ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΜVP ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ: «ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ»
ΜVP της 3ης αγωνιστικής της  Β φάσης του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών αναδείχθηκε για δεύτερη φορά φέτος ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γιώργος Κότσιφας ο οποίος τόνισε: «Είναι η δεύτερη φορά που αναδεικνύομαι MVP νοιώθω μεγάλη χαρά για το ότι συμπίπτει αυτή η τιμή με το κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που είχε χαρακτήρα τελικού .Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που με επέλεξαν. Είχα ξαναβρεθεί σε τελικό πρωταθλήματος με τον Πανελλήνιο και είχα την εμπειρία. Μπήκα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και η επιτυχία ήρθε σε συνάρτηση με την πολύ καλή άμυνα. Έχω ξαναπάρει πρωτάθλημα με τον Πανελλήνιο υπάρχει η έντονη γεύση από την πρώτη φορά που αναδείχθηκα πρωταθλητής, αλλά ήθελα τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Είμαι χρόνια εδώ και παλέψαμε πολύ όλοι για να καταφέρουμε αυτό τον στόχο. Αφιερώνω αυτό τον τίτλο στον πατέρα μου που περνάει δύσκολες στιγμές με την υγεία του. Είναι σημαντικό πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο σε πρωτάθλημα χάντμπολ στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και τον πρώτο τίτλο μετά τα δυο κύπελλα που ΄χε κατακτήσει ο ΒΑΟ Θεσσαλονίκης. Το μυστικό της ομάδας είναι το καλό κλίμα και η διάθεση να κάνουμε την υπέρβαση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με εντυπωσίασε και το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας».

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ:  «ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΑΡΗ»
Ο Τόλης Αποστολίδης η ψυχή του ΠΑΟΚ και σύμβουλος της ΟΧΕ δήλωσε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Αφιερώνω αυτό το πρωτάθλημα στους δυο Θανάσηδες στη μνήμη του Θανάση Σιούλη που ήταν οραματιστής και στον Θανάση Κατσαρή , Πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που ηθικά και οικονομικά στήριξε το τμήμα. Όταν έπεσε ο ΠΑΟΚ στην Α2 το 2003-004 είχα μείνει μόνος και με στήριξε με την καρδιά του ο Θανάσης Κατσαρής. Στον εκτελεστικό τομέα αναλάβαμε μαζί με τον Στέλιο Σεϊρεκίδη με βάση κάποιο προγραμματισμό, οργανώσαμε την ομάδα  και έτσι την οδηγήσαμε από την απαξίωση στην καταξίωση. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει αποφασισμένους να προετοιμαστούμε για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο δυνατό  και στην Ευρώπη. Ο κόσμος ήταν απερίγραπτος και συγκλονιστικός. Μόνο με το Φίλιππο θυμάμαι τη δεκαετία του ΄ 80 αντίστοιχες στιγμές, αλλά εδώ τα πράγματα είχαν φτάσει στην υπέρβαση. Συγχαίρω όλους τους αθλητές για τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά τους»

Χ. ΠΙΛΑΦΑΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΠ «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ»
Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος καθώς επίσης και στους φιλάθλους του που κατέκλισαν το γήπεδο και πανηγύρισαν με πάθος χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό. Ευελπιστώ πως το ίδιο θα συμβεί και στο F4 των Σερρών. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως το σύστημα που επιλέξαμε ήταν πετυχημένο αφού μέχρι και την τελευταία αγωνιστική όλες σχεδόν οι ομάδες διαγωνίζονταν για κάτι. Του χρόνου θα εφαρμοστεί ξανά το ίδιο σύστημα αφού γίνουν κάποιες μικρές διορθώσεις και προσθήκες σε ορισμένα πράγματα που παρατηρήσαμε φέτος»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Την θέση ενός εκ των 3 αντιπροέδρων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας του χάντμπολ κατέλαβε ο Α΄  Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Π. Χατζηϊωάννου στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρώμη στις 22/23 Μαϊου. Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Ιταλός Πορομούτο.
Ο Ά Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηϊωάννου δήλωσε: «Η εκλογή μου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη διότι είχε γίνει προεργασία ώστε να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια του Κογκρέσο. Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν οι συζητήσεις και οι επαφές που έγιναν στο περιθώριο του Κογκρέσο αναφορικά με τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  Νέων για το 2011. Αν και εκτιμώ πως η πλειοψηφία των μεσογειακών χωρών θα στηρίξει την Ελλάδα θα πρέπει να τονιστεί πως η Βοσνία- η οποία ήταν παρούσα στο κογκρέσο στη Ρώμη- δεν είναι εύκολος αντίπαλος όπως πολλοί να νομίζουν με το πρώτο άκουσμα. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να φτάσουμε το στόχο, αφού στο Κάϊρο θα ψηφίσουν περισσότερες από 150 χώρες».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ F4
Σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα ληφθούν στο Φάϊναλ Φορ που θα γίνει 30-31 ΜΑϊου στις Σέρρες σε συνεργασία της ΟΧΕ με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός πραγματοποιήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση των Σερρών. Στη σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης του Φάϊναλ Φορ, παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Ταξίαρχος κος Νίκος Ρίζος, ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη  Πανερραϊκού κος Κυριάκος Ασίκογλου, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ Δημήτρης Τζουμαλακάκης, εκ μέρους της ΑΕΚ ο Κώστας Σταματιάδης καθώς και όλοι οι επιτελείς της ΑΔ Σερρών: Στέφανος Μάνδαλος (Αστυνομικός Υποδιευθυντής), Παναγιώτης Κουτούζος (Διοικητής Ασφάλειας), Θωμάς Άνδρος (Διοικητής Αστυνομικού τμήματος)και Θεολόγος Τζουμαϊδης (Διοικητής τμήματος τροχαίας).
Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκε ο αριθμός των εισιτηρίων που θα εκδοθούν για κάθε παιχνίδι, ενώ έγινε γνωστό επίσης πώς δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο φιλάθλων οποιουδήποτε σωματείου που δεν θα έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια.

ΜΙΓΚΑΣ: «ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ»
Ο διεθνής διαιτητής Σωτήρης Μίγκας διεύθυνε μαζί με το Νίκο Κορρέ τον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης μεταξύ των ομάδων Νόρτχολτ Γερμανίας και Βαγιαδολιδ Ισπανίας το οποίο έληξε με  31-30 υπέρ της γερμανικής ομάδας. Ο Σωτήρης Μίγκας τόνισε: «Στο παιχνίδι αυτό έδωσαν το παρών 4.500 φίλαθλοι. Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι που γνώριζαν από τα μεγάφωνα πως ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι μας καταχειροκρότησαν ενώ ο Ρουμάνος παρατηρητής μέλος της επιτροπής μεθόδων της EHF Μπογκντάν Μακοβέϊ, μας απένειμε τα εύσημα.  Η Ευρώπη μας τίμησε για την ακεραιότητα μας και την απόδοσή μας στο φινάλε μιας καριέρας στην Ευρώπη την οποία χτίσαμε αρχικά με τον Φωτη Μπάβα και στη συνέχεια με το Νίκο Κορρέ. Στο σφύριγμα της λήξης έκανα έναν απολογισμό και σκέφτηκα πως άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια. Πήρα μέρος σε 8 τελικούς στην Ευρώπη σε ένα τελικό παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος μαζί με ένα πορτογάλο συνάδελφο και βέβαια στο μικρό τελικό στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στάθηκα υγιής και είχα πάντα τη συμπαράσταση της συζύγου μου. Εύχομαι η επόμενοι να πετύχουν και ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον έλληνα τερματοφύλακα της γερμανικής ομάδας Νόρτχολτ Νίκο Κατσιγιάννη ο οποίος έκλεισε τα ρολά στο παιχνίδι  με τη Βαγιαδολίδ και ήταν από τους πρωταγωνιστές.

ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟ /ΜΕΪΜΑΡΙΔΗ
Μετά από 26 χρόνια παρουσίας στο χώρο τη διαιτησίας του ελληνικού χάντμπολ ο Γιώργος Μπεμπέτσος, και 18 χρόνων παρουσίας ο Γιάννης Μεϊμαρίδης, έκλεισαν την ενεργό διαιτητική τους καριέρα σφυρίζοντας το Σάββατο 23/5/09 τον αγώνα ΑΕΚ-Φίλιππος Βέροιας στο κλειστό του Ιωνικού.
Με φανερή τη συγκίνηση, το διαιτητικό δίδυμο ευχαριστώντας όλους όσοι τους στήριξαν στο έργο τους (τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους τους , την ΚΕΔ ΟΧΕ, τους συνδέσμους διαιτητών Βορείου Ελλάδος και Κεντρικής Μακεδονίας την ΟΧΕ)  και αναγνωρίζοντας το πόσο πιο πλούσιοι έγιναν σε εμπειρίες και γνώση αποχαιρέτησαν τον ενεργό δράση στο χώρο της διαιτησίας, ενώ δεσμευτήκαν πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν το άθλημα από άλλο μετερίζι.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ:
◦ Διεθνείς διαιτητές (στη σάλα και το beach handball) επί μία 10ετία
◦ Κορυφαίο διαιτητικό δίδυμο beach handball στον κόσμο 2002- 2008
◦ Περισσότεροι από 100 διεθνείς αγώνες στη σάλα
◦ Περισσότεροι από 300 διεθνείς αγώνες beach handball
◦ Παρουσία σε 4 Πανευρωπαϊκά και 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 1 Παγκόσμιους Αγώνες και 1 Βαλκανιάδα
◦ Διεύθυνση των τελικών 2 Πανευρωπαϊκών και 2 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και 1 Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο beach handball
◦ Διεύθυνση 5 τελικών Κυπέλλου Ελλάδος στη σάλα
◦ Διεύθυνση 5 ημιτελικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων στη σάλα

2 comments

Anonymous said...

Πολλά συγχαρητήρια στον Κότσυφα! Εξαιρετικός αθλητής, αθόρυβος, δουλευταράς και το κυριότερο απίστευτα καλό παιδί. Γιώργο σου εύχομαι ακόμη καλύτερα!

Anonymous said...

Πραγματικά οραματιστής ο Θανάσης Σιούλης!...