Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΥΠΡΙΑΝΟΥ


Οταν το καλοκαίρι του 2005 ο Διομήδης Αργους ανακοίνωνε την απόκτηση του 20χρονου τότε Γιώργου Παπακυπριανού, όλες οι πληροφορίες από την Κύπρο, έκαναν λόγω για ένα απίστευτο ταλέντο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα άφηνε εποχή. Την πρώτη χρονιά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε επουδενή. Ο νεαρός αριστερός ίντερ «ψαρωμένος» και έξω από τα... νερά του είχε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής στα 24 ματς που αγωνίστηκε, σκοράροντας μόλις 63 γκολ. Η ομάδα δεν καιγόταν να τον κρατήσει βάσει των εμφανίσεων του και επειδή και ο ίδιος είχε συχνές μετακινήσεις λόγω της σχολής του (ΤΕΦΑΑ), που ήταν στην Αθήνα, αποφάσισε να παίξει σε ομάδα του λεκανοπεδίου.

Τους έβαλε 56 γκολ σε 4 ματς!
Πολύ γρήγορα όμως οι άνθρωποι του Διομήδη τον νοστάλγησαν. Την περίοδο 2006-2007 αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό και εκεί άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του, όντας ο ηγέτης της ομάδας. Στο πρώτο ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα βάζει 13 γκολ και οδηγεί μόνος του τον Ηλυσιακό στην νίκη με 30-28 μέσα στο Αργος. Στον δεύτερο γύρο ο Διομήδης νικάει 27-24, άλλα ο ίδιος πετυχαίνει 12 γκολ, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 162 (7,36 μ.ο.). Πέρσι στον Ιωνικό ΝΦ σκόραρε κόντρα στον Διομήδη από 10 και 11 γκολ αντίστοιχα στα δύο ματς (35-31 εντός και 25-25 εκτός) του πρωταθλήματος. Δηλαδή συνολικά σε τέσσερα ματς πέτυχε 56 τέρματα, ενώ αναδείχθηκε 4ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 215 γκολ (8,96 μ.ο.)! Ο Διομήδης κινήθηκε γρήγορα και πήρε την υπογραφή του δυναμικού αθλητή, που δικαίως τα τελευταία δύο χρόνια θεωρείται ο κορυφαίος αριστερός ίντερ στην Α1 ανδρών και με αυτή την κίνηση, μπορεί να συγκαταλεχθεί στα φαβορί για την 4αδα των πλέι όφ. O Γιώργος Παπακυπριανού, επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Διομήδη και σχολίασε: «Η σχολή μου φέτος θα είναι πιο χαλαρή και έτσι θα μπορώ να μείνω στο Αργος, να είμαι παρών σε όλες τις προπονήσεις και να τα δώσω όλα για την ομάδα. Μου έλειψε το Αργος και ο Διομήδης. Την πρώτη χρονιά δεν μπόρεσα να προσφέρω τα αναμενόμενα, άλλα τώρα θα το κάνω. Η ομάδα με τις μεταγραφές που κάνει, φέτος θα πρωταγωνιστίσει. Την ποιότητα των ανθρώπων της ομάδας την γνωρίζω καλά και για μένα αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο να διαλέξω τον Διομήδη έναντι αρκετών ομάδων».

1 comment

Anonymous said...

Πραγματικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Διομήδη. Στην πιο «φθηνή» σεζόν της
ιστορίας της στην Α1 πετυχαίνει την πιο υψηλή βαθμολογικά θέση της. Αποτέλεσμα;
Διώχνει τον προπονητή που πέτυχε την υψηλότερη της διάκριση (με τα λιγότερα επαναλαμβάνω χρήματα) και προσλαμβάνει τεχνικό που αρχίζει πάλι μετεγγραφές.
Το χρήμα και η άγνοια δεν κρύβονται