ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Αγαπητοί  Κύριοι,

Προς  αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των όσων ψευδών αλλά και  προκλητικών στοιχείων αναφέρθηκαν, κατά του σωματείου μας στην πρόσφατη ανακοίνωση των παικτών του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να σημειώσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους καθ ύλην αρμόδιους για τα εξής:

Το  ότι το γήπεδο που αγωνίζεται αλλά και προπονείται φέτος η ομάδα  μας δεν είναι το πλέον κατάλληλο είμαστε οι πρώτοι που το λέμε και το διατυμπανίζουμε όπου βρεθούμε. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν απολαμβάνει τις κρατικές επιχορηγήσεις νέων και σύγχρονων γηπέδων που παρέχονται απλόχερα τα τελευταία χρόνια στο Σωματείο του ΠΑΟΚ (Πυλαία, Μίκρα), πράγμα το οποίο στοιχίζει πάνω απ όλα στην σωματική καταπόνηση των αθλητών μας και το οποίο μεταφράζεται σε τόσους πολλούς τραυματισμούς. Το σωματείο μας ταλαιπωρείται από το 2003 γυρνώντας όλα τα γήπεδα της Αττικής , « ζητιανεύοντας» λίγες ώρες προπόνησης, με το αζημίωτο πάντα, με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να περιορίζονται στην «κατανόηση» του προβλήματός μας. Η Πολιτεία κατασκεύασε πρόσφατα, δύο υπερσύγχρονα κλειστά γήπεδα τα οποία και ονόμασε «Σπίτια του Χάντμπολ» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τις ανέσεις και τις παροχές του κλειστού της Μίκρας απολαμβάνει (ορθά), με ότι πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται, το σωματείο του ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα μας δεν μπορεί να έχει την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία στο αντίστοιχο κλειστό του Γέρακα.

Όσο αφορά την φιλοξενία της αποστολής του ΠΑΟΚ, η διοίκηση της ΑΕΚ σε συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση της περιοχής είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρηση της ομάδας του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να μη συμβεί το παραμικρό άλλωστε ο έφορος του τμήματος Κύριος Σταματιάδης Κ. συνόδευε τους αθλητές και τους προπονητές του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο και έξοδο τους στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δε, πραγματικά αστείο και προκλητικό, να ακούμε τέτοιου είδους παράπονα από σωματεία όπως ο ΠΑΟΚ, που για τις συνθήκες «φιλοξενίας» στην Μίκρα μπορεί να μιλήσει όλη η Ελλάδα. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πέρυσι κατά την άφιξη της αποστολής μας το πούλμαν της ομάδας πέρασε ανάμεσα από οπαδούς που ανενόχλητοι προπηλάκιζαν τους παίκτες μας ενώ οι δυο (ναι 2 !) υπάρχοντες αστυνομικοί κοιτούσαν από απόσταση,  ή να αναφέρουμε το πολεμικό κλίμα στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι στην φιλοσοφία μας να βγάζουμε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις κάθε φορά που αποχωρούμε από το γήπεδο της Μίκρας. Περιοριζόμαστε μόνο στο να είμαστε ευτυχισμένοι που αποχωρούμε σώοι και αβλαβείς. Δυστυχώς, είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι σε αυτή τη χώρα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από τέτοιες ανακοινώσεις και δεν βελτιώνεται τίποτα για χρόνια τώρα.  

Στο θέμα της διαιτησίας, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, και πιστεύουμε ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματος. Το μόνο που έχουμε να αναφέρουμε σήμερα, εκτός από τα πολλά παράπονα που έχουμε ήδη εκφράσει προς το διαιτητικό δίδυμο είναι πως ΝΑΙ, και ο ΠΑΟΚ επιτρέπεται να χάνει. Όχι βέβαια στη Μίκρα αφού εκεί ακόμα δεν το έχει επιτρέψει κανένας διαιτητής, αλλά αυτή η ασυλία – προστασία του συγκεκριμένου Σωματείου πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος. Καλό το δώρο του περσινού πρωταθλήματος, αλλά ας αφήσουν οι διαιτητές το φετινό αλλά και τα επόμενα πρωταθλήματα να παιχτούν μέσα στα γήπεδα. Όσοι κόπτονται για την πρόοδο του αθλήματος θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ισονομίας (διαιτησία, εγκαταστάσεις, αποφάσεις αθλητικού δικαστή) και μετά να μιλάνε για ανάπτυξη.

Λυπούμαστε τέλος, που γίνεται αναφορά από αθλητές για ένα μεμονωμένο επεισόδιο μεταξύ των αθλητών Κόμινεκ – Βελιτσιάνου που έγινε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της συνάντησης. Αφ’ ενός γιατί στο video του αγώνα το οποίο κυκλοφορεί και ευρέως στο διαδίκτυο, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο αθλητής του ΠΑΟΚ ξεκινάει να βιαιοπραγεί κατά του αθλητή μας, αφ’ ετέρου γιατί θεωρούμε ότι τέτοιες μικροεντάσεις είναι εν μέρη δικαιολογημένες μετά από 60 λεπτά απίστευτης καταπόνησης. Μας προκαλεί προβληματισμό όμως το ότι αυτά γράφτηκαν από συναθλητές που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους μας τις συνθήκες τέτοιων αγώνων και τους οποίους δεν τους έχουμε δει να ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα σε ανάλογες περιπτώσεις όταν ο ΠΑΟΚ είναι γηπεδούχος π.χ. στον τελικό του περσινού Πρωταθλήματος εναντίον του Πανελληνίου (υπάρχει και σχετικό βίντεο).

Επειδή  όμως οι προκλήσεις και ο λαϊκισμός  έχουν όρια, θα πρέπει να σταθούμε σε δύο ακόμα σημεία αυτής της  αχαρακτήριστης ανακοίνωσης. Πρώτον ουδέποτε ακούστηκε ΚΑΝΕΝΑ αντεθνικό σύνθημα από οπαδούς της ΑΕΚ όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται. Είναι ντροπή και μόνο να αναφερόμαστε σε αυτό το γεγονός αφού είναι σε όλους γνωστή η ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει εδώ και χρόνια το Σωματείο μας σε τέτοια θέματα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουμε ένα κοινό και αυτό είναι το «Κ» στην ονομασία μας. Ας προσέξουν λοιπόν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ όταν βγαίνουν ανακοινώσεις από ανιστόρητα παιδάκια και αναφέρονται σε  «εθνική προέλευση», να βάζουν και λίγο φρένο στον παρατεταμένο λαϊκισμό.

Είναι προφανής η προσπάθεια  δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων  και η καλλιέργεια «κλίματος» εν όψη των προσεχών μας αναμετρήσεων. Άλλωστε η φράση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» με την οποία κλείνει η ανακοίνωση, μόνο  προκλητική μπορεί να θεωρηθεί, με σαφή στόχο να προκαλέσει ακόμα και τα αρμόδια δικαστικά όργανα και φυσικά επιδεικνύει το ύφος και το ήθος των συνταξάντων την ανακοίνωση.

Συγνώμη  που οι αθλητές μας κατάφεραν  να κερδίσουν το Σάββατο ξεπερνώντας  όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε  για ακόμα μια χρονιά (διαιτησία, γήπεδο, κλπ)

Συγνώμη για ακόμα μια φορά προς όλο τον κόσμο του αθλήματος (παίκτες, προπονητές, φιλάθλους) για την αδυναμία μας να τους παρέχουμε φιλοξενία σε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, αφού αυτά αποτελούν προνόμια ολίγων.

Συγνώμη τέλος από τον κόσμο της  ΑΕΚ που αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε τόσο πολύ για να απαντήσουμε σε μία τέτοια ανακοίνωση, αλλά η διασπορά ψευδών στοιχείων , ο προκαλούμενος φανατισμός και η δημιουργία εντυπώσεων είναι θέματα τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους.

 Η διοίκηση της ΑΕΚ κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την προβολή του Χάντμπολ στην Ελλάδα και όχι μόνο, για την προσέλκυση όλο και περισσοτέρων φιλάθλων δίπλα στο άθλημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να στοχεύουμε με την ευχή να βρίσκουμε συμπαραστάτες και άλλα Σωματεία. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Πολιτείας, της Ομοσπονδίας, αλλά και κάθε άλλου αρμόδιου φορέα, αρωγοί και συμμέτοχοι σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος.  

Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ   Α.Σ.  Α.Ε.Κ.                                       Αθήνα, 10/02/2010              

18 comments

Anonymous said...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ

Anonymous said...

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ
Ο ΚΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ-ΜΠΟΥ-ΧΑ-ΧΑ
ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΩΜΕΝΑ-ΑΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΜΠΟΥΧΑΧΑ
ΝΑ΄ΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ!

Anonymous said...

Ο Γκαντής που ήταν????
Γιατί έφυγε ΚΑΙ αυτός???

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ!!!ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΑΟΥΛΙΔΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΑΚΙΡΑΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΩΣΑΤΕ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Anonymous said...

ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ!!!ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!!!

Anonymous said...

etsi bravo gia na katalavoun eki pano oti ehoun kai alles omades ar@$ia!afto ua pi kai keratas kai darmenos!ante gia!

Anonymous said...

APO OTI FENETE KYRIE SAOYLIDH STAZI KAI SE ALLA GIPEDA I OROFI AKOMA KAI AN EXEI EJV ILIOFANIA.SE PERIMENOYME KAI ALOY GIA NA MAS PIS AN STAZI!

Anonymous said...

E ne gelii gia ola ftei diitisia!!!!

Anonymous said...

ΑΥΤΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΧΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΕ ΜΑΣ ;;
ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ * ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ * ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΚΟΓΚΡΕΣΑ
ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΔΕΣ
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ.
ΑΛΗΘΕΙΑ κ.ΜΑΤΖΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ,ΤΣΙΜΟΥΡΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;

Anonymous said...

και οταν βγει και ο ΗΡΑΚΛΗΣ Α1 θ α γινεται του κοτρούλη ο γάμος , ε ρε γλέντια στο χαντμπωλ μεγάλη επιτυχία

Anonymous said...

ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΤΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ

Anonymous said...

Tι εγινε ρε Αεκτσηδες;Τωρα μετα το παιχνιδη με τον Φιλιππο που για μια φορα ακομα μετα τον τελικο στο κυπελο τον ξαναεσφαξε η διαιτησια γιατι δεν μιλατε; Ειδικα στο τελευταιο 10 λεπτο και μετα την εισοδο των οπαδων της ΑΕΚ στο γηπεδο οπου φοβηθηκαν ο Κατσικης με τον Μηχαηλιδη και ειδικα ο Μηχαηλιδης φανηκε οτι εκανε κακα στο βρακι του.Κριμα γιατι τον θεωρουσαμε μαγκα που δεν μασαει απο εδρες αλλα μετα το ντου των Αεκτσηδων εκανε κακα.Να δουμε τη εγραψαν στο φυλο αγωνα για τους οπαδους που μπηκαν μεσα και το ειδε ολη η Ελλαδα στην τηλεοραση.

Anonymous said...

ΤΑ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ ,
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΡΕ ΑΕΚΑΚΙΑ;
ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ και το πεσυνο κυπελλο και το χθεσινο με τον τσαμπουκα και τις αλητιες

Anonymous said...

ΩΡΑΙΑ .70-30 ΣΑΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ .ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΑΣ.ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ

Anonymous said...

ξεφτυλα σε ολη την εκταση κ Σταματιάδη , ετσι θελετε να μπειτε τετράδα;
Εσυ κ. αρβανίτη επικροτείς τέτοιες διαιτησίες το 2010 ;
ΜΑΕΣΤΡΟ¦

Anonymous said...

εσυ γιαννη αρβανιτη που θητευσες τοσα χρονια διπλα στον Σεφερτ και εμαθες και μαθαμε πολλα, αυτο διδαχθηκες;
αυτο ειναι το χαντμπωλ που αγαπαμε ;
ετσι θα παιζουμε με κινδυνο της ακεραιοτητας μας;
φωναζε άδικα ο ΠΑΟΚ;
να βγεις με ανακοινωση σου και να καταδικασεις την βια που ασκουν οι οπαδοι της ομαδας σου, οχι μονο να τους εχεις πελατες στο μαγαζι.
ευτυχως που το παιχνιδι με τον φιλιππο ηταν τηλεοπτικο και ολοι μας ειδαμε το «φιλαθλο πνευμα» των οπαδων σας
σειρα έχουν τα οργανα της οχε και ο αθλητικος δικαστης

Anonymous said...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΑΣ.

Anonymous said...

Φτανει ρε βεροιωτες ενταξει εχετε δικιο για τον περσινο τελικο αλλα σ' αυτον τον αγωνα με 9 αποκρουσεις των Τ/Φ σας σ΄ολο το παιχνιδι που πας.Με στατικη επιθεση χωρις παθος δεν φταιν οι διαιτητες αλλωστε αν ηθελαν να σας σφαξουν γιατι να περιμενουν το τελος και να μην πανε τη διαφορα απο τα πεντε γκολ στα επτα -οκτω να τελειωσει το παιχνιδι? Και οταν κερδισατε στον πρωτο γυρο για θυμιστε μου με ποιους διαιτητες? μηπως ηταν οι ιδιοι?? Αφηστε λοιπον τα φαντασματα και ασχοληθειτε με την ομαδα σας που εχει προοπτικες , σοβαρη διοικηση που δινει λεφτα και αν παρει τιτλο θα χωσει και αλλα και ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε.