ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Στο ΡΑΔΙΟ ΩΜΕΓΑ και την εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» μίλησε χθες ο γενικός διευθυντής της Ορμής Λουξ Ανδρέας Κόγκας, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το ΠΕΑΚ, τον πρόεδρό του Λεωνίδα Γεράνιο και το κλείσιμο, λόγω ακαταλληλότητας, του Εθνικού γυμναστηρίου στο Κουκούλι της Πάτρας.
Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Ανδρέα Κόγκα έχουν ως εξής:
- Εχω στα χέρια μου έγγραφο του ΠΕΑΚ, με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2009, που μας γνωστοποιεί την ακαταλληλότητα του Εθνικού κλειστού γυμναστηρίου. Την επόμενη ημέρα παίζαμε με την Κούμπαν Κράσνονταρ για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Δεν μπορούσε ο κ. Γεράνιος να μας αποστείλει το εν λόγω έγγραφο 10 ημέρες νωρίτερα; Αφού η Επιτροπή Ελέγχου των γηπέδων συνήλθε για έλεγχο στις 3 Σεπτεμβρίου και στις 8 Οκτωβρίου. Μήπως κάποιοι ήθελαν, λοιπόν, να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, ενόψει Ευρώπης;
- Ασχολούμαι με τα του αθλητισμού και με τον συνδικαλισμό πολλά χρόνια. Ουδέποτε πήγα σε πολιτικό γραφείο για να διεκδικήσω αξιώματα και οφίτσια για μένα. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρόεδρος στο ΠΕΑΚ. Υπάρχουν καταλληλότεροι από μένα για αυτό το πόστο. Εκείνο που με ενδιαφέρει όμως είναι να λειτουργήσει η ομάδα μου και το πατραϊκό χάντμπολ.
- Σε ό,τι αφορά την αναβολή του αγώνα της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανάμεσα στον Αχαιό ΄47 και την Αχαγιά ΄82 και τις κατηγορίες του Λεωνίδα Γεράνιου ότι η ευθύνη για αυτό οφείλεται στις διαφημίσεις της Ορμής Λουξ στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο, έχω να απαντήσω ότι η αναβολή είναι υποκινούμενη. Οι επιδαπέδιες πινακίδες βρίσκονται 3 χρόνια στον ίδιο χώρο στο Κουκούλι και τόσο καιρό δεν έχει αναβληθεί κανένα παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι η αναβολή ήταν υποκινούμενη. Δόθηκε κατεύθυνση από κάπου για να αναβληθεί ο αγώνας.
- Το Κουκούλι καθαρίστηκε με χίλια ζόρια. Επί 15 ημέρες, μετά τον Ευρωπαϊκό μας αγώνα με την Κούμπαν Κράσνονταρ, δεν είχε καθαριστεί επαρκώς.
- Εχω έγγραφο της διευθύντριας του ΠΕΑΚ Αγγελικής Γουναροπούλου προς τον κ. Γεράνιο ότι δεν επαρκεί ο καθαρισμός στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο. Το έγγραφο αυτό φέρει ημερομηνία 21 Οκτωβρίου.
- Επιστρέψαμε στο Κουκούλι, γιατί το γήπεδο αυτό αποτελεί την φυσική μας έδρα. Όλα τα κλειστά γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα ανήκουν στους κατά τόπους Δήμους. Τα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα είναι πεντακάθαρα και ζεστά, μόνο στην Πάτρα συμβαίνει το αντίθετο. Το «Τόφαλος», που θεωρείται το αθλητικό στολίδι της πόλης, πολλές φορές βρωμάει, το ίδιο και το βοηθητικό του.
- Ζητώ την παραίτηση του κ. Γεράνιου. Όταν ηγούμαι σε έναν Οργανισμό, όπως το ΠΕΑΚ και δεν μπορώ να συνεργαστώ με τους φορείς και με το κράτος και, ταυτόχρονα, δέχομαι καθημερινά παράπονα από τα σωματεία, τότε θα πρέπει να έχω την ευθιξία να παραιτηθώ. Το ίδιο θα συνέβαινε και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και με κυβέρνηση ΝΔ. Δεν έχει σημασία αν ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ είναι άμισθος ή έμμισθος. Τα ίδια φώναζα και πριν μερικά χρόνια, όταν οι διοικήσεις του ΠΕΑΚ είχαν διοριστεί από το ΠΑΣΟΚ.
- Γιατί δίνεται άδεια για την διεξαγωγή σχολικών αγώνων τα πρωινά στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο; Ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο ατύχημα.
- Θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά έτσι ώστε το Κουκούλι να γίνει γήπεδο μόνο για χάντμπολ. Η Πάτρα έχει γεμίσει από κλειστά γυμναστήρια μπάσκετ. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν, ακόμη και ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης, ότι τα ψέματα τελείωσαν.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

3 comments

Anonymous said...

PES TA RE KOGKA GIATI MONO ESY TA LES KAI KANENAS ALLOS...

Anonymous said...

Μαζεψε τα μπογαλακια σου ρε γερανιε και κανε περα πας να το παιξεις ψευτομαγκας και με αλλη κυβερνηση.Για τα παιδακια δεν υπαρχει κινδυνος που αφηνεις να κανουν αγωνες;ντροπη σου εισαι και γερος ανθρωπος.

Anonymous said...

AYTOS O GEROKSEKOYTIS O GERANIOS GIATI DEN RIXNEI TA MOYTRA TOY NA PARAITITHEI?DEN KATALAVAINEI OTI KATASTREFEI TON PATRAIKO ATHLITISMO?AN DEN GINEI TORA AYTO,DEN THA GINEI POTE...VAZO STOIXIMA OTI MEXRI TIS 30 NOEMVRIOY O GERANIOS THA EXEI PARAITITHEI.