ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EHF ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ EURO 2010 KAI ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΔΡΩΝ 2011 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EHF ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ EURO 2010 KAI ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΔΡΩΝ 2011

--Σύμφωνα με ανακοίνωση της EHF οι προκριματικοί αγώνες για το Euro 2010 των γυναικών θα διεξαχθούν σε δυο φάσεις.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ένα προ-προκριματικό όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχουν 4 ομάδες Ελλάδα-Φινλανδία-Μεγ. Βρετανία-Αζερμπαϊτζάν.
Οι αγώνες του προ-προκριματικού ομίλου θα διεξαχθούν κατόπιν κληρώσεως σε μια από τις ανωτέρω χώρες από 25-27 Σεπτεμβρίου του 2009 με το σύστημα ένας προς όλους.
Οι 2 πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην φάση των προκριματικών ομίλων για το Euro 2010, όπου 28 ομάδες σε 7 ομίλους των 4 ομάδων θα διεκδικήσουν την  πρόκριση για τα τελικά του Euro 2010 που θα διεξαχθεί σε  Δανία και Νορβηγία.
Η κλήρωση των ομίλων για τους προκριματικούς θα γίνει στις 24 Μαρτίου στην Βιέννη , οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις στις:
·         14-18 Οκτωβρίου 2009,
·         31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2010 και
·         26-30 Μαϊου 2010
Δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα τελικά.

--Σε ότι αφορά τους άνδρες και τα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2011 η EHF ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χώρα σε ομίλους υπό την μορφή τουρνουά με το σύστημα ένας προς όλους σε μια χώρα ανά όμιλο, από 11-17 Ιανουαρίου, λόγω του ιδιαίτερα πιεσμένου προγράμματος.
Παρόλαυτα η EHF δίνει τη δυνατότηα στις ομάδες κάθε ομίλου εφόσον συμφωνήσουν όλες, οι προκριματικοί αγώνες να διεξαχθούν και με το σύστημα ένας προς όλους έδρα με έδρα, χρησιμοποιώντας επιπλέον μια εβδομάδα τον Οκτώβριο του 2009 και μια ακόμα εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2010.
Η κλήρωση των ομίλων θα διεξαχθεί μετά τις  21 Ιουνίου 2009 όπου και θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ομάδες που προκρίνονται για το Euro 2010.
Υπενθυμίζεται ότι  όσοι προκριθούν από τους προκριματικούς ομίλους του Παγκοσμίου του 2011 θα πρέπει να δώσουν και αγώνες play off τον Ιούνιο του 2010, προκειμένου να συμμετάσχουν στα τελικά που θα γίνουν στη Σουηδία.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΑΣΕ ΟΡΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 6-8 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του 1ου Φιλανθρωπικού τουρνουά του  ΑΣΕ ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ που θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Μαρτίου στην Πάτρα με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας του συλλόγου «Αγωνίζομαι» για γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Στο τουρνουά θα συμμετέχει και η Εθνική ομάδα Γυναικών προκειμένου να τιμήσει και να  στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Επίσης στο τουρνουά συμμετέχουν ακόμα η Ρώσικη ομάδα Rostov Don, και η Αναγέννηση Άρτας.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ
--Οι αθλήτριες που έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Πένιοβιτς/Καρακεχαγιά προκειμένου να συμμετάσχουν στο φιλικό φιλανθρωπικό τουρνουά είναι:
1.      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ              A.E.Π. ΞΑΝΘΗΣ
2.      ΜΑΣΤΑΚΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ             Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3.      ΦΩΤΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                  Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
4.      ΛΟΓΔΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ                     Γ.Σ. ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
5.      ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ               Γ.Σ. ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑ
6.      ΜΠΑΛΑΦΑ ΒΑΓΙΑ                      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
7.      ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                     Α..ΣΕ ΟΡΜΗ
8.      ΚΑΖΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                       Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
9.      ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΑ ΕΥΓΕΝΙΑ                  Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
10.  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ           Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
11.  ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΝΑ                      Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
12.  ΒΙΖΕΛΗ ΦΑΝΗ                      Α.Σ.Ε.ΟΡΜΗ
13.  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ          Ο.Φ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ
14.  ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
15.  ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ ΕΛΕΝΗ                     Γ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
16.  ΤΕΡΖΟΥΔΗ ΟΛΓΑ                       ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
17.  ΛΕΚΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ                           Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
--Η Εθνική ομάδα θα αφιχθεί στην Πάτρα την Τετάρτη 4 Μαρτίου προκειμένου να πραγματποιήσει την προετοιμασία της.
--Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Βελιμίρ Πένιοβιτς σχετικά με το φιλανθρωπικό τουρνουά δήλωσε: «Για πρώτη φορά θα είμαστε όλοι μαζί οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ξέρουν από μόνες τους τα καθήκοντά τους και δεν χρειάζεται να πούμε οτιδήποτε που έχει σχέση με αυτά. Δεν μιλάμε για ομάδα σωματείου μιλάμε πια για εθνική ομάδα. Εκείνο που θα επιδιώξουμε είναι να καθιερώσουμε το απλό χάντμπολ και το απλό θα μας οδηγήσει εκ τους ασφαλούς στην επιτυχία. Μπράβο στην ορμή για την πρωτοβουλία αυτή του φιλανθρωπικού τουρνουά , τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρουν μιμητές και ο αθλητισμός να έρχεται αρωγός μαζί με την επιστήμη σε θέματα ιατρικά που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του πόνου των ανθρώπων»
--Παράλληλα με το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός και Ζωή», ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της ημερίδας και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

17 comments

Anonymous said...

ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΔΟΥ? ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΩ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΜΗ...NA TO KANOUME ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ..ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΕΝΙΟΒΙΤΣ

Anonymous said...

Aραγε με απαίτηση Σταυρακάκη?

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ? ΕΔΩ ΚΑΛΕΣΕ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΜΥΛΩΝΑ?

1961 said...

εγω θελω να σταθω στην μοναδικη ευκαιρια που εχει η εθνικη για προκριση μετα απο την ευνοικη συσταση των ομιλων-δεν νομιζω να ξαναδωθει-αφηστε λοιπον τις εριδες κοριτσια -ιδου η ροδος,ιδου και το πηδημα!

Anonymous said...

ΣΗΜΦΩΝΩ ΜΕ 5:17 ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ (ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΕΞΤΡΕΜ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΙΧΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΕΛΕΟΣ!!!

Anonymous said...

loipon oloi oi asxetoi epitelous as stamatisoun na kanoun sxolia... i fwtiadou agapite/h mou exei paiksei kai mia olumpiada gi'auto se parakalw na eisai pio prosektikos se oti grafeis.ola ta koritsia aksizoun kai einai ekei den eisai kanenas sobaros apo ta legomena sou gia na krineis tin prospatheia tous

Anonymous said...

ti kerdizete me to na katakrinete kati...afiste ton kathena na kani tin doulia tou kai stin akri oi indrikes i zilies kai ta prosopika.
malon tha itan pio xrisimo na xtizete para na gremizete.

Anonymous said...

symfwnw apoluta me 1.21 ka8e asxetos grafei kai to sxolio tou.ola sas brwmane se antres kai gunaikes.mi deixnete synexws poso elladitsa eimaste.

Anonymous said...

Όλοι οι "ειδικοί αναλυτές" με την ανωνυνμία σας είστε πρώτοι. Ένα καλό λόγο δεν έχετε πει για κανέναν. Αφήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε πρώτα ΚΑΙ ΜΕΤΑ να κρίνουμε. Δε γίνεται ρε παιδιά, συνεχώς, να μιλάμε και να καταρρακώνουμε υπολήψεις-προσπάθειες-ανθρώπους, πρωτού δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Είναι κρίμα να καθόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή και να κάνουμε "υψηλή κριτική", χωρίς να σεβόμαστε την προσπάθεια που καταβάλουν κάποιοι άνθρωποι του χώρου (προπονητές, αθλητές, παράγοντες). Ας αφήσουμε επιτέλους κάποιους ανθρώπους να λειτουργήσουν χωρίς πίεση και να τους δώσουμε πίστωση χρόνου, μήπως δούμε κάτι καλό.
Και κανένας από αυτούς που γράφουν τα "διάφορα" δεν σκέφτεται ποτέ, πως μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τους "ανώνυμους" και να έχει πάρα πολύς κόσμος πρόβλημα μετά.....


Κων/νος Κ. από Θεσ/νικη

Anonymous said...

Σωστα ας δουμε προτα πως θα παει η εθνικη και ας κρινουμε μετα. Επρεπε να γινουν καποιες αλλαγες και γινανε. Ολα τα κοριτσια αξιζουν να ειναι στην εθνικη.

Anonymous said...

Για ποιό εύκολο όμιλο μιλάς 1961; Αυτό που θα παίξουμε είναι προόμιλος, για να μπούμε στους ομίλους... έτσι που τα κατάφερε ο Σωκρατάκος. Για πρόκριση μη μιλάς... κάνε καλύτερα κανένα άλλο όνειρο!

1961 said...

δεν θα διαφωνισω μαζι σου φιλε 11.27 αλλα και αυτο κατι ειναι-μεχρι τωρα δεν εχουμε προκριθει πουθενα και ποτε νομιζω(αν εξαιρεσεις την ολυμπιαδα).οσο για τον σκουφα χωρις να θελω να παρω το μερος του(δεν μας συνδεει και τιποτα εξαλλου,μονο αντιπαλοι εχουμε παιξει)δεν νομιζω και κανενας προηγουμενος να τα καταφερε καλλιτερα!-ο επομενος θα κριθει στο τελος

Anonymous said...

ampilokof-prokrisi.na sou thimiso

1961 said...

ναι αυτο το ξεχασα-αλλα μηπως τοτε ειχαμε καλλιτερο υλικο;

Anonymous said...

poy prokrisi me ton manager kata epagelma kai oligon apo proponiti ...Ampilokof....to lamogio...

1961 said...

παιδια συγνωμη αλλα εχω χασει επεισοδια-δεν μπορω να καταλαβω τι εννοητε.δωστε μου καποιο ξεκαθαρο στοιχειο για να μπορεσω να εκφρασω γνωμη(γι'αυτο ειναι και τα μπλογκ νομιζω,για ανταλαγη αποψεων)

Anonymous said...

giati de lete ton pragmatiko logo pou katevainei i ethniki neanidon stin Patra? Ti ginetai me ti rostov? Tha erthei? Gelioi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!