Εσπασε τα κοντέρ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εσπασε τα κοντέρ


Δώδεκα γκολ ο Καρυπίδης- πρώτος σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες

Σε MVP της 6ης αγωνιστικής της Γερμανικής Μπουντεσλίγκα εξελίχθηκε ο δεξιός εξτρέμ της Μέλσουνγκεν Σάββας Καρυπίδης, καθώς με τα 12 γκολ που πέτυχε όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 30-25 επί του Μίντεν, άλλα ανέβηκε κιόλας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας με 54 τέρματα! Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον Γρηγόρη Σανίκη (3 γκολ), οι δύο Ελληνες πέτυχαν το 50% των γκολ της ομάδας τους. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας έχει βάλει στόχο να... τρελάνει κόσμο φέτος στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με το εντυπωσιακό του ξεκίνημα. Ηδη κατέχει την πρώτη θέση στις τέσσερις από τις επτά στατιστικές κατηγορίες σκοραρίσματος, ενώ στις υπόλοιπες τρεις βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα (στις δύο) και στην πρώτη εξάδα (στην τελευταία).

Ευστοχία 89,3% στα πέναλτι!
Συγκεκριμένα ο 29χρονος εκτός της πρώτης θέσης στα συνολικά τέρματα (54) με 9 γκολ μέσο όρο, κατέχει τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες: Περισσότερα γκολ εντός έδρας με 33 σε τρία ματς, δηλαδή 11 γκολ ανά παιχνίδι με τον δεύτερο (Γκλάντορφ- Νόρντχορν) να έχει μόλις 8 μέσο όρο (32 σε 4 ματς)! Περισσότερα γκολ στο β' ημίχρονο με 33 (5.5 μέσο όρο) και τέλος στην κατηγορία των πέναλτι, όπου έχει την μεγαλύτερη ευστοχία με 25 γκολ σε 28 προσπάθειες και το ασύλληπτο ποσοστό του 89,3%, ενώ ο δεύτερος που είναι ο μεγάλος Σουηδός Στέφαν Λόβγρκεν της πρωταθλήτριας Κίελο, έχει 85%! Οσον αφορά τις άλλες κατηγορίες στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ είναι 6ος με 21, στα περισσότερα γκολ στο α' ημίχρονο των αγώνων είναι 3ος με 21, ενώ την ίδια θέση με 16 γκολ, κατέχει στην κατηγορία με τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων.

«Δεν έχω άγχος για την πρωτιά»
Ο Κατερινιώτης «άσσος», σχολιάζοντας για την απόδοση του, άλλα και την νίκη της ομάδας του, έδειξε πολύ ήρεμος: «Ημασταν καλοί σε ένα κρίσιμο ματς, αφού μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, η νίκη ήταν μονόδρομος. Το θέλαμε περισσότερο και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, αυτό φάνηκε. Εγώ από την μεριά μου έπαιξε καλά (12 γκολ σε 13 σουτ, το οποίο ήταν δοκάρι) και αυτό που θέλω είναι να έχω σταθερή απόδοση. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κάνω μια ανάλογη χρονιά, όπως η περσινή (2ος σκόρερ με 230 γκολ), που ήταν πραγματικά φανταστική, άλλα σίγουρα έχω ξεκινήσει καλύτερα απ' ότι πέρσι. Εχω αποβάλει από το μυαλό μου το θέμα του 1ου σκόρερ και δεν με αγχώνει. Αν έρθει καλώς, αν όχι δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας».

No comments