ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΧΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ IHF ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Oλοκληρώθηκε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ Αιγύπτιος  Χασάν Μουσταφά.
Μετά την συνάντηση με τον τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή, στη Γενική Γραμματεία, συνοδευόμενος από τον Προέδρο της ΟΧΕ κ. Στέλιο Αγγελούδη ο ισχυρός παράγοντας πραγματοποίησε αργά το απόγευμα συνάντηση με το προεδρείο της  ΟΧΕ (παραβρίσκονταν οι Ά Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηϊωάννου, ο Γεν.Γραμματέας της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς ο Ειδικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Ταμίας Αντώνης Χατζηνικολάου  το μέλος του ΔΣ Κυριακή Μπακουλοπούλου και ο Διευθυντής της ΟΧΕ Ιωάννης Καρανάσος).

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ IHF ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΧΕ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΟΧΕ ανέλυσε τους κύριους στόχους που έχει θέσει  η Ομοσπονδία για τα επόμενα χρόνια και αφορούν την Ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες, την προβολή του αθλήματος και τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων το 2011.
Στη συνέχεια έγινε μια παρουσίαση της κατάστασης του αθλήματος στην χώρα μας  ενώ πραγματοποιήθηκε και σύντομη παρουσίαση που αφορούσε στην υποψηφιότητά μας για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (αναφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης φωτογραφικό υλικό της πόλης, των αθλητικών εγκαταστάσεων).

ΧΑΣΑΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ IHF: «ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΧΕ»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΙΗF σημείωσε πως η Ελλάδα έχει βάσεις στο χάντμπολ και πως οι επιτυχίες στην Ολυμπιάδα το 2004 και το 2005 στο Pαγκόσμιο της Τυνησίας δεν ήταν τυχαίες, ενώ οι έλληνες αθλητές έχουν πολλές δυνατότητες και με δουλειά από αυτούς και την ΟΧΕ μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα. Συμπλήρωσε τέλος πως πεποίθησή του είναι πως τα βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη του χάντμπολ είναι η διείσδυση στα σχολεία, η επιμόρφωση των καθηγητών φυσικής αγωγής και η προβολή του αθλήματος μέσω της τηλεόρασης.
Επίσης ο ισχυρός παράγοντας συμπλήρωσε πως από την πλευρά της η ΙΗF έχει τη διάθεση να συνεισφέρει στην Ελληνική Ομοσπονδία με έμψυχο υλικό (καθηγητές-ενημερώσεις επιμορφώσεις), με υλικό promotion, καθώς και με τη βοήθειά της προς την Ελληνική ομοσπονδία, όπου η IHF μπορεί να συμβάλλει, στη δημιουργία συνεργασιών στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Χασάν Μουσταφά ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία τον  Πρόεδρο Στέλιο Αγγελούδη και τα μέλη του ΔΣ και έκανε μνεία για τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου και την κοινή τους μεσογειακή ταυτότητα, ενώ τόνισε πως η ιδέα της ίδρυσης της Μεσογειακής Ομοσπονδίας ήταν δική του.
Η επίσκεψη του Προέδρου της IHF ολοκληρώθηκε με την  ξενάγησή του στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμα επίσημα εγκαινιστεί (στο να γίνει πραγματικότητα η ξενάγηση του Προέδρου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στο νέου Μουσείο της Ακρόπολης καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας άνθρωπος από την οικογένεια του χάντμπολ, ο πρώην διαιτητής Σάκης Μανδάς, ο οποίος έχει την ιδιότητα του Υπευθύνου Ασφαλείας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης).

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χασάν Μουσταφά είχε ουσιαστικό περιεχόμενο τόσο για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Νέων για το 2011 όσο επίσης και για τον τρόπο που η IHF έχει την πρόθεση να στηρίξει την Αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας».

MVP THΣ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΜVP της  23ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών αναδείχθηκε για πρώτη φορά ομόφωνα από την αρχή της περιόδου ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ Θεόδωρος Ευαγγελίδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την επιλογή αυτή των προπονητών και η χαρά μου είναι ακόμα πιο μεγάλη γιατί η επιλογή αυτή ήρθε μετά την νίκη της ομάδας μου με την ΑΕΚ εκτός έδρας. Η νίκη αυτή ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας όλης της ομάδας. Η ομάδα είναι δεμένη και συνεχίζουμε με ενότητα τη μάχη για το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλά εξαρτάται από εμάς. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό σχετικά με την απόδοσή μου.  Όλα είναι θέμα καλής ψυχολογίας με βάση το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Όταν όλα είναι αρμονικά δουλεύεις απερίσπαστος»
Ο συνεργάτης προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιου Σεϊρεκίδη Στέλιος Υετίων  τόνισε: «Ο Ευαγγελίδης δουλεύει με όνειρο φιλοδοξία και κίνητρο . Βελτιώνεται συνεχώς και πιστεύω δικαιούνταν αυτή την αναγνώριση. Ο Ευαγγελίδης είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη μηχανή της ομάδας και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό θα προσφέρει πολλά τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στην Εθνική».

ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ 
Στο περιθώριο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παίδων στον Ατέρμονα διεξήχθη και πάλι παρουσία όλων των ομάδων ο αγώνας προπονητών και παραγόντων  με τη συμμετοχή και του συμβούλου της ΟΧΕ Απόστολου Αποστολίδη. Οι αθλητές των ομάδων χειροκρότησαν θερμά τους αγωνιζόμενους.
Α΄ ομάδα: Κορορός, Φραγκούλης, Λαζαρίδης Αποστολίδης, Τζουβάρας, Γεωργιάδης , Λαμπρόπουλος Σαρηγιανίδης Πασιαλίδης Φυραρίδης
Β΄ ομάδα: Κότσιρας Φουντεδάκης Τούτσης, Ν. Παπαδόπουλος Κορίτσας, Αναστασία Μητροπούλου Παπακώστας, Κορδογιάννης.
Προπονητής β ομάδας Γιάννης Καραμπίνας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Σάββατο 25/4/2009
Α1 Ανδρών 24η Αγωνιστική
ΔΑΚ  Άργους 15:00 Διομήδης Άργους-Πανελλήνιος ΓΣ Μίγκας/Κορρές απευθείας από το σπορτ +
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00 NIPPON ΓΑΣ Κιλκίς –ΕΣΝ Βριλησσίων Κατσίκης/ Μιχαηλίδης
ΕΓ Μίκρας 3 18:00 ΠΑΟΚ –ΑΣΕ Δούκα Τζαφερόπουλος/Μπέτμαν
Κορωπίου 18:00 ΓΣ Κορωπίου –Ζαφειράκης Καραπάνος/ Χρόνης
Πάτρας ΚΓ 18:00 Μινώταυρος Πατρών-ΑΕΚ Ανταλής/Τσάμος
Φιλίππειο ΔΓ 18:00 Φίλιππος Βέροιας-Ιωνικός Ν.Φ Βήτας/ Σκλαβενίτης
ΚΔΓ Περαίας 18:30 ΑΟΔ Θερμαϊκού-Απόλλων Καλαμαριάς Αγγελίδης/ Κατσάνος
 
Σάββατο 25/4/2009
Α1 Γυναικών
1η Αγωνιστική (play off)
Πάτρας ΚΓ 13:00 ΑΣΕ Ορμή Λουξ-Ελπίδες Δράμας Ανταλής/ Τσάμος
ΕΓ Μίκρας 3 15:30 Άρης Θεσσαλονίκης-Αναγέννηση Βύρωνα Κουταλίδης /Ουζούνης
Γιαννιτσών ΔΚΓ 18:00 Μεγ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Εθνικός Κοζάνης Θεοδοσάκης /Τόλιος

Κυριακή  26/4/2009
Α1 Γυναικών
1η Αγωνιστική (play off)
ΔΑΚ Άρτας 16:00 Αναγέννηση Άρτας- ΟΦ  Νέας Ιωνίας Συρεπίσιος/ Μερτινιάν

Σημ1 για τους ρεπόρτερς του χάντμπολ: Για τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Παίδων μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον αναπτυξιακό προπονητής της ΕΣΧΑ Κώστα Κότσιρα στο 6944935144.
Σημ2 για τους ρεπόρτερς του χάντμπολ: Για τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Κορασίδων μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον αναπτυξιακό προπονητής της ΕΣΧΑ Δημήτρη Σκάρλο 6944690254

3 comments

Anonymous said...

ANTE PAOKARA PRWTATHLIMAAA...ME TETOIOUS PAIKTARADES TO EXOUME SIGOURA!!!!!!!PAOK MIA ZWI!!!

Anonymous said...

παραλειπομενα απο ατερμωνα και τα αισχη του ιωνικου εχουμε ?γιωργος

Anonymous said...

ΦΙΛΙΠΠΑΡΑ - ΟΛΕ.....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.