραουδάκη στη λειτουργία της επιτροπής υπήρξε πολύτιμη, διότι με ορμή και ενθουσιασμό σήκωσε μανίκια και έσκυψε στα θέματα της ανάπτυξης, διαθέτοντας ένα σεβαστό μέρος από το χρόνο του όπως και ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Οι διαφωνίες του ήταν και είναι απόλυτα σεβαστές και επιβαλλόμενες σε κάθε ζωντανή και λειτουργούσα επιτροπή, αρκεί η δημοσιοποίησή τους να έχει το περίβλημα της ακρίβειας των περιστατικών.

Η επιτροπή ανάπτυξης τον ευχαριστεί από καρδιάς.

Παράλληλα η επιτροπή, με την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ, για την αναπλήρωση της κενής του θέσης στην ΕΑΠ / ΟΧΕ, πρότεινε στον ΣΥΠΧΕ και στον ΠΣΑΧ να ορίσουν από ένα πρόσωπο της επιλογής τους για την πλαισίωση της επιτροπής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος ΕΑΠ/ΟΧΕ Ο επιστημονικός σύμβουλος ανάπτυξης

Χ.Καψάλης Π.Ιατρούδης

18 comments

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ! ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ! ΜΑΚΑΡΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΟΧΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΠΧΕ Η΄ ΤΟΥ ΠΣΑΧ ΝΑ ΠΛΑΙΣΩΣΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΥΠΑΚΙ , Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ, ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ .

Anonymous said...

οποιος καταλαβε, καταλαβε !

ΔΙΑΥΓΕΙΑ said...

Κάποια από τις δυο πλευρές λέει ψέματα (δεν ξέρω ποια). Μόνο τα πρακτικά των συνεδριάσεων μπορούν να αποδείξουν ποιος έχει δίκιο.

Δεν προσπερνάς το "Κ. Πρόεδρε,
θα μπορούσα να παραθέσω ακόμα ένα σωρό λόγους που υπαγορεύουν την παραίτηση κι αφορούν αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία της Επιτροπής. Π.χ., τους θολούς ρόλους και τις μη σαφείς αρμοδιότητες ενός εκάστου από μας, την υπερπρωτοβουλία ορισμένων μη αρμοδίων, που δημιουργεί εντελώς λάθος εικόνα και σύγχυση στα σωματεία κ.λπ. Λόγοι που σταδιακά κουράζουν και αποτρέπουν τον ενθουσιασμό της ενασχόλησης. Από πλευράς “οργάνωσης” πάσχαμε και πάσχουμε και η “ενός ανδρός αρχή (και τέλος!)” επιτείνει το πρόβλημα, δεν το λύνει..."

με το

"Κατά τα λοιπά στην επιστολή παραίτησης του κ.Μπραουδάκη δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά και θέματα επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής."

-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον κ. Τσόγια για την πρωτοβουλία του να συνεισφέρει εξ ιδίων χρήματα. Αυτό είναι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ προσφορά φίλε γονέα.... της ΕΣΧ....

-Το ότι θα στελεχώσουν την επιτροπή εκπρόσωποι του ΣΥΠΧΕ και ΠΣΑΧ, ναι μεν αποτελεί δημοκρατική διαδικασία, αλλά επ΄ ουδενί από μόνο του αντικείμενο διαφάνειας. Χρειάζεται και η εφαρμογή της νομιμότητας την οποία προκλητικά (και χθες) αγνοεί η ΟΧΕ.

Anonymous said...

Η λογική ερμηνεία που αξιολογεί το ψέμα απο την αλήθεια βρίσκεται στην υπογραφή του Ιατρούδη. Στην επιστολή του ο Μπραουδάκης επικαλείται τον Ιατρούδη και στην απάντηση Καψάλη ο Ιατρούδης την συνυπογράφει !
Σε όποιο πρωτοετή φοιτητή της Νομικής να θέσεις το ερώτημα άμεσα θα τύχεις τεκμαρτής απάντησης.

A2 player said...

Εγώ αγαπητοί φίλοι δεν γνωρίζω και δεν κατανοώ τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην επιστολή μου κάνει για τριτοκοσμικούς ανθρώπους – είναι δυσνόητα τα περισσότερα.

Έχω να σχολιάσω ότι βλέποντας τον Ιατρούδη να υπογράφει σαν επιστημονικός σύμβουλους με πιάνει αηδία και ο λόγος είναι ότι ο άνθρωπος είναι άξεστος (σαν παίχτης όλοι τον θυμόμαστε) αλλά και σαν προπονητής (στρατιωτικού είδους συμπεριφορές).

Καλά έκανε και παραιτήθηκε ο άνθρωπος ότι και να έχει γίνει. Δεν αξίζει να συνεργάζεσαι με αποβράσματα. – Ζητώ συγγνώμη αλλά ο αθλητισμός δεν έχει ανάγκη από ξυλοκόπους κύριε Ιατρουδη.

Η επιτυχία μπορεί να έρθει και μέσα από πιο ευγενικές συμπεριφορές...

Πάρτε και καμία γραμματέα να σας τα γράφει γιατί οι επιστολές είναι για κάτω από τη βάση...

- πράγματι διαγνώστηκε «ΑΠΟ» τα μέλη της επιτροπής ο κίνδυνος «ΑΠΟ» την πιθανότητα διαμόρφωσης...

- ΚΑΙ είχε αφεθεί ως εκκρεμότητα ΟΤΑΝ ΚΑΙ μεσούσης της περιόδου ή ίδια πρόταση είχε κατατεθεί στον κ. Ιατρούδη από προπονητή ομάδας που συμμετείχε στα ημιτελικά των παίδων.


ΑΙΣΧΟΣ

ΔΙΑΥΓΕΙΑ said...

Δεν έχω φοιτήσει στην συγκεκριμένη σχολή, φαντάζομαι όμως ότι ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής θα είχε επίσης την απορία γιατί δεν υπέγραψαν τα υπόλοιπα δύο μέλη της επιτροπής και σίγουρα θα ζητούσε να δει τα πλέον επίσημα έγγραφα που είναι τα πρακτικά, τα οποία υπογράφουν ΟΛΟΙ και δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Δεν ξέρω βεβαίως μήπως αυτά τα ερωτήματα διδάσκονται στα επόμενα έτη, γι΄αυτό διατηρώ μια επιφύλαξη.

Anonymous said...

Ase mas re 3h43. Mono an doulevis stin oxe boreis na ta grafeis ayta. Olos o kosmos tin krazei gia toys erasitexnismous tis.

Anonymous said...

kapsalhs-mandas-mpraoudakhs-tsogias.exoun sxesh me to athlima, kai einai se toso shmantiko posto?

Anonymous said...

μπερδεμένα μας τα λέει ο κ. Μπραουδάκης. Ο άνθρωπος μπήκε στην επιτροπή για να βοηθήσει, γιατί μάλλον του αρέσει να ασχολείται.
Όμως θα έπρεπε να ξέρει, ο νεόκοπος παράγοντας, οτι οι διαφωνείες είναι μέρος της Δημοκρατίας....και των οργάνων της!.
Λάθος του που παραιτήθηκε. Επρεπε να μείνει και να αγωνιστεί, αφού σίγουρα του αρέσει να ασχολείται με τα ''κοινά'' του χαντμπολ. Πιστεύω οτι λειτούργησε εν΄ θερμώ, ο δημοσιογράφος....

Anonymous said...

ασ μου απαντησει καποιος που γνωριζει ... Την νεα χρονια οι γεννημενοι του 1993 θα αγωνιζονται κ παλι στο εφηβικο ή οχι ?

Anonymous said...

Χρηστάρα μη του απαντάς , θυμήσου τι σου λέγαμε στην κλήρωση του παγκοσμίου , αυτός που στο φόρτωσε να τα βλέπει αυτά.
Συνεχίστε το έργο σας, δεν είναι ο πρώτος περαστικός και ούτε έχασε η βενετιά βελόνι.

XT

Anonymous said...

Ο κονδυλοφόρος "όψιμος" λάτρης του αθλήματος θέλει να μας πείσει πως η προτεινόμενη διάταξη για τους 93 ήταν για το καλό της ανάπτυξης και όχι των μορίων ? Ας γελάσουμε.
Εξυπνάδες Δουκέικες δεν βρήκαν παραλήπτη , τους την έκανε και τους την λέει και απο πάνω.
Κότσιρα επειδή γνωρίζεις απο πρώτο χέρι πόσο " σε αγαπάει " μήπως είναι καιρός να μιλήσεις ?

Anonymous said...

kapsalhs-mandas-mpraoudakhs-tsogias.exoun sxesh me to athlima, kai einai se toso shmantiko posto?

17 Ιουνίου 2011 11:55 μ.μ.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ (ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ) ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ , ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Anonymous said...

o aggeloudis ti exei na mas pei twra gia ton laikismo tou braoudaki ?
wraia epilogh ekanes kai ton ebales kai sthn eap .
dhmosiografos einai den hxeres oti mono problhmata ua esperne ?

Anonymous said...

του χρονου δεν θα παιξουν οι εφηβοι γενν το 1993 για λόγους διαφάνειας, ισονομίας, δεοντολογίας και αποφυγής φωτογραφικών διατάξεων, συμφωνα με την ΕΑΠ ΟΧΕ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ...ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Anonymous said...

φιλε 6:18 μαλλον εχεις γιο γεννημένο το 1992 και σωστά παίρνεις θεση σε θεματα ανάπτυξης ετσι και αλλιώς και αυτοί που αποφασίζουν μην νομίζεις οτι εχουν σοβαρότερη σχέση με το αντικειμενο...

Anonymous said...

to zitima ixe arxisei apo tin epoxi kororou prin ton sfougarisoyn gia na xoresi o panos..

Anonymous said...

θεωρώ οτι η προοπτική να βάλουμε μαζικά μπαμπάδες στην ανάπτυξη πρέπει να συζητηθεί σοβαρά