Πτώση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πτώση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία

Κίνδυνους για τους άνδρες να χαθεί η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις λίστες αξιολόγησης των χωρών με βάση την πορεία των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Η Ελλάδα διατήρηση για άνδρες και γυναίκες τα κεκτημένα για την περίοδο 2011/2012, δηλαδή την μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις πέντε ομάδες στην Ευρώπη. Ωστόσο και στις δύο κατηγορίες η πτώση είναι αισθητή. Στους άνδρες από το Νο 22 βρέθηκε στο Νο 26 με 10,17 πόντους και ενώ η τελευταία θέση που δίνει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η 27η, που βρίσκεται το Ισραήλ με 9,33 πόντους. Στην 28η είναι η Βουλγαρία με 8,33, στην 29η η Εσθονία με 8,25 και στην 30η η Ολλανδία με 5,33, που αναρριχήθηκε έξι θέσεις. Στην κορυφή βρίσκεται η Γερμανία με 144,78 πόντους και 2η είναι η Ισπανία με 127,22, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Ουγγαρίας που είναι 3η με 65,22.

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού μπορεί η Ελλάδα να έπεσε από την 18η στην 20η θέση (15,25 πόντους), αλλά όπως φαίνεται θα διατηρεί για χρόνια ακόμα την θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η τελευταία ομάδα που έχει αυτό το δικαίωμα είναι η Πορτογαλία (24η θέση με 11,25 πόντους). Πρώτη με μεγάλη διαφορά είναι η Δανία με 124,67 βαθμούς και δεύτερη η Ρωσία με 81,22.

Τους αναλυτικούς πίνακες μπορείτε να βρείτε στο link:

http://www.eurohandball.com/article/13630

5 comments

Anonymous said...

ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ??????????????

Anonymous said...

ΑΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ[ΤΟ ΦΕΡΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ]ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ?Ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ? Ο ΔΟΥΚΑΣ?ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΝΕΟΣ,Ο ΠΑΛΙΟΣ,ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ[ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΙΣΤΑΣ]

Anonymous said...

Μην ψαχνεις για ηττες στο Λουξεμβούργο μεγάλε ούτε για παράδειγμα και δες από που ξεκίνησε η ξεφτήλα. Α) από τον Πανελλήνιο που δεν δήλωσε συμμετοχή στο Champions League το 2007 και απο τότε μας έχουνε στην μπούκα και Β) από τον ΠΑΟΚ με τα τραγικά που έκανε πέρσι στο Champions League. Για τον Δούκα δεν ακούστηκε τίποτα όταν συμμετείχε στο CL γιατί οι άνθρωποι είναι συνεπείς, όσο για τον Φίλιππο αν μετρήσεις του πόντους που πήρε η Ελλάδα από την συμμετοχή του στο CL και τον τελικό του Challenge Cup όλες οι ομάδες μαζί τα επόμενα χρόνια μεχρι και σημερα δεν πήραν αυτούς τους πόντους.

Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι πώς θα ξαναφτιάξουμε το handball μας και τις ομάδες μας όπως αυτές που είχαμε πριν από την Ολυμπιάδα.

Και έτσι για να τα ξαναθυμηθούμε Super Φιλιππος, Super Πανελλήνιος, μεγάλος Ιωνικός, μεγάλος Δούκας, πολύ δυνατοί Κιλκίς, ΣΑΚΑ και Αθηναϊκός, ως και η Καλαμαριά είχε ομαδάρα.

Άσε τις super και τις μεγάλες ομάδες. Το Κιλκίς ή ο ΣΑΚΑ θα περνε σίγουρα πρωτάθλημα σήμερα, μπορεί και αήττητοι.

Παίκτες !!! από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις από τους Έλληνες που γράφουν ιστορία στην Μπουντσλίγκα σήμερα, από ξένους με χρυσά ολυμπιακά, ή τους ξένους με μεγάλα αρχ...δια και όχι αρχ..δια ξένους.

Χρήμα!!! άσε. Μόνο ο Φίλιππος είχε μπατζετ όσο ολόκληρη η Α1 σήμερα και η μισή Α2.

Πρόεδροι!!! τι να λέμε τώρα.

Κόσμος!!!

Anonymous said...

ΠΡΟΣ 12.08.ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟ ΤΟΝ ΦΙΛΛΙΠΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Anonymous said...

προς 12.08.γιατι δεν αναφερεις καθολου ...προπονητες ή παικτες "γέρους"? αυτοι ειναι καλοι?