ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΧΟΙΝΙΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH HANDBALL ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ SPORT+
Όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην τελική φάση του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball που θα διεξαχθεί και φέτος στο ‘Καράβι’ Σχοινιά το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου 2009. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το ψηφιακό κανάλι Sport+. Οι 2 πρώτοι αγώνες του Σαββάτου θα μεταδοθούν απευθείας, οι 2 επόμενοι θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση και όλο το πρόγραμμα της Κυριακής θα μεταδοθεί απευθείας.

Συμμετέχουσες Ομάδες:
A/A
ΑΝΔΡΕΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1. ACROPOLI BHC AVANT GARDE
2. VAMOS 05 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
3. CAFÉ CAFÉ SUMMER ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ MOBILE MINGOLLA
4. CPS ATHENS OMG

Η Τελική Φάση του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball  διοργανώνεται από την Επιτροπή Beach Handball της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Τα βασικά στοιχεία της προκήρυξης των αγώνων έχουν ως εξής:

Συγκρότηση των Ομάδων:

Συγκρότηση των ομάδων: Κάθε ομάδα θα αποτελείται από δέκα (10) άτομα –κατά μέγιστο αριθμό- (2 συνοδούς + 8 αθλητές/–ριες ή 1 συνοδό + 9 αθλητές/-ριες ή 10 αθλητές/-ριες).

Οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική Επιτροπή του Τουρνουά, κατά τη διάρκεια της Τεχνικής Συγκεντρώσεως, συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη «Κατάσταση Ομάδος», θεωρημένη από ιατρό (βεβαιώνοντας την καλή
υγεία των αναγραφομένων αθλητών/–ριών), μαζί με επίσημο έγγραφο (δελτίο αστυνομικής ταυτότητος ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδηγήσεως ή δελτίο αθλητικής ιδιότητος ΟΧΕ) ταυτοποιήσεως κάθε αθλητού/-ρίας.

Τριάντα λεπτά (30’) προ της ενάρξεως κάθε αγώνος, ο/η υπεύθυνος/-η κάθε ομάδος θα δηλώνει στη Γραμματεία του αγώνα τους/τις οκτώ (8) αθλητές/-ριες, που θα απαρτίσουν τη σύνθεση της ομάδος του/της για το συγκεκριμένο αγώνα.

Εμφανίσεις των ομάδων: Κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει από ένα –τουλάχιστον- σετ εμφανίσεων των αθλητών/–ριών της. Οι εμφανίσεις κάθε ομάδος θα πρέπει να είναι απολύτως ομοιόμορφες, οι δε φανέλες θα πρέπει να φέρουν ευκρινώς τυπωμένο τον αριθμό του/της αθλητού/–ρίας, που την φορά (στην πρόσθια ή την οπίσθια όψη). Κάθε αθλητής/-ρια θα πρέπει να φέρει τον ίδιο αριθμό με αυτόν που έχει δηλωθεί στην Κατάσταση Ομάδος, με αυτόν με τον οποίο θα  αγωνισθεί σε όλους τους αγώνες του Τουρνουά. Σε περίπτωση ομοιόχρωμης εμφάνισης στον αγώνα μεταξύ δύο αντιπάλων ομάδων, η ομάδα οριζόμενη από το σύστημα των αγώνων ως «Α» υποχρεούται σε αλλαγή εμφανίσεως, με δική της ευθύνη. Οι εμφανίσεις των ομάδων θα πρέπει να ακολουθούν τα ριζόμενα από τους διεθνείς κανονισμούς. Όλοι/-ες οι αθλητές/-ριες κάθε ομάδος θα φέρουν την ίδια ακριβώς εμφάνιση, καθώς και ειδικά διαχωριστικά τ/φ.

Κανονισμοί - Σύστημα Διεξαγωγής του Τουρνουα – Τεχνικοι υπευθυνοι:
Κανονισμοί Παιδιάς: Το Τουρνουά θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους επίσημους «Κανονισμούς Παιδιάς του Beach Handball» της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (ΙΗF).
Σύστημα διεξαγωγής του Τουρνουά: Το Τουρνουά θα έχει τη μορφή final-4 και οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους με βάση τη θέση τους στην Τελική Βαθμολογία της 1ης φάσης του Πανελληνίου Πρωτ/ματος 2008- 09, ως εξής: 1-4, 2-3. Μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών αγώνων, οι νικήτριες θα αγωνισθούν μεταξύ τους στον τελικό του πρωταθλήματος και οι ηττημένες στο μικρό τελικό.

 
Πρόγραμμα του Τουρνουά:

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Σάββατο 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

13:00 _ Τεχνική συγκέντρωση Τεχν. επιτροπή, υπ/νοι ομάδων, διαιτητές, κριτές, παρατηρητές

14:00 1 ACROPOLI BHC – CPS ATHENS POLITEIA 1ος ημιτελικός ανδρών
15:00 2 Ν.ΙΩΝΙΑ - ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ MOBILE MINGOLLA 1ος ημιτελικός γυναικών
16:00 3 VAMOS 05 – CAFÉ  CAFÉ SUMMER 04 2ος ημιτελικός ανδρών
17:00 4 AVANT GARDE - OMG 2ος ημιτελικός γυναικών

Κυριακή 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
13:00 5 ΗΤΤΗΜΕΝΗ 1 – ΗΤΤΗΜΕΝΗ 3 Μικρός τελικός ανδρών
14:00 6 ΗΤΤΗΜΕΝΗ 2 - ΗΤΤΗΜΕΝΗ 4 Μικρός τελικός γυναικών
15:00 7 ΝΙΚΗΤΡΙΑ 1 - ΝΙΚΗΤΡΙΑ 3 Τελικός ανδρών
16:00 8 ΝΙΚΗΤΡΙΑ 2 - ΝΙΚΗΤΡΙΑ 4 Τελικός γυναικών
17:00 _ Απονομές επάθλων

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Αυτό σημαίνει:
• Σεβασμός (και προστασία) της σωματικής ακεραιότητος και της υγείας του/της αθλητή/-ρίας
• Σεβασμός του Πνεύματος και της Φιλοσοφίας του Παιχνιδιού
• Καμμία ανοχή σε πλεονέκτημα το οποίο αποκομίσθηκε από καταστρατήγηση των Κανονισμών
Προ της ενάρξεως του αγώνος, οι ομάδες θα παρατάσσονται μπροστά από τη Γραμματεία, μαζί με τους διαιτητές, όπου και θα ακολουθήσει παρουσίασή τους. Μετά την ολοκλήρωσή της, οι ομάδες θα χαιρετίσουν τους φιλάθλους και θα ανταλλάξουν χειραψία μεταξύ τους, καθώς και με τους διαιτητές, στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Μετά τη λήξη του αγώνος, οι ομάδες θα ανταλλάξουν χειραψία μεταξύ τους, καθώς και με τους διαιτητές, στο κέντρο του γηπέδου.

Τεχνική συγκέντρωση: Οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να παρευρίσκονται το Σάββατο 25 ΙΟΥΛ 09, στις 15:00, στην Τεχνική Συγκέντρωση, που θα διεξαχθεί στο χώρο των αγώνων, φέροντας μαζί τους προς έλεγχο από την Τεχνική Επιτροπή τα ακόλουθα:

·     Συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη από τον/την υπεύθυνο/–η της ομάδος και θεωρημένη από ιατρό την Κατάσταση Ομάδος
·     Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητος (ή το διαβατήριο ή την άδεια οδηγήσεως ή το δελτίο αθλητικής ιδιότητος ΟΧΕ)  κάθε ενός/μίας των αθλητών/–ριών της ομάδος τους (στοιχείο απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες)
·     Μία πλήρη εμφάνιση της ομάδος τους

Τεχνικοί υπεύθυνοι: Οι τεχνικοί υπεύθυνοι των αγώνων (διαιτητές, κριτές, παρατηρητές) ορίζονται από την Επιτροπή Beach Handball/OXE

Ενστάσεις:
Ισχύει, γενικώς, ό,τι και στο αντίστοιχο κεφ. της «Γενικής Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων της ΟΧΕ αγων. περιόδου 2008- 09»
Εντός τριάντα λεπτών (30’) από της λήξεως του αγώνος, θα πρέπει να γίνει έγγραφη κατάθεση ενστάσεως στην Τεχνική Επιτροπή από τον/την υπεύθυνο/-η της ομάδος, καταβάλλοντας -σε μετρητά- το ποσό των εκατό ευρώ (100 €) Η εκδίκασή της γίνεται αμέσως από την Τεχνική Επιτροπή και η απόφασή της είναι τελεσίδικη
Ασχέτως του αποτελέσματος της εκδικάσεως της ενστάσεως, το χρηματικό ποσό παρακρατείται και εκδίδεται απόδειξη προς την ομάδα από το Λογιστήριο της ΟΧΕ

Ποινες:
Ισχύει το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΟΧΕ
Περαιτέρω δε για κάθε παρατυπία ή παράβαση των άρθρων της παρούσης (πλην του 5.5 γ) η ομάδα υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο είκοσι ευρώ (20 €)
Το πρόστιμο καταβάλλεται αμέσως προ της ενάρξεως του αγώνος και εκδίδεται απόδειξη προς την ομάδα από το Λογιστήριο της ΟΧΕ
Μη καταβολή του προστίμου επιφέρει τον μηδενισμό της ομάδος στο συγκεκριμένο Αγώνα
Οι ποινές, που επιβάλλονται δεν επιδέχονται εφέσεως
Τα χρηματικά πρόστιμα/παράβολα βαρύνουν τον/την υπεύθυνο της ομάδος

Επαθλα:
Κύπελλα: Θα απονεμηθούν στην 1η ομάδα κάθε κατηγορίας (ανδρών- γυναικών)
Τρόπαια : Θα απονεμηθούν στις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση (ανδρών – γυναικών)
Μετάλλια: Θα απονεμηθούν στα δέκα (10) μέλη της αποστολής κάθε μίας από τις τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας (ανδρών- γυναικών)
Πλακέτες: Θα επιδοθούν στον/στην πολυτιμότερο-η παίκτη/-ρια και Πανελληνίου Πρωτματος Beach Handball 2008- 09
Τελετή απονομής επάθλων: Μετά τη λήξη των τελικών, οι ομάδες θα παραταχθούν -σε πλήρη σύνθεση- στο χώρο των απονομών, με ευθύνη των υπευθύνων τους και φέροντας τα μέλη τους ομοιόμορφες εμφανίσεις και ακολουθώντας τις οδηγίες της Τεχνικής Επιτροπής

Τεχνικη επιτροπή του Τουρνουα:
Η Τεχνική Επιτροπή του τουρνουά, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Μπεμπέτσο, ως πρόεδρο, Γιάννη Μεϊμαρίδη, Άρτεμις Καραμανλή και Νίκο Πέρρο ως μέλη, είναι αρμόδια και επιλαμβάνεται κάθε θέματος, το οποίο άπτεται του αγωνιστικού, πειθαρχικού και οργανωτικού τομέα της διοργανώσεως και οι αποφάσεις της είναι τελεσίδικες.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ:
Η διοργάνωση υπόκειται σε ενδεχόμενο σχετικό έλεγχο από το ΕΣΚΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση, ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία και κανονισμούς (ΔΟΕ, WADA κλπ), οι δε εξεταζόμενοι/-ες αθλητές/-ριες υποχρεούνται σε πλήρη συμμόρφωση/συνεργασία με το εντεταλμένο προσωπικό.

ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Έγιναν οι κλήσεις για το καμπ της Εθνικής Ομάδας Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Πάτρα 28/7/2009 - 9/8//2009. Προπονητές θα είναι ο Σέρβος Ομοσπονδιακός προπονητής Peniovic Velimir και ο Θανάσης Καρακεχαγιάς. Ειδικότερα εκλήθησαν:
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ                     A.E.Π. ΞΑΝΘΗΣ
ΒΕΛΕΜ ΑΙΣΕ                                     A.E.Π. ΞΑΝΘΗΣ
ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ                      Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΦΩΤΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                         Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                          Α..ΣΕ ΟΡΜΗ
ΚΑΖΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                         Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ               Ο.Φ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                        ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ                          ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ                           ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ                        ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ                        ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ           ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                      ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΑΛΑΝΤΖΗ ΑΡΕΤΗ                    ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΜΑΣΑ ΜΑΓΔΑ                                   ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Για το καμπ της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων που θα διεξαχθεί στην Πάτρα 28/7/2009 - 9/8/2009 εκλήθησαν οι παρακάτω αθλήτριες. Προπονητής θα είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Καρακεχαγιάς.
ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ                              Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                    Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΚΑΡΣΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ                           Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΟΥΡΝΟΥ ΕΛΕΝΗ                                  Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ                                 Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΧΑΤΖΗΑΓΑΠΗΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                        Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΙΑΜ                        ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΒΑΡΜΑΖΗ                                            ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΦΟΥΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                               ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ                                  ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ                            ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ                           ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΖΑΜΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                               Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ                       ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ        
ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ                ΠΑΣ ΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                           ΠΑΣ ΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΑΝΤΖΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ
Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Νικόλαος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης επισκέφθηκαν το καμπ της Εθνικής Νέων στον Ατέρμονα και μίλησαν στους παίκτες της Εθνικής για το στόχο που είναι η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Θεσσαλονίκη το 2011. Στην συνέχεια συνεργάστηκαν με τον Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνικής ομάδας Νέων, Κώστα Τσαβδαρίδη, για την κατάστρωση του πλάνου της προετοιμασίας.

No comments