- greekhandball.com

Τελευταία νέα


«Λίγες πιθανότητες»

Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Φινλανδία θα είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του ΕURO 2010 στην Αυστρία με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας Σάββας Καρυπίδης να θεωρεί την αποστολή της Εθνικής κάτι παραπάνω από δύσκολη: «Είναι ο πιο δύσκολος όμιλος από όλους. Κροατία και Ουγγαρία είναι φαβορί για την πρόκριση και έχουν τον πρώτο λόγο. Η Σλοβακία είναι μία ομάδα ισοδύναμη με μας και η Φινλανδία είναι θεωρητικά η πιο υποδεέστερη του ομίλου. Είναι μια διαδικασία πολύ διαφορετική πλέον, ώστε να προκριθεί κάποια ομάδα. Δεν είναι όπως παλιά, που σου αρκούσε ένα φορμάρισμα 20 ημερών και μετά δύο καλά ματς στα πλέι- οφ, τώρα χρειάζεται να παίξεις 8 καλά ματς και μάλιστα με πολύ καλύτερους αντιπάλους. Είναι ένα σύστημα πολύ πιο δύσκολο από το παλιό. Η Εθνική έχει δείξει καλό πρόσωπο, ωστόσο οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λίγες. Αυτό βεβαίως δεν συμάνει ότι δεν θα παλέψουμε. Η Κροατία είναι μία υπερδύναμη και η Ουγγαρία μία πάρα πολύ ισχυρή ομάδα με πολύ καλό προωταθλήμα και μεγάλη εμπειρία. Ειμασταν για άλλη μια φορά σε κλήρωση άτυχοι».

«Χειρότερη δεν γινόταν»
Ο συμπαίκτης του Καρυπίδη στην Γερμανική Μέλσουνγκεν και διεθνής αριστερός ίντερ Γρηγόρης Σανίκης, σχολίασε: «Χειρότερη κλήρωση δεν γινόταν. Ολοι οι υπόλοιποι όμιλοι ήταν πολύ πιο βατοί από τον 4ο και θα είχαμε πολλές ελπίδες. Τώρα σε αυτόν τον όμιλο, υπάρχουν δύο ομάδες, η Κροατία και η Ουγγαρία, που είναι ανυπέρβλητα εμπόδια, ενώ ακόμα και η Σλοβακία είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Θα πάμε για το καλύτερο, άλλα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε και πολλές πιθανότητες».

Μία αλλαγή
Το πρόγραμμα των αγώνων βάσει κλειδαρίθμων βρήκε χαρούμενους και σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Εθνικής ομάδας, γι' αυτό και στη συζήτηση για τις όποιες αλλαγές με τις άλλες ομάδες η ελληνική πλευρά ζήτησε μόνο μία αλλαγή. Αυτή έχει σχέση με το εκτός έδρας ματς με την Φινλανδία την 2η αγωνιστική, το οποίο ζήτησαν να γίνει εντός, έτσι ώστε να γλιτώσουν τα ταξίδια, αφού και την 1η αγωνιστική η Ελλάδα παίζει εντός με την Ουγγαρία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ SPORTDAY ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

No comments