ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 33-20
Τα δεκάλεπτα: 5-3, 10-8, 14-13 (ημχ.), 21-15, 28-17, 33-20
Ελλάδα (Νίκος Μάντζος): Τσιλιμπάρης, Κοτελίδας, Τζιμούρτος 1, Μαστορογιάννης 1, Ζαραβίνας 3, Μπαλωμένος 3, Κοκολοδημητράκης, Βασιλάκης 1, Κότσιφας, Χαλκίδης 6, Σανίκης 10, Αλβανός 6, Καρυπίδης 2, Παπαδόπουλος.
Ολλανδία (Χάρι Γουίρμαν): Αλμπερτς, Αιλερς, Ρέμερ 1, Λόχτενμπεργκ, Ράινγκερσμπεργξ, Ανταμς, Σμετς 3, Τουπ, Φινκ, Χάιζινγκ 1, Φέριανς 2, Κόνιτς 2, Ντούιν 4, Βόλτ 7.

Χάρι Γουϊρμαν: «Η Ελλάδα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη ομάδα και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε πολλά λάθη και φάνηκε ότι το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο. Ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη ομάδα, όμως και εμείς σήμερα είχαμε πολλά αμυντικά κενά. Είναι αλήθεια ακόμα ότι μας έλειπαν τρεις βασικοί παίκτες, άλλα και να τους είχαμε δεν θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε την ήττα, άλλα ίσως να είχαμε πιο μικρή διαφορά. Στην Ολλανδία θα παίξουμε σε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο με 2.500 κόσμο και ευελπιστω να είμαστε καλύτεροι. Αλλα είναι αδύνατο να ανατραπεί το σκορ».

Μαρκ Σμέτς: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ήταν η άμυνα μας. Χάσαμε τα περισσότερα ένας εναντίον ενός και κυρίως από τον Σανίκη. Στο α΄ ημίχρονο μπορέσαμε να κρατηθούμε στο σκορ, γιατί είχαμε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα μας. Στο δεύτερο όμως ούτε αυτός μπόρεσε να μας γλιτώσει. Οι φίλαθλοι ήταν καταπληκτική και δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, η οποία έσπρωξε την Ελλάδα στην νίκη, άλλα απέναντι μας ήταν φιλική, χωρίς ακρότητες».

Νίκος Μάντζος: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, όλο αυτόν τον καιρό, έδειξαν διάθεση και ήταν προσηλωμένοι στο στόχο μας. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν συγκρατημένοι, άλλα φαινόταν πως υπήρχε διαφορά δυναμηκότητας. Περιμέναμε ότι θα πάρουμε διαφορά, όχι όμως τόσο μεγάλη. Οι ίδιοι οι παίκτες μας διέψευσαν, γιατί ήταν καταπληκτικοί. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, όσο και να είναι δύσκολο. Να ξεχάσουμε την διαφορά. Τώρα μεγαλώνουν οι ευθύνες μας. Ευχαριστούμε τον καταπληκτικό αυτό κόσμο, που για δεύτερη φορά γέμισε το γήπεδο. Ο Γρηγόρης ήταν καταπληκτικός, άλλα αυτό ήταν μία τακτική κίνηση, που την δικαίωσε η ομαδική δουλειά. Παίξαμε με 13 παίκτες γιατί αυτή εξαρχής ήταν η διάθεση μας, δηλαδή η ομάδα να έχει εκτός από παρών και μέλλον. Ξέραμε ότι θα κερδίσουμε».

Παναγιώτης Ιατρούδης: «Και εγω και ο Νίκος αισθανόμαστε πολύ καλά, που μας έχει αγκαλιάσει το ελληνικό χάντμπολ. Αυτή η Εθνική ομάδα είναι μία ελληνική παρέα, που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Πρέπει να διαχειρηστούμαι αυτή τη μεγάλη νίκη και να πάμε για την νίκη στην Ολλανδία. Ο πήχης είναι ήδη ψηλά, άλλα πρέπει να περάσουμε ότι με ομαδικότητα, μπορούμε περισσότερα. Η νίκη όλου του ελληνικού χάντμπολ. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι είμαστε μια γροθιά. Οι Ολλανδοί θα θέλουν στο γήπεδο τους να μας κερδίσουν έστω και με ένα γκολ και εμείς θα πρέπει πάνω σε αυτό να δούμε την αντίδραση μας».

Σάββας Καρυπίδης: «Θεωρώ ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε σκαμπανεβάσματα. Σήμερα όμως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, ήταν καταπληκτικό. Δεν το περίμενα αυτό το σκορ, είμαι περήφανος και ευτηχησμένος για αυτή την ομάδα. Στην Εθνική ήρθαν δύο έλληνες προπονητές και είδαμε ότι αξίζουν πολλά, έχουμε άψογες συνεργασίες και έχουμε γίνει οικογένεια. Καλό είναι να χαρούμε, άλλα αύριο ξημερώνει μία άλλη μέρα. Τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί. Εχουμε μπει με το ένα πόδι στην πρόκριση».

No comments