ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ: «ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»
Με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης απέστειλε επιστολή στα σωματεία στην οποία αναφέρει  μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων του 2011, γεγονός που δίνει ένα ισχυρό κίνητρο στην νέα γενιά των αθλητών αλλά και στο άθλημα μας γενικότερα, ο επόμενος άμεσος στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες». Ο Στέλιος Αγγελούδης συμπληρώνει : «Δεν νοείται, κατά την άποψη μου, σωματείο το οποίο να μετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα και να μην καλλιεργεί παράλληλα τουλάχιστον 2 τμήματα υποδομών. Για τον ίδιο λόγο, όταν υπάρξουν  οι αντικειμενικές προϋποθέσεις,  θα υπάρξουν αντίστοιχα και επιβραβεύσεις στα σωματεία που πρωτοπορούν στην ανάπτυξη ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να τρέχει για δεύτερη χρονιά και η ενίσχυση των σωματείων με αθλητικό υλικό. Ήδη η επιτροπή ανάπτυξης έχει κάνει λεπτομερή καταγραφή και χαρτογράφηση των ηλικιακών ομάδων σε όλη την επικράτεια και σε λίγο διάστημα θα ενημερωθείτε σχετικά με  τις υπόλοιπες ενέργειες-δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν».
Σχετικά με το πρωτάθλημα και τη διαιτησία  στην επιστολή αναφέρεται: «Στα πρωταθλήματα της φετινής περιόδου πιστεύω ότι με τον διαχωρισμό των αγώνων μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής δίνεται η δυνατότητα για καλύτερες και ποιοτικότερες διαιτησίες σε όλα τα πρωταθλήματα, ενώ αυξάνονται επίσης και οι δυνατότητες παρουσίας κόσμου στα γήπεδα και προβολής μέσω του τύπου, όλων των πρωταθλημάτων»
Στην επιστολή προς τα σωματείο ο Πρόεδρος της ΟΧΕ  κάνει σύντομη αναφορά για την ανανέωση της συνεργασίας με τη δημόσια τηλεόραση καθώς και για τον μεσοπρόθεσμο στόχο της επαγγελματοποίησης του αθλήματος, προκειμένου να αρχίσει να γίνεται ο στόχος εφικτός και ορατός .
Επίσης ο Πρόεδρος της ΟΧΕ για μια ακόμα φορά εφιστά την προσοχή στα σωματεία στα θέματα του ντόπινγκ και της Βίας .
Η επιστολή καταλήγει: «Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα αποδειχτεί καλύτερη και ποιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη. Εύχομαι σε όλους σας καλή αγωνιστική περίοδο, με επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς».

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ
Προπονητές και  παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και τις προσδοκίες τους για τις ομάδες τους. Αναλυτικά τόνισαν:

Αργύρης Κωστίδης -Πρόεδρος ΓΑΣ Κιλκίς: «Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Εύχομαι υγεία σε όλους τους παίκτες και όλους τους παράγοντες. Θα προσπαθήσουμε ο ΓΑΣ Κιλκίς να μείνει στην κατηγορία. Έχουμε τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες. Έχουμε και καινούργιο προπονητή . Θα κοιτάξουμε να σωθεί η ομάδα»

Θωμάς Μουμτζιδέλης- Πρόεδρος Αερωπού Έδεσσας: «Περιμένουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ενδιαφέρον και γεμάτες κερκίδες. Όσο για την ομάδα μας θέλουμε να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι

Κώστας Σταματιάδης-Υπεύθυνος τμήματος χάντμπολ ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Οι ομάδες είναι λιγότερες. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Στόχος για την ΑΕΚ είναι η τετράδα και ότι καλύτερο προκύψει»

Θεόδωρος Γκίνης προπονητής Βριλησσίων : «Ευχές για υγεία για ένα καλό πρωτάθλημα και για καλές διαιτησίες»

Γιώργος Φύκατας –Πρόεδρος Φιλίππου Βεροίας: « Αναμένω πως το νέο πρωτάθλημα θα έχει ωραίο θέαμα και θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων καθ΄ όλη τοη διάρκεια. Ο Φίλιππος συνεπής στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στοχεύει σε πρωτάθλημα Κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλουμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα».

Στέλιος Σεϊρεκίδης προπονητής ΠΑΟΚ: «Φαίνεται πως οι ομάδες είναι ενισχυμένες και λόγω αυτού περιμένουμε πιο δυνατό πρωτάθλημα. Εύχομαι υγεία σε όλους. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει για το καλύτερο και για να φτάσει ψηλά»

Νικόλαος Παράσχου-Πρόεδρος Θερμαϊκού: «Ο Θερμαϊκός είναι ενισχυμένος και έχει τους ίδιος υψηλούς στόχους που είχε και πέρυσι. Ίσως να υπάρξουν εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Στην τετράδα βλέπω Φίλιππο, ΠΑΟΚ, Θερμαϊκό και ΑΕΚ»

Ανδρέας Μούκιος-μάνατζερ Διομήδη: «Θεωρώ πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό θα έχει εκπλήξεις και θα διακριθούν οι ομάδες που θα είναι δουλεμένες σταθερές και πειθαρχημένες. Εμείς στο Διομήδη έχουμε ρίξει το μέσο όρο ηλικίας. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Σε κάθε παιχνίδι θα στοχεύουμε στη νίκη»

Χρήστος Γιαννάδης-μάνατζερ ΑΣΕ Δούκα: «Περιμένω δυνατό και όμορφο πρωτάθλημα. Εμείς στο Δούκα έχουμε καινούργιο σχεδιασμό»

Νίκος Γραμματικός προπονητής Πανελληνίου: «Θεωρώ πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο από το προηγούμενο .Οι ομάδες είναι λιγότερες. Έχουν επενδύσει χρήματα στις μεταγραφές. ΠΑΟΚ ΆΕΚ Φίλιππος θα έχουν τον πρώτο λόγο αλλά θεωρώ ότι θα πάνε δυνατά και ο Θερμαϊκός με τον Αερωπό. Στον Πανελλήνιο έχουμε κάνει μια στροφή. Στηριχτήκαμε στα νέα παιδιά και παντρέψαμε αυτό το υλικό με τους εμπειρότερους Ζαραβίνα Σαμαρά Μαστορογιάννη. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξεκινάμε με μείον τέσσερις βαθμούς. Παρά τις δυσκολίες πιστεύω πως θα λειτουργήσει και η ψυχή του Πανελληνίου»

Δημήτρης Πουλιδάκης-Μάκης Οικονομάκης –προπονητές Κύδωνα: «Πιστεύουμε πως ίσως το φωτεινό πρωτάθλημα αποδειχθεί το καλύτερο των τελευταίων ετών. Στο πρώτο παιχνίδι θα αντιμετωπίσουμε τον Αερωπό, μια ομάδα έμπειρη και ενισχυμένη. Δεν θα χρησιμοποιηθεί ο Κοκότσκα λόγω τραυματισμού, ο οποίος όμως, θα συμμετέχει στην αποστολή».

Χρήστος Τζουβάρας-προπονητής Ζαφειράκη Νάουσας: «Εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Τέσσερις ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν ΑΕΚ- ΠΑΟΚ –Φίλιππος και Πανελλήνιος. Ευχή μας είναι να κερδίσει τον τίτλο ο καλύτερος από τους επικρατέστερους. Ο Ζαφειράκης έχει στόχο να παραμείνει στην κατηγορία  και να έχει μια παρουσία με διάρκεια και όχι με εκλάμψεις»

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης η επέμβαση αρθροσκόπησης  στον αριστερό ώμο του αθλητή Παναγιώτη Αποστολίδη από τον χειρούργο ορθοπεδικό Μίλτο Θεοδώρου  ο οποίος δήλωσε: «Πήγαν όλα καλά. Ο Αποστολίδης είχε υποστεί μπρόσθιο εξάρθρημα αριστερού ώμου με απόσπαση επιχειλίου χόνδρου. Έγινε αρθροσκοπικά καθήλωση του επιχειλίου χόνδρου χρησιμοποιήθηκαν 4 άγκυρες. Οι τρεις από τις οποίες θα απορροφηθούν από τον οργανισμού και μια από τιτάνιο. Η επέμβαση διήρκησε  1,5 ώρα . Το διάστημα αποθεραπείας είναι 3 μήνες. Τον Παναγιώτη τον βλέπω αισιόδοξο και δυνατό και αυτό αποτελεί πρόσθετη εγγύηση για την επάνοδό του στα γήπεδα
Ο Παναγιώτης Αποστολίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον γιατρό Μίλτο Θεοδώρου ο οποίος εκτός από το ιατρικό κομμάτι με στήριξε και στον ψυχολογικό τομέα. Με επισκέφτηκε η ομάδα μου  μαζί με τον Γρηγόρη Πετρίδη και τον προπονητή μου Στέλιο Σεϊρεκίδη. Τους ευχαριστώ όλους. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στο γήπεδο».

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Παρατηρητής ορίστηκε ο Ευστράτιος Κυριακούλιας στον αγώνα μεταξύ της ΣΚΑ Μινσκ (Λευκορωσία) και της Κυπριακής ΣΠΕ Στροβόλου για τις 17-18/10/09  για τον δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κυπελλούχων Ανδρών της EHF.

No comments