ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΣΚΑΡΑ
-- Το πρόγραμμα των αγώνων για την Εθνική γυναικών ξεκινά σήμερα Παρασκευή  26 Ιουνίου με πρώτη αντίπαλο την Κροατία (26/6 , ώρα Ελλάδος 16:00, επόμενοι αγώνες: 27/6 ώρα 16:00 Ελλάδα-Τουρκία, 28/6 ώρα 19:00 Ισπανία-Ελλάδα, 30/6 ώρα 19:00 Ελλάδα- Ιταλία από εκεί και μετά ξεκινούν οι αγώνες κατάταξης ενώ στις 4 Ιουλίου είναι προγραμματισμένοι ο μικρός και  ο μεγάλος τελικός για τις θέσεις 1-4). Η τεχνική σύσκεψη των ομάδων θα πραγματοποιηθεί 24/6/09.

--Το πρόγραμμα των αγώνων για την Εθνική ανδρών ξεκινά αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου με πρώτη αντίπαλο την Τυνησία (27/6 , ώρα Ελλάδος 21:00 όπως δόθηκε επίσημα χθες στην τεχνική σύσκεψη, 29/6 ώρα 21:00 Ελλάδα- Βοσνία, 30/6 17:00 Ιταλία-Ελλάδα, 1/7 ώρα 17:00 Ελλάδα-Τουρκία από εκεί και πέρα ξεκινούν οι αγώνες κατάταξης και ολοκληρώνονται στις 5 Ιουλίου με τον μικρό και μεγάλο τελικό για τις θέσεις 1-4).

Η τεχνική σύσκεψη των ομάδων πραγματοποιήθηκε χθες  24/6/09.
O αρχηγός της Μεσογειακής ομάδας χάντμπολ Ανδρών Γιώργος Μαστορογιάννης δήλωσε: «Η ομάδα έχει πολλούς νέους αθλητές οι οποίοι δεν έχουν πείρα από  μεγάλους αγώνες της Εθνικής ομάδας, εμείς δεν πάμε για να μαζέψουμε εμπειρίες αλλά για να κάνουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δώσουμε μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό σε κάθε αγώνα. Θα πρέπει και το χάντμπολ να δώσει τα διαπιστευτήριά του μιας και το 2013 οι Μεσογειακοί θα γίνουν σε Βόλο και Λάρισα και οι  αγώνες της Πεσκάρα αποτελούν πρόκριμα για το χάντμπολ για το τι εικόνα θα  παρουσιάσει αγωνιστικά το 2013.  

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ για τον όμιλο του ΠΑΟΚ αφού μετά από απόφαση του σωματείου, ο ΠΑΟΚ θα αξιοποιήσει το δικαίωμα που είχε να φιλοξενήσει τους αγώνες του ομίλου του.
Στην προκριματική φάση οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι η Ουκρανική Ζαπορόζιε και η Κυπριακή  ομάδα Στρόβολος και οι αγώνες θα διεξαχθούν 4-6 Σεπτεμβρίου ενώ ο πρώτος που θα προκύψει θα προκριθεί απ΄ ευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δυο γήπεδα για την τέλεση των αγώνων αυτά είναι: το Μίκρα 3 και το «παλατάκι της Πυλαίας».

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ EURO2010
Η κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2010 που θα λάβει χώρα από  τις 19-31 Ιανουαρίου στην Αυστρία  πραγματοποιήθηκε  χθες το βράδυ στο μουσείο « Λιχτενστάϊν» στη Βιέννη.
Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Γκρατζ, Λίντζ, Ίνσμπρουκ και Νόσταντ ενώ ο βασικός γύρος των παιχνιδιών θα  γίνει στη Βιέννη και στο Ίνσμπρουκ και οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν στη Βιέννη.
Τα γκρουπ που διαμορφώθηκαν μετά την κλήρωση έχουν ως εξής:
Γκρουπ Α-Γκρατζ
Κροατία, Ρωσία, Νορβηγία, Ουκρανία
Γκρουπ Β-Λίντζ
Δανία, Ισλανδία, Αυστρία, Σερβία
Γκρουπ Γ-Ίνσμπρουκ
Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβενία
Γκρουπ Δ-Νόσταντ
Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Τσεχία
Για τον προκριματικό γύρο οι αγώνες και τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση έχουν ως εξής:

19.1.2010
Κροατία-Νορβηγία και Ρωσσία Ουκρανία (γκρουπ Α)
Δανία Αυστρία και Ισλανδία Σερβία (γκρουπ Β)
Γερμανία- Πολωνία και Σουηδία-Σλοβενία (γκρουπ Γ)
Γαλλία-Ουγγαρία και Ισπανία- Τσεχία (γκρουπ Δ)

20./21.1.2010
Ουκρανία-Κροατία και Νορβηγία- Ρωσία(γκρουπ Α)
Σερβία -Δανία και Αυστρία- Ισλανδία(γκρουπ Β)
Σλοβενία –Γερμανία και Πολωνία- Σουηδία(γκρουπ Γ)
Τσεχία-Γαλλία και Ουγγαρία -Ισπανία(γκρουπ Δ)

22./23.01.2010
Κροατία- Ρωσία και Νορβηγία-Ουκρανία
Δανία -Ισλανδία και Αυστρία- Σερβία
Γερμανία-Σουηδία και Πολωνία-Σλοβενία
Γαλλία-Ισπανία και Ουγγαρία-Τσεχία

Το λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την EHF το δεύτερo δεκαπενθήμερο του Ιουλίου .
Στο site της EHF www.ehf-euro.com υπάρχει ενημέρωση για το Euro 2010.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Επίσης χθες στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ομίλων του champions league.
Εάν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στο γκρουπ  του, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε χθες στη Βιέννη μπαίνει στον όμιλο Α και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες: Τσέχοβσκι Μεντβεντί (Ρωσία), Μοντπελιέ (Γαλλία), Πικ Σζέγκεντ (Ουγγαρία), Πεβάφερσα Βαγιαδολίδ (Ισπανία), HCM Κονστάντα (Ρουμανία) .
Η Ορμή εάν και αυτή προκριθεί στο γκρουπ της θα  μπει στον όμιλο Β και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες: Χίπο Νιντερόστεριχ (Αυστρία), Κριμ Μερκάτορ ( Σλοβενία), Μετζ Χάντμπολ (Γαλλία)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
Ολοκληρώθηκαν στον Ατέρμονα τα πρωταθλήματα των  μίνι αγοριών και κοριτσιών.
Τα αποτελέσματα και οι τελικές κατατάξεις έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών, Ατέρμονας, 21-25 Ιουνίου
Μικρός τελικός  ώρα 10.00 (μίνι αγόρια): Φίλιππος Βέροιας-Πόντιοι Κιλκίς 25-29
Φίλιππος Βέροιας: προπονητής Απόστολος Ντέλλας. Ρίστας 4, Ελευθεριάδης , Χαραλαμπίδης 3, Κουκουτσίδης 1, Ντόλος, Κυριαζάκης 6, Πιστοφίδης, Δάσκαλος 1, Μπαλτατζής, Τυφλίδης, Ψωμιάδης 5, Αποστολίδης 1, Ν. Μάντζος , Σοφόπουλος, Θωμαϊδης 3, Τριανταφυλλίδης, Α. Μάντζος 1, Τσαμίτρος, Αλμπάντης
Πόντιοι Κιλκίς : προπονητής Κώστας Κωστόπουλος.  Πουπεϊδης, Αναστασιάδης 3, Α. Φαχουρίδης , Ναλμπάντης, Στράτζαλης, Μπαλάσκας 3, Παταράς 1, Σαββίδης, Βέργος 19, Κοτόκης, Καρασαβίδης 1, Θ. Παπαδόπουλος, Ε Παπαδόπουλος 2, Σακισλίδης, Στ Φαχουρίδης.

Τελικός  ώρα 12.00 (μίνι αγόρια): Ζαφειράκης -Φοίβος Συκεών  17-15
Ζαφειράκης : προπονητές   Χρήστος Δεληχρήστος/ Χρήστος Τζουβάρας. Γαγάτσης, Τούφας 3, Θεοδωρόπουλος 3,  Βεζιριανόπουλος, Γ Ρότσιος, Π. Ρότσιος 5, Μαντζώρος, Μουρατίδης, Κουλακτσίδης, Λιούμης, Τσάτσας 5, Γαλανός, Παπάδης, Πινακούδης 1, Τρούπκος, Ήλκος, Ράνος, Τσαγγέρας.

Οι προπονητές του Ζαφειράκη Χρήστος Δεληχρήστος και Χρήστος Τζουβάρας δήλωσαν:  «Όλοι εδώ στον Ατέρμονα αναγνώρισαν ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι, ήταν ο Ζαφειράκης. Τα παιδιά έδειξαν όλη τη χρονιά διάθεση για δουλειά. Ήμασταν οι καλύτεροι. Στο τέλος μας βοήθησε και λίγο η τύχη. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο εμείς σκοράραμε ενώ οι αντίπαλοι είχαν δυο σουτ στα δοκάρια. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και με τα κλιματιστικά που είχαν μπει στο κλειστό οι αγώνες διεξάγονταν με μεγαλύτερη άνεση».

Φοίβος Συκεών: προπονητής  Γιώργος Γεώργενας. Αρβανιτίδης 2, Αρνάκης, Κοπαϊδης 4, Καρκολής, Νταλματζής 3, Μακέδος 1, Μίσιος, Βαγγελτσίκης 4, Προυσάεφ 1, Κοστελίδης, Μουρατιδης, Παπαδόπουλος, Κουτσογιαννίδης, Καλαμπόκας, Βαραμίκας.


Η Κατάταξη:
1η Θέση Ζαφειράκης
2η Θέση Φοίβος Συκεών
3η Θέση Πόντιοι Κιλκίς
4η Θέση Φίλιππος Βέροιας
5η Θέση Διγενής Ακρίτα
6η Θέση Ιωνικός Ν.Φ
7η Θέση Αστέρας Αλεξανδρούπολης
8η Θέση ΑΣΕ Δούκα
9η Θέση Φαίακας
10η Θέση Προσοτσάνη
11η Θέση ΑΟ Ιωαννίνων
12η Θέση Διομήδης Άργους


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι Κοριτσιών, Ατέρμονας 21-25 Ιουνίου

Μικρός τελικός ώρα 9.00 (μίνι κορίτσια): Αρίων Πτολεμαϊδας-ΑΟ Προσοτσάνη 22-23
Αρίων:προπονητής Δημήτρης Πασιαλής: Τσακιρίδου, Ξανθοπούλου, Πέτσα 1, Καραστογιάννη, Θεοδωρίδου, Χάστα, Τσεμπερλίδου 4, Νίκου 11, Καρυπίδου, Χατζηνικολάου 6, Βερίκοκου, Κουλιανού  Τριψάνη.
Προσοτσάνη: προπονητής Πέτρος Δρανόβαλης. Μοϋσίδου , Πεγιόγλου 6, Παύλου, Σμιρλή 3, Στουγιαννίδου 4, Δεμερτζή 5, Λαζαρίδου 2, Καραμούδα, Πολίτη 2, Τόσκα, Ζιόγα, Στάμου, Χριστοφορίδου

Τελικός ώρα 11.00 (μίνι κορίτσια): Βέρμιο- Διγενής Ακρίτας 10-16
Βέρμιο: προπονήτρια Ελένα  Κουμιτσάρσκα. Αντωνιάδου Μαχανίδου Μυλωνά, Παπαφώτη 7, Βοριατζίδου 1, Γιαννοπούλου 1, Σιδηροπούλου 1, Πλομαρίτου, Δελησάβα, Χατζημινιάδου, Ιωακειμίδου, Μύτογλου, Μπαζούκη , Κιλανίτου
Διγενής Ακρίτας: προπονητές Ιωάννης Παπουλίδης και Μάκης Κιοσσές. Ιωαννίδου 3 Γκέκα 5, Πουρλιακα 1, Δημητριάδου 2, Τούνα, Καραϊσκου, Καραστογιάννη 1, Στ Παπαδημητρίου, Στενιμαχάλη, Μ. Παπαδημητρίου, Μανουσαρίδου 1, Τριανταφύλλου Σπανού Παπαδοπούλου 3.

Ο εκ των προπονητών του Διγενή Ακρίτα Πτολεμαϊδας  που κατέκτησε το πρωτάθλημα στα μίνι κορίτσια, Μάκης Κιοσσές δήλωσε: «Ο Διγενής ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2007 και μαζί με τον Σωτήρη Αλεξανδρίδη και Γιάννη Παπουλίδη έχουμε την ευθύνη της ομάδας. Δεν είχαμε στόχο το πρωτάθλημα αλλά να ευχαριστηθούν χάντμπολ τα παιδιά. Τα παιδιά μας έχουν τη στόφα του νικητή και έχουμε πολλά ταλέντα όπως η τερματοφύλακας Κατερίνα Καραϊσκου η οποία πιστεύω θα αφήσει εποχή. Προπονηθήκαμε σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ σε συ γυμνάσιο της Πτολεμαϊδας. Ελπίζουμε να μπούμε στο κλειστό γυμναστήριο της Πτολεμαϊδας. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Ο Τάκης Κορορός μας είχε όλους ενωμένους και αυτό έδωσε έναν άλλο τόνο στους αγώνες»

Η Κατάταξη:
1η Θέση Διγενής Ακρίτας
2η Θέση Βέρμιο
3η Θέση ΑΟ Προσοτσάνη
4η Θέση Αρίων Πτοελεμαϊδος
5η Θέση  Μέγας Αλεξ. Γιαννιτσών
6η Θέση Δ¨ημος Κορυδαλλού
7η Θέση Πόντιοι Κιλκίς
8η Θέση ΑΟ Ιωαννίνων
9η Θέση ΓΑΣ Καματερού
10η Θέση Αίας Ωραιοκάστρου

ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΣΕ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου οι τελικές φάσεις Παμπαίδων και Παγκορασίδων στον Ατέρμονα και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 30 Ιουνίου.

2 comments

Anonymous said...

ΓΕΩΡΓΑΙΝΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ

Anonymous said...

οι 15 ομαδες που ειναι στο ευρωπαϊκο πλην της αυστριας και η κορεα ειναι οι καλυτερες ομαδες στον κοσμο.Ολοι οι αλλοι ειναι βαρα τον ζουρνα και εμεις χορευουμε!