Ν ΙΚΗΣΕ Ο ΔΟΥΚΑΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ν ΙΚΗΣΕ Ο ΔΟΥΚΑΣ

Ούτε τώρα!

Ο Θερμαϊκός διεύρυνε το αρνητικό του σερί (0/6) κόντρα στον Δούκα

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, αλλά αυτή ακόμα δεν έφτασε η ώρα της για να σπάσει. Ο Δούκας έχει εξελιχθεί σε κακό «δαίμονα» του ΑΟΔ Θερμαϊκού, νικώντας τον αυτή τη φορά με 29-27 και θέτοντας τον ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Η ομάδα της Περαίας που διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος υπέστη στην αυλαία της 23ης αγωνιστικής την 3η συνεχόμενη ήττα της μετά από αυτές από Διομήδη και ΠΑΟΚ. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως κατά 99% θα τερματίσει στην 4η θέση του πρωταθλήματος και θα δώσει στα πλέι- οφ τρία ματς εκτός έδρας, ενώ βαθμολογικά έμεινε αρκετά πίσω. Ταυτόχρονα διεύρυνε το αρνητικό του σερί κόντρα στον Δούκα, τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ στις έξι συναντήσεις τους (5 ήττες- 1 ισοπαλία) τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, αλλά και στο Κύπελλο. Από την άλλη μεριά ο Δούκας έδειξε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά. Πλέον είναι μόνος 5ος στη βαθμολογία και έχει πλεονέκτημα για να κρατήσει αυτή τη θέση στα πλέι- οφ, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη. Αγωνιστικά το παιχνίδι κρίθηκε στα πολλά αμυντικά λάθη του Θερμαϊκού, που δεν μπόρεσε να σταματήσει τους παίκτες του Δούκα, ακόμα και όταν έλειπε ο Ζούγιοβιτς (αποβλήθηκε στο 50’). Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο και καμία ομάδα δεν ξέφυγε στο σκορ. Στο δεύτερο ο Δούκας πήρε διαφορά τεσσάρων τερμάτων (23-19) στο 43’ με τους πιτσιρικάδες Νικολαϊδη, Ζαμπούνη και Τζηρά να πετυχαίνουν κρίσιμα γκολ και φάνηκε να το ελέγχει. Όμως οι εμπνεύσεις του Βακάλη και τα εύστοχα σουτ του Ριγανά από την περιφέρεια έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τον Θερμαϊκό που μείωσε 28-27 στο 58: 26 με πέναλτι του τελευταίου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσουν, αλλά έχασαν την ευκαιρία και στην τελευταία επίθεση ο Δούκας κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Ζιβούλοβιτς για το τελικό 29-27. «Θέλαμε πολύ την νίκη. Παίξαμε στα ίσα παρά τις απουσίες, στις οποίες ήρθε να προστεθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Ζούγιοβιτς. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια με τα νέα παιδιά. Στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και κίνηση χωρίς την μπάλα για αυτό και νικήσαμε», σχολίασε ο τεχνικός του Δούκα Γιώργος Κρανάκης. «Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι και το κερδίσαμε παρά τις απουσίες. Από δω και πέρα έχουμε αρκετά ντέρμπι και ψυχολογικά θα μας βοηθήσει», τόνισε ο Σάσα Ζιβούλοβιτς.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 29
ΑΟΔ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 27
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 10-8, 13-12 (ημίχρονο), 16-16, 24-21, 29-27
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Γιώργος Κρανάκης): Καργάκης, Ζαλώνης 3, Χατσατουριάν 2, Χαρτοκόλης, Γεωργιάδης, Ζιβούλοβιτς 5, Γιαννάδης, Ζούγιοβιτς 4, Κλάιτς, Φατούρος 3, Νικολαϊδης 2, Λούκασικ 2, Τζηράς 5, Ζαμπούνης
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ (Παύλος Παράσχου): Δραγάνης, Παράσχου, Μάρκοβιτς 2, Ράντος, Βακάλης 9, Τσάτσος 7, Γκατσινικούδης, Καράγγελος, Παπαδόπουλος Β., Ριγανάς 5, Κόμινεκ, Μποζίδης, Τζόρτζεβιτς 4, Πιλαλίδης. Διαιτητές: Αντάλης- Κορρές, Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 5/6- 5/5, Κόκκινη: 49.37 Ζούγιοβιτς (απευθείας για επικίνδυνο μαρκάρισμα- δεν κρατήθηκε δελτίο).

ΒΑΚΑΛΗΣ
Το γκολ της χρονιάς
Οσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Δαϊς είχαν την ευκαιρία να δουν εκτός από ένα ματς με μπόλικο σασπένς και ένα γκολ χάρμα ήδεστε. Το γκολ που σημείωσε ο Γιώρος Βακάλης του ΑΟΔ Θερμαϊκού μειώνοντας σε 19-18 στο 43’αν υπήρχε συγκεκριμένο βραβείο θα μπορούσε κάλλιστα να ψηφιστεί κορυφαίο της χρονιάς, αφού ήταν κινηματογραφικής έμπνευσης. Ο 23χρονος πλέι μέικερ μετά από σουτ του Ριγανά και απόκρουση του τερματοφύλακα του Δούκα Κλιάιτς, πήρε το ριμπάουντ και όπως ήταν οριζοντιομένος με το τάραφλεξ σούταρε πίσω από την πλάτη του στέλνοντας την μπάλα στο «γάμα» της άλλης γωνίας του τέρματος! «Στην προπόνηση δοκιμάζω πολλές φορές τέτοια σουτ. Αυτό είχα στο μυαλό μου να κάνω, άλλα έπρεπε να το κάνω σωστά και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τέτοια σουτ δεν τα περιμένει ο τερματοφύλακας και τις περισσότερες φορές αιφνιδιάζεται όπως έγινε σήμερα (χθες)», ήταν το σχόλιο του για το σπάνιας ομορφιάς τέρμα που πέτυχε, όσο για το παιχνίδι ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου τόνισε: «Είχαμε έρθει αποκλειστικά για την νίκη, πράγμα που δεν το πετύχαμε και αυτό μας πικραίνει πολύ. Πάλι κάναμε κάποια λάθη, ίσως και παιδαριώδη μερικές φορές, τα οποία έφεραν την ήττα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε στην αρχή της σεζόν για την καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Βαθμολογία (σε 23 αγώνες)
1. Πανελλήνιος 39 642-538
2. Διομήδης Αργους 35 647-556
3. ΠΑΟΚ 35 708-600
4. ΑΟΔ Θερμαϊκού 33 675-602
5. Δούκας 29 600-552
6. Φίλιππος Βέροιας 28 674-609
7. ΑΕΚ 27 644-607
8. Κιλκίς 26 621-601
9. Ιωνικός ΝΦ 16 576-637
10. Ζαφειράκης 15 654-711
11. Βριλήσσια 14 620-673
12. Κορωπί 12 541-588
13. Μινώταυρος Πατρών 9 581-688
14. Καλαμαριά 3 514-705
* Η Καλαμαριά έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό

11 comments

Anonymous said...

kalos o agwnas?peite kana sxolio gi'autous pou den to eidan

Anonymous said...

πως και δε γυρισε το παιχνιδι χω ρις τον ζουγιοβιτς στο τελευταιο δεκαλεπτο?

Anonymous said...

Τα πιτσιρίκια το πήραν στο τελευταίο δεκάλεπτο.Θράσος και μαγκιά τους.Ο Θερμαϊκός καλός, αλλά χωρίς λύσεις δεν πας πουθενά.Ο Κόμινεκ απίστευτος!!!Κάντε τον Έλληνα.Κράτησε την ομάδα πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι.

Anonymous said...

η ιδεα του φιλου για την ελληνοποιηση του κομινεκ προσωπικα με βρισκει 100% συμφωνο.

Anonymous said...

o kasapidis ti aidies ipe pali re paidia? gia lalakes psaxnei?

Anonymous said...

kaluteros o doukas,kourasmenos o thermaikos!

Anonymous said...

Ο ΚΑΣΑΠΗΔΗΣ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ;ΜΕΣΩ FACEBOOK,ΜΕΣΩ MSN,ΜΕΣΩ MYSPACE,ΠΩΣ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ,ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΥΜΦΟΝΟ!

Anonymous said...

vre o 8ermaikos dn exei paiktes oute kan stn proponisi 8 paiktes einai katalavaiteto....o 8ermaikos oti mporese ekane 2h xronia stn a1 k einai tetrada....auta dn ta vlepei kaneis mallon...bravo stous mikrous tou douka pou molis mpikan edeiksan kalo prwsopo.o tsatsos ti epa8e sto prwto 30lepto..k mia aporeia twra auto to paidaki ston pagko me ta perierga mallia xaramizete gt dn tn vazei tn vlepame sto zestama ti ekane k zalistikame mia pasa peire k to karfwse giati ton afinei eksw k vazei tn allon ton ksulokopo dragani?logo amunas?k gt afou exeis enan kalo epi8etiko stn idia 8esi dn tous kaneis amuna epi8esi allagi?makari na paei se alli omada to paidi na fanei ligo giati ston 8ermaiko siga siga svinei..tzampa talento 8a leme k gi'auton

Anonymous said...

goal san auto pou evale kai o megalos Kretzschmar psiw apo tin plati apo apokrousi tou termatofulaka...more bravo...

Anonymous said...

πιο ωραιο και απο του kretzschmar γιατι πηρε την μπαλα απο πολυ πιο χαμηλα,ηταν πιο πλαγια και την μπαλα την εστειλε ψιλα.ο βακαλης εχει περιθωρια βελτιωσης(πρεπει να δουλεψει πιο πολυ στο 1 με εναν και στο σουτ με αλμα ,το βασικο το εχει)και πρεπει να βελτιωθει γιατι η εθνικη τον εχει αναγκη.

Anonymous said...

ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ:
23 Απρίλιος 2009 4:41 πμ
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.
(αρα εισαι μεσα απο την ομαδα)
ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΟΛΑ Κ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Κ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ Κ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΖΙΒΟΥΛΟΒΙΤΣ,ΒΑΚΑΛΗΣ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ Κ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ???
ΑΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ.