- greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΚΑΙ Δ.Σ ΟΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

«Ευχόμαστε υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος και παράλληλα ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία όλων στο θέμα της Ανάπτυξης, το άθλημά μας θα δει ακόμα καλύτερες μέρες, μιας και θα εργαστούμε όλοι με ζήλο και με απόλυτη προσοχή στο σημαντικό θέμα της ανάδειξης νέων αθλητών και αθλητριών που θα αιμοδοτήσουν το άθλημα»
Θανάσης Νικολίτσας Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ : «Εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους του αθλήματος επιτυχία σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα για τους διαιτητές εύχομαι στη νέα χρονιά να δείξουν τον ακόμα καλύτερο εαυτό τους και να προσέρχονται στα γήπεδα πάντοτε έτοιμοι τόσο πάνω στους κανονισμούς όσο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης».
Νίκος Μάντζος Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ανδρών: «Εύχομαι σε όλους τους αθλητές προπονητές παράγοντες διαιτητές κριτές και φιλάθλους να περάσουν καλές γιορτές με τις οικογένειες τους και η καινούργια χρονιά να χαρίσει υγεία σε όλους και να είναι πιο δημιουργική και αποδοτική σε ποιότητα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά την εθνική ομάδα να είναι σίγουρος όλος ο φίλαθλος κόσμος πως τόσο οι διεθνείς μας όσο και το προπονητικό τιμ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να βρεθεί η εθνική μας ομάδα στα play οff του Iουνίου και να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών για το 2011 .

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ –ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Δημήτρης Καφφάτος, Διεθνής τερματοφύλακας ΑΕΚ: «Θα πρέπει στην πορεία προς τα προκριματικά του Παγκοσμίου να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του αθλήματος. Ανεξάρτητα από το εάν τα παιχνίδια θα είναι φιλικά στην Βέροια θα πρέπει με σοβαρότητα να στοχεύσουμε στην καλύτερη δυνατή απόδοση στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς μας να φτάσουμε στο επίπεδο των επιτυχιών του 2004 -2005. Το γεγονός ότι κάνουμε προπονήσεις μέσα στις γιορτές το έχουμε συνηθίσει αλλά για εμάς τους αθλητές γιορτή είναι και η προσφορά στην εθνική ομάδα. Όσον αφορά την απουσία του Καρυπίδη αφήνει μεγάλο κενό αλλά θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε και αυτός με τη σειρά του μας εύχεται τα καλύτερα (έχω τηλεφωνηθεί μαζί του). Με την ΑΕΚ για το κύπελλο έχουμε ένα δύσκολο αγώνα με μια ανερχόμενη ομάδα τον Κύδωνα. Εμείς θέλουμε τη νίκη που θα είναι πρόκριση στο F4 , εάν αυτό επιτευχθεί θα κάνουμε το παν να πάρουμε το κύπελλο και πάλι».
Θεόδωρος Μεγαλοιοκονόμου- παίκτης ΑΕΚ: «Πάνω από όλα η πρόκριση και πάνω από όλα η εθνική ομάδα. Στόχος μας είναι το Γενάρη να προκριθούμε στα play off και να έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Εφόσον κάνουμε το πρώτο βήμα μετά θα κάνουμε το καλύτερο για να περάσουμε στα τελικά. Όταν μας καλεί η Εθνική όλα τα άλλα παραμερίζονται»

Το πρόγραμμα των φιλικών της Εθνικής Ανδρών με τη Βοϊβοντίνα :
Φιλίππειο Κλ. Γυμναστήριο
28/12 ώρα 7.00μμ
29/12 ώρα 18.00μμ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ-ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΥΝΗΣΙΑ
Για τα παιχνίδια της Εθνικής νέων με την Τυνησία στο Βύρωνα ο Νίκος Πέρρος συνεργάτης του Κώστα Τσαβδαρίδη δήλωσε : «Πάνω από τις γιορτές και την κούραση είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στον Αύγουστο του 2011. Αυτό αφορά όλους, αθλητές προπονητές διοίκηση. Με σκληρή δουλειά και επιμονή πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά»

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ- ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΔΗΜ. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Σάββατο 26/12 ώρα 18:00
Κυριακή 27/12 ώρα 18:00
Δευτέρα 28/12 ώρα 18:00

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΕΡΜΟΝΑ
Στο προπονητικό καμπ που πραγματοποιούν η Εθνικής μας Γυναικών και Κορασίδων στο αθλητικό κέντρου ‘Ατέρμων΄ στο Κιλκίς 22-30/12/09 θα πραγματοποιηθούν φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες της Εθνικής Βουλγαρίας.
Κλειστό Γυμναστήριο Αθλ. Κέντρου «Ατέρμων»
(Καθημερινά δυο φιλικές αναμετρήσεις των δυο κατηγοριών με τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας)
Κυριακή 27/12 18:00 20:00
Δευτέρα 28/12 18:00 20:00
Τρίτη 29/12 09:00 11:00

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΗ
Tην Τρίτη 5/1/2010 και ώρα π.μ με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή κ. Αδαμαντία Γκόγκολη καλείται σε απολογια:
Christensen Joachim Soholm, αθλητή σωματείου ΑΟ Δήμος Θερμαϊκού
Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, σωματείο
Σωκράτη Βακάλη, προπονητή σωματείου Αρίων Πτολεμαϊδας

Σχετικά με το καμπ στη Βέροια και τα παιχνίδια με τη Βοϊβοντίνα διεθνείς οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετέχουν σχετικά αναφέρουν:
Ηλίας Σεβαστίδης διεθνής παίκτης ΠΑΟΚ : «Είμαι χαρούμενος που κλήθηκα στην εθνική ομάδα στο καμπ ου θα γίνει σαν τεστ για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου με Ιταλία και Μαυροβούνιο. Θεωρώ πως είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε στην πρόκριση και στη συνέχεια στα play off θα βάλουμε τα δυνατά μας για να περάσουμε στα τελικά. Μπορούμε να αγγίξουμε επιτυχίες όπως του 2004-2005. Η Εθνική είναι πάνω από όλα και αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν που έχω λάβει μέρος σε προετοιμασίες. Πρόσωπα όπως Αλβανός Καρυπίδης Χαλκίδης καθώς και οι άλλοι διεθνείς αποτελούν πρότυπα για εμάς και προσπαθούμε να πάρουμε από την εμπειρία τους. Στον ΠΑΟΚ όλα καλά. Έχουμε ρεπό μέχρι 4 Ιανουαρίου».

Στέλιος Δημάκης διεθνής ΓΑΣ Κιλκίς: « Ήταν έκπληξη η κλήση στην Εθνική. Δεν είχα κάποια δείγματα για την πρόσκληση αυτή .Είχα κληθεί το καλοκαίρι. Τον Οκτώβριο είχαν κληθεί και οι εκτός Ελλάδος και αυτός ήταν και ένας λόγος που δεν κλήθηκα . Θα γίνει μια προσπάθεια. Υπάρχει καλή χημεία και με βάση αυτή είναι δυνατά. Στο ΓΑΣ Κιλκίς περνάμε μια δύσκολη χρονιά. Η ομάδα στηρίζεται στα νέα παιδιά όσο για τον προπονητή Ευθύμιο Πιπελίδη έχω να πω, ότι είχαμε συνηθίσει με το Νίκο Γεωργιάδη τόσο καιρό, ο Ευθύμιος Πιπελίδης έχει δώσει στην ομάδα πολλά, αλλά κάποια πράγματα δεν τον έχουν αφήσει να δώσει το πραγματικό προπονητικό του πρόσωπο ακόμα».

Σταύρος Παπαδόπουλος διεθνής παίκτης του Φιλίππου Βέροιας: «Είμαι χαρούμενος που κλήθηκα πάλι στην Εθνική ομάδα . Τώρα το κεφάλι κάτω. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι. Η εθνική ομάδα μπορεί να κάνει άλματα όπως στο παρελθόν, χάρη στην εμπειρία των παιδιών που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και εκείνων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Πιστεύω πως μπορούμε. Όσο για τον Φίλιππο είναι θετικό πως είμαστε στη δεύτερη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. Όλα θα κριθούν από το ποια ομάδα θα είναι έτοιμη στα play off».



Ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ Γιώργος Βακάλης ,ο οποίος έχει κληθεί στο καμπ δήλωσε «’Εχει επιδεινωθεί η κατάσταση στο δεξί μου πόδι μετά το παιχνίδι με τον Διομήδη και η διάγνωση είναι πελματιαία απονευροτίτιδα και μερική ρήξη της πελματιαίας. Θα επισκεφτώ τον γιατρό της Εθνικής Κώστα Μαναβή και εκείνος θ αποφασίσει για το τι θα γίνει . Πάντως δεν είμαι έτοιμος. Πιστεύω πως στην επόμενη φάση θα είμαι».





ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιβραβεύοντας την προσπάθεια των ομάδων που επενδύουν και δημιουργούν τμήματα υποδομής, η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ ξεκίνησε να διανέμει σε αυτά αθλητικό υλικό στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια και δημιουργώντας ένα πρόσθετο κίνητρο και για άλλα σωματεία.
Η ΕΑΠ διανέμει από μια εμφάνιση σε κάθε μικρό αθλητή ή αθλήτρια καθώς και μπάλες σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στα πρωταθλήματα της κατηγορίας μίνι αγόρια και κορίτσια.
Η διανομή ξεκίνησε ήδη και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στην περίοδο των γιορτών.

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου το απόγευμα ώρα 7.00μμ στις στο ΔΑΚ Βέροιας θα συγκεντρωθούν οι Έλληνες διεθνείς της Εθνικής Ανδρών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου να ξεκινήσουν το προπονητικό καμπ, το οποίο συμπεριλαμβάνει και φιλικά παιχνίδια προετοιμασία με την Βοϊβοντίνα, την ομάδα Α1 Ανδρών της Σερβίας (δεύτερη στο Σερβικό πρωτάθλημα).
Το προπονητικό καμπ θα ξεκινήσει στις 26 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών εκτός από τα φιλικά με τη Βοϊβοντίνα στο Φιλίππειο κλ. γυμναστήριο 28/12 ώρα 7.00μμ και 29/12 ώρα 18.00μμ, περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις οι οποίες θα φιλοξενούνται στα γήπεδα ΔΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ και ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΔΗΚΕΑΠΠ.

Ποιοι αθλητές έχουν κληθεί:
1. ΤΖΟΥΦΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Σ. ‘Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’ ΒΕΡΟΙΑΣ
2. ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Σ. ‘Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’ ΒΕΡΟΙΑΣ
3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Α.Σ. ‘Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’ ΒΕΡΟΙΑΣ
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ Α.Ο.Δ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
5. ΤΣΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Ο.Δ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
6. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π.Α.Ο.Κ
7. ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Π.Α.Ο.Κ
8. ΡΙΓΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.Α.Ο.Κ
9. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Π.Α.Ο.Κ.
10. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Α.Ε.Κ.
11. ΚΑΦΦΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Κ.
12. ΒΑΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Ε.Κ.
13. ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α.Ε.Κ.
14. ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.Γ.Σ.
15. ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Π.Γ.Σ
16. ΜΑΣΤΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Γ.Σ.
17. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ
18. ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Θεόδωρος Ευαγγελίδης διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ: «Σε αυτό το καμπ προετοιμασίας δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να βρεθούμε στη μεγάλη ομάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και με ομαδικό πνεύμα, προετοιμαζόμενοι για τα προκριματικά της Ιταλίας».

Γιώργος Κότσιφας διεθνής παίκτης Φιλίππου Βέροιας: «Είναι το προτελευταίο τεστ για τους αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Εύχομαι να είμαστε υγιείς για να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το κάλεσμα των ομοσπονδιακών προπονητών και να προετοιμαστούμε για τα ματς της Ιταλίας»

Βύρων Παπαδόπουλος διεθνής παίκτης Θερμαϊκού: « Είναι σημαντικό πως θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί. Είναι μια καλή ευκαιρία για να προετοιμαστούμε κατάλληλα περιμένοντας και τους συναθλητές μας από το εξωτερικό που θα έρθουν τον Ιανουάριο. Όλοι μαζί, οι παλιότεροι θέλουν μια ακόμα διάκριση με την εθνική ενώ οι νεότεροι θέλουν την πρώτη διάκρισή τους με το εθνικό συγκρότημα».

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο συνεργάτης προπονητής τερματοφυλάκων των Εθνικών ομάδων Χαράλαμπος Προδρομίδης καλεί σε προγραμματισμένη προπόνηση τους τερματοφύλακες της Εθνικής ομάδας Παίδων και Εφήβων του βορείου κλιμακίου.
Η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Φιλίππειο Κλ. Γυμναστήριο Βέροιας στις 27/12/09.
Ειδικότερα έχουν κληθεί:
Από την Εθνική Παίδων:
1.Βλαχοθανάσης Γεράσιμος, Φοίβος Συκεών
2.Μπουκοβίνας Πέτρος, ΦΑΟΕΣ Καλαμαρί
3.Μπουμπουλέντρας Θάνος, Ζαφειράκης Νάουσας
Από την Εθνική Εφήβων:
1.Κοτανίδης Κώστας, ΓΑΣ Κιλκίς
2.Ευαγγελόπουλος Χρήστος, Φίλιππος Βέροιας
3.Δελημύτης Γιάννης, Φοίβος Συκεών
4.Ασιανός Παναγιώτης, Αρίων Πτολεμαϊδας


ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΗ
Την Τρίτη 5/1/2010 και ώρα 10.00 πμ με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή Αδαμαντίας Γκόγκολη καλούνται σε απολογία οι:
Λεωνίδα Τουλούμη, αθλήτρια σωματείου ΟΦΝΙ
Βάϊα Στάμου, αθλήτρια σωματείου ΦΣ Εθνικός Κοζάνης
Νίκος Σαλαγιάννης, συνοδός σωματείου ΑΟΑΚ
Παύλος Μπουλταδάκης συνοδός σωματείου Πήγασος Κυψέλης
Γιώργος Μυλωνάς, συνοδός σωματείου Αναγέννης Βύρωνα
Παναγιώτης Πιερράκο, αθλητής σωματείου Ποσειδώνα Λουτρακίου











--Ο παλιός διεθνής παίκτης και σήμερα προπονητής Γιάννης Βαρελτζης πήρε master πάνω στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών ( θέμα διατριβής: «Σύγκριση σωματοδομής και κινηματικής ρίψης της μπάλας μεταξύ νεαρών ηλικιακών ομάδων της χειροσφαίρισης» από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών).

Ο ίδιος είπε σχετικά: « Ελπίζω για την μεταφορά της ερευνητικής αυτής εργασίας στην παραγωγική διαδικασία και στους προπονητές».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς δήλωσε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως ένας άνθρωπός του αθλήματος που διέπρεψε ως αθλητής και προπονητής διαπρέπει και στον επιστημονικό τομέα»

Ο Ηλίας Ζαπαρτίδης ως εκπρόσωπος της ΕΑΠ είπε: «Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του συναδέλφου Γιάννη Βαρελτζή. Το πανεπιστήμιο έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν στην έρευνα στον τομέα της χειροσφαίρισης».

Ενώ και ο ομοσπονδιακός Παναγιώτης Ιατρούδης συνεχάρη τον Γ. Βαρελτζή

3 comments

Anonymous said...

re paidia kalos o kafatos kalo paidi alla exei na paiksi 3 xronia os pote oi omospondiakoi tha litourgoun opos tin dekaetia toy 90 ftanei eleos ton kokoni den ton pirane giati einai kako paidi fobithikan eleos

Anonymous said...

Ο ΚΟΚΟΝΗΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Anonymous said...

7.25 esy ama eixes na tin paikseis 3 xronia tha ksexnoyses na tin paizeis ?
tin birimba ennoo !!!

xaxaxaxa kalh xronia