ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Μέρες 2005, όταν η Εθνική ανδρών με τις εμφανίσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας, έκανε το άθλημα να παραμιλάει έζησε σήμερα η Εθνική ανδρών στην πόλη Αλκαμο της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επικράτησε 29-26 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε στα πλέι- οφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011, καταλαμβάνοντας την 1η θέση του 5ου ομίλου. Η Ελλάδα ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και με πολύ μυαλό στην επίθεση έκανε σμπαράλια κάθε αμυντικό σύστημα που εφάρμοσε το Μαυροβούνιο. Απίστευτος ο Βασιλάκης, ξανά κορυφαίος κάτω από τα δοκάρια ο Καφφάτος, όλοι οι παίκτες έδειξαν αποφασισμένοι να κρατήσουν ζωντανό το ελληνικό χάντμπολ.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙO- ΕΛΛΑΔΑ 26:29

Τα δεκάλεπτα: 1-5, 6-9, 10-12, 15-17, 21-25, 26-29

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Κασίμ Καμένιτσα): Μιγιάτοβιτς, Ράκσεβιτς 4, Πέγιοβιτς, Σβίτλιτσα 1, Μέλιτς 3, Μάρκοβιτς Ζάρκο, Οσμαγιτς 6, Μιρβάλιεβιτς 4, Ρογκάνοβιτς 2, Μάρκοβιτς Ιγκόρ 1, Ρούντοβιτς 3, Καπισόντα, Στογιάνοβιτς, Βούγιοβιτς 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος- Ιατρούδης): Παπαδόπουλος 1, Τζιμούρτος 5, Μαστορογιάννης 1, Τζούφρας, Ζαραβίνας 1, Σαμαράς, Μπαλωμένος, Καφφάτος, Βασιλάκης 9, Ριγανάς 1, Κότσιφας, Χαλκίδης 3, Σανίκης 5, Αλβανός 3.

Διαιτητές: Νίλσεν- Λόρεντσεν (Δανία), Παρατηρητής: Μάιερς (Ολλανδία)

Δίλεπτα: 8-3 Πέναλτι: 5/8-3/4

*Εκτός 14αδας όπως και στο πρώτο ματς έμειναν Ναουμίδης, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης και Μεγαλοοικονόμου.


5ος όμιλος βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Ελλάδα 4 63-46
2. Μαυροβούνιο 0 26-29
3. Ιταλία 0 22-34
*Μαυροβούνιο και Ιταλία έχουν ένα ματς λιγότερο


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιώργος Ζαραβίνας: «Βρεθήκαμε μόνο δύο μέρες όλοι μαζί με πολλά, προβλήματα. Παίξαμε σαν πραγματική ομάδα και εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την ενότητά της. Μπορεί να κάναμε κάποια κοιλιά αλλά έχουμε αποδείξει, ότι αγαπάμε αυτή την Εθνική πιο πολύ από τον καθένα, χωρίς να έχουμε όφελος»

Aλέξης Αλβανός τόνισε: «Είχαμε πάθος, αποφασιστικότητα, πιστέψαμε στην πρόκριση, η ομάδα μου θύμισε το 2004 και το 2005». Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας με 9 γκολ Αλέξανδρος Βασιλάκης πρόσθεσε:

Αλέξανδρος Βασιλάκης: «Πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Παίξαμε εξαιρετικά εκτός από κάποια διαστήματα που ήταν πολύ λογικό να μην έχουμε την ίδια απόδοση, λόγω κόυρα;σης. Χαίρομαι που η επιστροφή μου συνδυάστηκε με μια πρόκριση. Τώρα ο στλόχος είναι η τελική φάση του Παγκοσμίου».

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Νίκος Μάντζος είπε λίγα, αλλά εύστοχα. «Ομαδικότητα, ταλέντο, στρατηγική και ελληνική καρδιά ήταν η συνταγή της πρόκρισης».

Καμένιτσα (τεχνικός Μαυροβουνίου): «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Χάσαμε πολλά πέναλτι και δεχθήκαμε αδικαιολόγητα δίλεπτα. Δεν περιμέναμε με τίποτα να χάσουμε αυτό το ματς. Η επίθεσή μας δεν λειτούργησε σωστά σε αντίθεση με αυτή της Ελλάδας που γύριζε πολύ καλά τη μπάλα και έβρισκε συνέχεια τις λύσεις»

Στέλιος Αγγελούδης (πρόεδρος ΟΧΕ): «Ξαναβρήκε το χαμένο νήμα»

«Οι νίκες της ελληνικής ομάδας και η πρόκριση της στα πλέι- οφ ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της Εθνικής ανδρών. Ξαναβρήκε το χαμένο νήμα των διακρίσεων και ξαναέβαλε το ελληνικό χάντμπολ στην προσπάθεια των συνεχών διακρίσεων στις διεθνείς διοργανώσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες διεθνείς έχουν αντιληφθεί και τις δυνατότητες και τον ρόλο τους, κυρίως δε ότι αποτελούν ένα δυναμικό σύνολο που μπορεί να φέρει στο μέλλον επιτυχίες κάτι που το ελληνικό χάντμπολ χρειάζεται αυτή την περίοδο. Συγχαρητήρια στους Ελληνες προπονητές και σε όλη την αποστολή»

Δημήτρης Τζιμούρτος (δεξιός εξτρέμ): «Το θέλαμε περισσότερο»

«Αρχικά για το ματς με την Ιταλία, καταφέραμε και το κάναμε εμείς εύκολο κάτι που ήταν εξαρχής ο στόχος μας. Επι της ουσίας ήταν μια καλή προπόνηση και μας βοήθησε να μπούμε στο κλίμα των αγώνων. Οσον αφορά τον αγώνα με το Μαυροβούνιο μέτρησε πάρα πολύ η θέληση μας. Θεωρώ ήμασταν δύο ισοδύναμες ομάδες, που η καθεμία είχε τα ατού της. Απο κει και πέρα όμως μέτρησε η ελληνική ψυχή. Αντιδράσαμε όλη η ομάδα σαν ένα σώμα. Η αλήθεια είναι πως είχαμε πίεση και βάρος, αλλά ευτυχώς αυτή η νίκη επαναφέρει κάπως τις ισορροπίες στο ελληνικό χάντμπολ»


Γιώργος Χαλκίδης (αρχηγός, πίβοτ): «Μπορούμε να πάμε σε μεγάλη διοργάνωση»

«Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα ξανάγινε συμπαγής. Ξαναμπήκαμε σε τροχιά μεγάλων διοργανώσεων. Νικήσαμε μεγάλους αθλητές και εμείς από την πλευρά μας ήμασταν συνειδητοποιημένοι για το τι πρέπει να κάνουμε και είχαμε μεγάλο πάθος. Αυτή η ομάδα μπορεί και πρέπει να ξαναπάει σε μεγάλη διοργάνωση».


Γιώργος Κότσιφας (τερματοφύλακας): «Οι παλαιότεροι διψούν ακόμα»

«Για άλλη μια φορά καταφέραμε ένα μεγάλο στόχο για την Εθνική ομάδα. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά σε μια κλήρωση κόντρα σε έναν βατό αντίπαλοι. Μέτρησε η συνοχή μας και έχω να πω επειδή ακούστηκαν πολλά πως οι παλαιότεροι θα σταματήσουν. Οι παλαιότεροι διψούν ακόμα για διακρίσεις και αυτό μας το έχουν μεταδώσει και στους νεότερους


Γρηγόρης Σανίκης (αριστερό ίντερ): «Φανήκαμε αντάξιοι»

«Είμαι πολύ χαρούμενος μετά από πολύ καιρό. Καταφέραμε να επιτύχουμε ένα πολύ σημαντικός στόχο. Το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, αλλά φανήκαμε αντάξιοι, σοβαροί, ώριμοι. Μας περιμένουν τα πλέι- οφ και έτσι όπως βλέπω την ομάδα με μια καλή κλήρωση θα βρεθούμε ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση».

No comments