''ΘΑ... ΦΑΜΕ ΣΙΔΕΡΑ" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''ΘΑ... ΦΑΜΕ ΣΙΔΕΡΑ"

O Aλέξανδρος Βασιλάκης μιλάει στο handball.gr για τα παιχνίδια με την Γερμανία

Απόντος του Αλέξη Αλβανού ο Αλέξανδρος Βασιλάκης θα είναι δίχως αμφιβολία το βαρύ πυροβολικό της Εθνική μας ομάδας χάντμπολ κόντρα στην Γερμανία για τα πλέι- οφ (12 και 19 Ιουνίου) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011. Ο 30χρονος αθλητής της Μέλσουνγκεν βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα. Μάλιστα χθες αργά το βράδυ σημείωσε 9 γκολ στην ήττα της ομάδας του με 35-30 από την Λέμγκο για την 27η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα και στα τελευταία 7 ματς (5 Μπουντεσλίγκα και δύο στο τουρνουά της Ουγγαρίας με την Εθνική) έχει βάλει 52 γκολ, δηλαδή περίπου 7,5 γκολ ανά αγώνα!
«Τα πράγματα είναι δύσκολα ας μην κρυβόμαστε. Η Γερμανία έχει μεγάλο όνομα. Θα έχουμε ελλείψεις, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτές. Το πρώτο μας μέλημα είναι να παίξουμε αποφασισμένα, συγκεντρωμένα και με πάθος. Στο τουρνουά της Ουγγαρίας κόντρα σε Σλοβακία και Ουγγαρία ανά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό χάντμπολ.
Οι παίκτες δείξανε διάθεση, άλλες εποχές η ψαλίδα με αυτές τις ομάδες ήταν 10-15 γκολ. Είχαμε θετικά και αρνητικά στοιχεία. Αρνητικό είναι ότι σε κάποιες θέσεις κλειδιά δεν έχουμε το βασικό παίκτη που θα μοιράσει την μπάλα και θα κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Με την Γερμανία θα χρειαστεί το περισσότερο βάρος να το πάρει η περιφέρεια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πρέπει θα φάμε σίδερα», σχολίασε αρχικά ο Κερκυραίος άσσος.
Αναφορικά με τον τραυματισμό του Αλέξη Αλβανού και την τιμωρία του Γιώργου Χαλκίδη είπε: «Στο χάντμπολ έχουν γίνει πολλά, αλλά ο «Αλεξ» με κάλυψε πλήρως με αυτά που μου είπε. Είδα την φάση, πέρασε τον Γκάντορφ... αέρα πατέρα και φάνηκε ξεκάθαρα ότι στόχο έχει να τον γκεμίσει. Αυτά συμβαίνουν, αλλά η μετέπειτα στάση του -που δεν ζήτησε συγνώμη- δείχνει πως έγινε εσκεμμένα. Οσον αφορά τον «Χαλκ» ήταν άδικη η τιμωρία του. Η Γερμανική ομοσπονδία λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ του διεθνούς τερματοφύλακα Χαινεβέτερ. Αν έπρεπε να τιμωρηθεί κάποιος αυτός είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χάινερ Μπραντ. Σε παλαιότερο παιχνίδι της Εθνικής Γερμανίας είχε σηκώσει γροθιά πίσω από διαιτητή με σκοπό να τον χτυπήσει και δεν έχει καμία επίπτωση. Με όλα αυτά που κάνουν το μόνο πράγμα που καταφέρνουν είναι να μας παθιάζουν περισσότερο».
Απο κει και πέρα ο δεξιός ίντερ αναφέρθηκε ακόμα και σε αυτό που λένε πολλοί, ότι οι διεθνείς -ειδικότερα αυτοί που παίζουν στην Γερμανία- έχουν και προσωπικό κίνητρο σε αυτά τα ματς. «Θα παίξουμε για την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη όρεξη. Δείχνουμε τόσα χρόνια γερμανική λίγκα τι μπορούμε να κάνουμε. Οι Γερμανοί διεθνείς δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο τα τελευταία χρόνια. Βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Με την Ελλάδα είναι κάτι σαν τελικός για αυτούς. Εχουν πολλά να χάσουν, λίγα να κερδίσουν, ενώ εμείς πολλά να κερδίσουμε λίγα να χάσουμε. Η διαιτησία πιστεύω θα παίξει ρόλο μόνο στο πρώτο ματς, στο οποίο θεωρώ ότι θα κριθούν πολλά».

Πάλεψε η Ντορμάγκεν
Οσον αφορά τους άλλους Ελληνες της Μέλσουνγκεν που αγωνίστηκαν κόντρα στο Λέμγκο οι Σανίκης, Τζιμούρτος πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος, ενώ στα άλλα ματς με ελληνικό ενδιαφέρον η Λόβεν νίκησε 37-32 το Μίντεν του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Ουλφ Σέφερτ. Επίσης η Γκούμερσμπαχ νίκησε πολύ δύσκολα το Ντορμάγκεν των Χαντζιάρα (4 γκολ), Μπαλωμένου (2 γκολ) με 31-28. Στα άλλα αποτελέσματα: Φλένσμπουργκ- Γκροσβάλσταντ 24-18, Κίελο- Φούχσε Βερολίνου 35-26.

No comments