ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ Ο ΔΟΥΚΑΣ- ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ Ο ΔΟΥΚΑΣ- ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Αρκετά σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν από το φιλικό του Δούκα με τον Διομήδη στο Δαϊς. Συμπεράσματα τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό. Ο Δούκας επικράτησε 20-18, έτσι και αλλιώς όμως βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο προετοιμασίας σε σχέση με όλε τις άλλες ομάδες, λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Ο Πέταρ Ζούγιοβιτς ήταν πρώτος σκόρερ και κορυφαίος των γηπεδούχων με 9 γκολ, ενώ εξαιρετικός στο τέρμα ήταν ο Στάνκο Κλιάιτς. Θα πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε ότι από το ματς απουσίαζαν για τον Δούκα οι Ζιβούλοβιτς (έχει μικρή θλάση), Φατούρος (αρθροσκόπηση), Σταύρου, Κακαβογιάννης (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και από τον Διομήδη ο Παπακυπριανού (μικροτραυματισμός) και οι δύο νεοαποκτηθέντες κοινοτικοί, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα συμπεράσματα μου
Για Δούκα
Ηταν ομολογουμένως το πρώτο φιλικό που παρακολούθησα και συμπέρανα τα παρακάτω: Ο Δούκας θα είναι και φέτος αρκετά δυνατός, άλλα ίσως του στοιχίσει χρονικά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του (ψάχνει για δεξιό ίντερ), ειδικά με το δεδομένο πως σε λιγότερο από 15 ημέρες θα αναγκαστεί να δώσει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το πρώτο επίσημο παιχνίδι του. Ο Πολωνός Τόμας Λούκασικ, που ουσιαστικά έκανε το ντεμπούτο του έδειξε πως επιθετικά θέλει δουλειά με την ομάδα και δεν είναι ακόμα έτοιμος (το παραδέχθηκε και ο ίδιος), ωστόσο στην άμυνα έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει για τον Δούκα ένα πολύ καλό όπλο. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι η είσοδος των Ζαμπούνη και Τζηρά στην α' ομάδα και μιλάμε για ουσιαστικό μπάσιμο, παίρνοντας αρκετά λεπτά συμμετοχής. Η εξαιρετική δουλειά που έγινε με τον Κώστα Τσαβδαρίδη για να βγουν αυτά τα παιδιά, συνεχίζεται με τον Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος πλέον θα τους κάνει άντρες- αθλητές. Ο Σέρβος τερματοφύλακας Στάνκο Κλιάιτς είναι πραγματικά πολύ καλός και θα είναι μία εγγύηση κάτω από τα δοκάρια σε συνδυασμό πάντα με τον ταλέντο του Γεωργιάδη.

Για Διομήδη
Τώρα τα συμπεράσματα που έβγαλα βλέποντας τον Διομήδη είναι πως φέτος πραγματικά έχει την ευκαιρία να αλλάξει την μοίρα του. Οπως όλα δείχνουν με τις κινήσεις που γίνονται θα έχει το πληρέστερο ρόστερ στην Α1 ανδρών και αυτό θα του δίνει πολλές λύσεις στην περιφέρεια. Ο Μλαντένοβιτς είναι σταθερή αξία και πιο έμπειρος από ποτέ, το ίδιο και οι Δημητρούλιας, Τρουπής. Το μόνο αρνητικό, που όμως παράλληλα μπορεί τελικά να γίνει θετικό είναι η βαριά περιφέρεια του. Είναι αλήθεια πως έχει βαριά κορμιά και πιθανόν να έχει πρόβλημα (όπως και πέρσι) στις ανοικτές άμυνες. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα άλλων ομάδων, θα έχει όμως ένα πλεονέκτημα που δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εχει παίκτες (πχ. Σάβιτς, Παπακυπριανού, Μλαντένοβιτς κ.α.) φοβερούς στο «ένας εναντίον ενός» και εκεί σε πολλά ματς θα δημιουργήσει πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες.

Οι συνθέσεις:
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 20-18
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-5, 10-8 (ημχ.), 12-11, 16-16, 20-18
ΑΣΕ Δουκα (Γιώργος Κρανάκης): Χατσατουριάν 5/5, Ζούγιοβιτς 9/12, Γιαννάδης, Χαρτοκόλης, Καργάκης, Τόμπρος, Ζαλώνης, Ζαμπούνης 3/5, Γεωργιάδης, Κλιάιτς, Λούκασικ 0/3, Τσιμούρτος, Τζηράς 3/5. Ποσοστό ευστοχίας: 20/30 (66%), Τερματοφύλακες: Κλιάιτς 9/17 (48%), Γεωργιάδης 7/17
Διομήδης (Χρήστος Γεροδήμος): Χρυσόπουλος, Δημητρούλιας 2/4, Μλαντένοβιτς 3/5, Σάβιτς 2/4, Τρουπής 7/9, Γκουλές 3/4, Μουζακιώτης 0/1, Ρέντας 1/4, Χατζόπουλος, Ελευθερίου, Μούγιτς, Γκούμας, Ρουμελιώτης 0/1. Ποσοστό ευστοχίας: 18/32, Τερματοφύλακες: Χρυσόπουλος 12/32
Δίλεπτα: 2 (8:53 Λούκασικ, 26:03 Ζαμπούνης)- 2 (32:10 Δημητρούλιας, 36:18 Σάβιτς).

No comments