Ομιλος- πρόκληση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ομιλος- πρόκληση


Η Εθνική γυναικών με σχεδιασμό και όραμα μπορεί την έκπληξη

Την ιδανικότερη των κληρώσεων είχε η Εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών στα προκριματικά του EURO 2010. Tο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε αυτό το νέο του ξεκίνημα θα αντιμετωπίσει στον 5ο όμιλο τις Ισπανία, Σερβία και Τουρκία. Ετσι συνεχίστηκαν οι καλοί οιωνοί, που έκαναν την εμφάνιση τους πριν μια εβδομάδα, όταν και έγινε γνωστό ότι η Βουλγαρία αποσύρθηκε από την διοργάνωση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γλιτώσει την διαδικασία του προ- προκριματικού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα ένας προς όλους, εντός και εκτός έδρας σε 6 αγωνιστικές όπως των ανδρών στο Εuro 2010. Την πρόκριση στην τελική φάση (7-19/12/2010) θα πάρουν απευθείας οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και μαζί με τις δυο συνδιοργανώτριες χώρες (Δανία και Νορβηγία) θα συμπληρώσουν την τυχερή 16αδα. Το πρόγραμμα είναι: 1η και 2η αγωνιστική (14-18 Οκτωβρίου 2009), 3η και 4η αγωνιστική (31 Μαρτίου- 4 Απριλίου 2010), 5η και 6η αγωνιστική (26-30 Μαρτίου 2010). «Θα προσπαθήσω να προμηθευτώ τα DVD όλων των ομάδων. Τότε θα έχω πραγματική εικόνα και μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το πλάνο μας. Η Σερβία είναι μια ομάδα που τη γνωρίζω καλά και αποτελείται από παλιές μου παίκτριες. Η Ισπανία  ήταν σε καλό επίπεδο αλλά τώρα πρέπει να δω τα DVD ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για την τωρινή της αγωνιστική κατάσταση. Όσο για την Τουρκία είναι δυνατή ομάδα. Παίζει σκληρό χάντμπολ αν και δεν είναι πολύ γρήγορη», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βέλιμιρ Πένιοβιτς.

Ντεμπελιάσκι και Μπότσμαν
Με λίγα λόγια η Εθνική Γυναικών βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία να αλλάξει την ευρωπαϊκή της εικόνα. Με σωστό σχεδιασμό, καλή προετοιμασία με δυνατά παιχνίδια και τις απαραίτητες ελληνοποιήσεις -που άργησαν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά- μπορεί να κάνει δύσκολη την ζωή των αντιπάλων της. Σε πρώτο πλάνο τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και έχουν όλες τις προδιαγραφές αγωνιστικές και γραφειοκρατικές να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα είναι αυτά των Ντανιέλα Ντεμπελιάσκι (Αρης Θ.) και Ελενα Μπότσμαν (Ν. Ιωνία). Η 33χρονη Σέρβα παίζει σε μια θέση (τερματοφύλακας) που η Εθνική πονάει και είναι 11 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ η 29χρονη Ρωσίδα συμπληρώνει το καλοκαίρι μια 8ετία και η παρουσία της στην περιφέρεια είναι κάτι παραπάνω από επιβλητική.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2010 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1ος όμιλος
Ρουμανία
Ουκρανία
Πορτογαλία
Ελβετία

2ος όμιλος
Ουγγαρία
Σουηδία
Τσεχία
Αζερμπαϊτζάν

3ος όμιλος
Γαλλία
Αυστρία
Ισλανδία
Φινλανδία ή Μ. Βρετανία

4ος όμιλος
Γερμανία
Λευκορωσία
Σλοβενία
Ιταλία

5ος όμιλος
Ισπανία
Σερβία
Τουρκία
Ελλάδα

6ος όμιλος
Ρωσία
Πολωνία
Σλοβακία
Μαυροβούνιο

7ος όμιλος
Κροατία
ΠΓΔΜ
Ολλανδία
Λιθουανία

3 comments

Anonymous said...

poly wraia!i omada toy omospondiakoy proponiti tis ethnikis gynaikwn dilose paraitisi!
geia sou ellada toy handball!!!!!!!!!

Anonymous said...

kai ti sxesi exei o proponitis tis ethnikis re?

Anonymous said...

διαβαζοντασ το κειμενο του Κωστα εχω μια απορια.ο πυχησ μηπωσ πηγε πολυ ψυλα ξαφνικα΄? η εθνικη δεν εχασε απο την Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑπριν λιγο καιρο?ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ