ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

H Νέα Ιωνία για 2η συνεχόμενη χρονιά και 5η στην ιστορία της προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος χαντμπολ γυναικών, αφού νίκησε την Αναγέννηση Άρτας με 29-26.
Ο ημιτελικός προσέφερε έντονες συγκινήσεις στους 1000 θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Άρτας, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, που φάνταζε ως το φαβορί της αναμέτρησης.
Η Νέα Ιωνία παίζοντας με περισσότερο πάθος αλλά και με διάθεση για την επικράτηση κατάφερε έχοντας σε καλή ημέρα τις Σλιάκοβα (8 γκολ) και Μπότσμαν (7 γκολ) να φθάσει στη νίκη. Οι αθλήτριες της Σοφίας Ναϊσίδου εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένες και δεν κινδύνευσαν παρά ελάχιστες φορές κατά την διάρκεια του αγώνα.
Η Αναγέννηση έως το 20ο λεπτό είχε μια διαφορά 2-3 γκολ (10-7 στο 18ο λεπτό) με την Νέα Ιωνία να ισορροπεί στη συνέχεια και να περνάει μπροστά 13-12 στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, κλείνοντας το ημίχρονο με 15-13.
Η ομάδα της Ηπείρου μπόρεσε και αντέδρασε πάλι στο 48ο λεπτό όταν πήρε προβάδισμα στο σκορ με 22-21 αλλά πλήρωσε το δίλεπτο που χρεώθηκε ο προπονητής της (με αποτέλεσμα να αγωνιστεί με μία αθλήτρια λιγότερη) και την πολύ καλή άμυνα της Νέας Ιωνίας που έδινε τη δυνατότητα να τρέξει η ομάδα στο γρήγορο γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αναγέννηση έχασε πολλά σουτ από τα 6 μέτρα, που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Νέα Ιωνία φθάνοντας δίκαια στη επικράτηση με 29-26.
Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός της Έλενα Μπότσμαν στο 56.40 στον αγκώνα Η κατάσταση της θα εκτιμηθεί αύριο το πρωϊ (Κυριακή) οπότε και θα γνωρίζει η προπονήτρια της αν θα μπορέσει να την έχει στην διάθεση της στο μεγάλο τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 4-3, 11-9, 13-15 (ημίχρονο), 18-20, 22-23, 26-29
Αναγέννηση Αρτας (Σ. Ντάλας): Ζούμπου, Μπαλάφα 4, Σκουτέλα, Ατανάσοβα 3, Βέμη, Σαγάνη, Σκάρα 2, Στανκούτε 2, Λέκκα, Μπολντίρεβα 6, Τσάκαλου 3, Νιπαραβισιένε 6, Κύρκου, Σαϊντοβα
Νέα Ιωνία (Σ. Ναϊσίδου): Γκέργκινα, Κρούμοβα 4, Μαυρογεώργη, Λαφάρα 2, Παπανικολάου, Έλληνα 1, Μπότσμαν 7, Λογδανίδου 5, Αμαξινεσέι, Σλιάκοβα 6, Μάσα, Μπράμου 3, Κατσιλιάνου, Παλαμαρίου 1
Διαιτητές: Πατιός, Τσιάνας Δίλεπτα: 2-5 Πέναλτι: 2/3-7/9

1 comment

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ.ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΑΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,