Ελλαδα- Τσεχία 26-24 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελλαδα- Τσεχία 26-24

Πραγματοποιώντας κατά διαστήματα πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε 26-24 της Τσεχίας στη Μίκρα -3- για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θύμισε λίγο από την ομάδα που την διετία 2004-2006 βρισκόταν στην ελίτ της Ευρώπης, νικώντας την παρέα του κορυφαίου παίκτη του κόσμου για το 2010, Φίλιπ Γίχα. Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση του θεσμού που θα γίνει στα γήπεδα της Σερβίας. Η Εθνική μας με κυρίαρχα στοιχεία το πάθος, τη σωστή τακτική και τα πολλά ψυχικά αποθέματα πήρε τη νίκη πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Οι Ελληνες παίκτες έλεγχαν το παιχνίδι, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα την επίθεση των Τσέχων. Μετά το 4-5 στο 13’ η Εθνική έκανε ένα σερί 4-0 και στο 16’ προηγήθηκε 8-5. Απο τότε οι Τσέχοι δεν ξαναπέρασαν μπροστά και η Ελλάδα διατηρούσε μία διαφορά 3 γκολ (13-10, 14-11, 15-12, 17-14), ενώ έφτασε και στο +4 στο 44’ (19-15). Μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση ο Αλβανός άνοιξε την μπάλα στον αιφνιδιασμό και χάθηκε η ευκαιρία για το +5. Κάποια λάθη κόπωσης ωστόσο και κακών επιλογών επέτρεψαν στους Τσέχους να επανέλθουν και το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι, ισοφαρίζοντας 20-20. Το διάστημα 50΄-57΄ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, αλλά στο φινάλε μίλησε η φρεσκάδα που έδωσε ο Νίκος Μάντζος και τα γκολ των Μπακαούκα, Σ. Παπαδόπουλου και Σεβαστίδη έστειλαν στο καναβάτσο τους Τσέχους. Άτυχη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο τραυματισμός του Νίκου Τζούφρα στο 18’, όπου έπαθε κάκωση στον μετατάρσιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο Αλέξης Αλβανός πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ματς έπαθε διάστρεμμα. Και οι δύο αθλητές είναι σχεδόν απίθανο να ακολουθήσουν την Εθνική στο Σαββατιάτικο ματς με την Νορβηγία.

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΣΕΧΙΑ 26-24
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-6, 11-10 (ημίχρονο), 15-14, 20-20, 26-24

Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Τσιλιμπάρης, Σεβαστίδης 1, Τζιμούρτος 4, Μαστορογιάννης 1, Παπαδόπουλος Σ. 1, Μπαλωμένος 3, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης, Ευαγγελίδης 2, Τζούφρας, Καφφάτος, Χαλκίδης 2, Αλβανός 4, Μπακαούκας 2, Παπαδόπουλος Β. 6, Κεσίδης.

Τσεχία (Μ. Λίπτακ): Μίρκβα, Νότσαρ 2, Βίτεκ, Πίσκατς, Κιούμπς, Μοτλ, Γίχα 9, Φίλιπ 1, Σόμπολ 1, Π. Χόρακ 2, Γιούρισεκ 3, Στέλικ 1, Χίνεκ, Σκλένακ 5, Ρ. Χόρακ, Στοχλ. Διαιτητές: Νίκολιτς-Στόικοβιτς ,Πέναλτι: 3/4-5/6 Δίλεπτα: 3-3

Η συνέντευξη Τύπου
Νίκος Μάντζος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ καθαρή.
Δεν κερδίσαμε ούτε από τύχη, ούτε επειδή οι Τσέχοι ήταν τόσο κακοί. Σίγουρα επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και αυτό οφείλεται σε εμάς. Εμείς καταφέραμε να τρέξουμε σε κάποια σημεία του αγώνα. Παρά αυτά που λένε ήταν ένα παιχνίδι πρόκρισης για αυτούς. Και πλέον έχουμε και εμείς λίγες ελπίδες και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Οι παίκτες που μπήκαν στο τέλος έδωσαν φρεσκάδα. Οσο για το ματς στη Νορβηγία, θα ξέρω αργότερα τι σύνθεση θα κατεβάσω. Εξαρτάται και από το αποτέλεσμα που θα φέρει με την Ολλανδία το βράδυ. Ολα είναι ανοικτά».

Αλέξης Αλβανός (δεξιός ίντερ Ελλάδας): «Δείξαμε πάθος και ψυχή και πετύχαμε μια ακόμα ιστορική νίκη. Είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που μας είχαν ξεγραμμένους. Σε δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας και ο Ελληνικός αθλητισμός εμείς παίζουμε και προσπαθούμε για την Εθνική. Δυστυχώς αυτό που μας κρατάει είναι μόνο οι προσωπικές μας σχέσεις, διότι δεν έχουμε κίνητρα, ούτε έμμεσους, ούτε άμεσους στόχους. Παίζουμε για εμάς, για όλα έχουμε ζήσει μαζί και τους ευχαριστώ για αυτό».

Μάρτιν Λιπτακ (προπονητής Τσεχίας): «Θέλω να συγχαρώ τους αντιπάλους μας. Έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν την νίκη. Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον όμιλο. Επίσης οι παίκτες ήταν κουρασμένοι, επειδή είναι τέλος της σεζόν. Έχουμε ακόμα το πάνω χέρι, καθώς έχουμε τον αγώνα με την Ολλανδία το Σάββατο και αν κερδίσουμε θα είμαστε σίγουρα στα τελικά».

Κάτελ Νότσαρ (αρχηγός- αριστερό εξτρέμ Τσεχίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοι μας έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε χάντμπολ υψηλού επιπέδου».

Η βαθμολογία
6ος όμιλος (σε 5 ματς)

1. Νορβηγία 8
2.Τσεχία 6
3. Ελλάδα 5
4. Ολλανδία 1

*Oλλανδία- Νορβηγία 21-36

9 comments

SNIPER said...

Συγχαρητήρια στην εθνική,στέλνει μηνύματα
Συγχαρητήρια στον Μάντζο,τα μπάλωσε μια χαρά ,ευτυχώς που ο απέναντι ήταν μπετατζής και όχι προπονητής...
Μπακαούκα : σ’έκραξα στο παρελθόν αλλά έδειξες ότι έχεις κάκαλα!μπράβο σου
Προς ΟΧΕ : -αφού μπορούμε με τα δεύτερα και με τόσες δυσκολίες να κερδίζουμε την Γεχία, σκεφθείτε τί θα μπορεί να γίνει αν οργανωθεί κάπως το θέμα...

Κε Αλβανέ : άσε την κλάψα ,τί παράπονο έχεις ;
Έπαιξες,δοξάστηκες,συγχαρητήρια, αποζημιώθηκες όμως
Η ελλαδίτσα και το χαντμπολάκι,μπορούσαν μόνο,να σε βάλουν στο δημόσιο,στο πανεπιστήμιο ίσως και να σου δώσουν αυτές τις ψωροχιλιάδες που έπαιρνες
αν ήθελες παραπάνω,μπορούσες στην Γερμανία .
ούτε αγγαρεία κάνεις ,ούτε ποινή εκτίεις !
αθλητής χαντμπολ είσαι,την κατάσταση την ξέρεις,αν δεν έχεις στόχους σκέψου και πράξε
Ασε λοιπόν τις ποδοσφαιρικού τύπου δηλώσεις .

Anonymous said...

SNIPER min ksexnas oi tsexoi itan psiloadiaforoi! mipws tha peraseis sto euro twra pou tous kerdises? kai na sou thumisw pws kai prin 2 xronia eixes kerdisei kai tin ispania(akoma megaluterh nikh) alla... na 'xoume na leme!Oso gia ton alvano,den einai klapsa einai i pragkatikotita 'h mipws den einai etsi?

Anonymous said...

Ρε συ SNIPER τελικά πρέπει να'σαι κάποιος πιτσιρικάς και μας δουλεύεις,και εμείς σε πέρνουμε στα σοβαρά(έλα πές την αλήθεια,δεν έχεις ιδέα από χάντπωλ,ε!)

Anonymous said...

Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στο Μαντζο. Έτσι για να το βουλώσουνε κάποιοι. Όσο για το αν ήταν αδιάφορη η Τσεχία, είναι βλακίες αυτές γιατί καιγόταν για την πρωτη θεση. Έστω και αν δεν γίνει το θαύμα είναι μεγάλη νίκη γιατί πέρνουμε το αίμα μας π΄σω απο το 2005 στην Τυνησία.

Anonymous said...

1.συγχαρητηρια στους αθλητες για την εμφανιση και τη νικη 2.συγχαρητηρια στο προπονητικο team για την σωστη διαχειριση του παιχνιδιου(αλλαγες στο σωστο χρονο,τακτικο πλανο,καθοδηγηση) 3.ο αλεξης με τις δηλωσεις του επιβεβαιωσε τις πολυ καλες σχεσεις μεταξυ των παικτων της παλιας φουρνιας.συμφωνω απολυτα μαζι του.ειναι ολοι τους καταπληκτικοι χαρακτηρες και ολοκληρωμενες προσωπικοτητες και παιζουν για τους εαυτους τους αλλα και για την εθνικη ομαδα που τοσα τους εχει προσφερει
4.μηπως αντιληφθηκε κανεις οτι η ομαδα επαιξε με τη 5αδα του 2004(καφατος,αλβανος και μπαλωμενος στα 2αρια και κοκο χαλκιδης στα3αρια για 50 λεπτα),αλλα και με πλανο 2004(η γνωστη 6 0 αμυνα και στην επιθεση υπομονη -υπομονη, μια κινηση και ριψη? φαινεται οτι εκεινος ο σουηδακος κατι αφησε πισω(τυπωμενο κυριως στο DNA των παικτων)
ας ειναι καλα εκεινοι οι φωστηρες που τον εστειλαν σπιτι του

SNIPER said...

Ναι ρε γαμώτο !
Και τώρα κάνει παπάδες κάπου στην γερμανική λιγκα ο θαυματοποιός! (στην βου ομως)

10,18 είπες "συνταγη 2004"
Μα μόνο αυτοι πληρώθηκαν για να κάνουν προπόνηση,οι υπόλοιποι έπρεπε να βρουν μεροκάματο για να ζήσουν-όπως κάνουν και σήμερα

-Τα κίνητρα και οι στόχοι που απουσιάζουν πλεον... !

-Δεν υπάρχουν μάγοι,παρά μόνο,αμόρφωτοι ιθαγενείς.

Anonymous said...

ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ SNIPER ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΟΥΗΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΥΤΟΝ.SE KATANOΩ.ΗΡΘΕ Ο ΑΜΠΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΧΑΝΤΜΠΩΛ.ΠΟΙΟΥΣ,ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ(ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΝΝΟΩ),ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ.

Anonymous said...

Μπραβο στα παιδια για την πολυ μεγαλη νικη!!!!Αν ειχαμε χασει τωρα θα ειχε σιγουρα 30 σχολια.Αλλο ενα γεγονος οτι πολλοι κρυβονται και περιμενουν μονο να κραξουν...

Anonymous said...

Είμαι ένας συνήθης κράχτης... Δυστυχώς δεν έχω να πω πολλά για αυτό το παιχνίδι... θα έχω όμως μετά το παιχνίδι της Νορβηγίας!!! Τα ξαναλέμε τότε 10:49.