Παπαχαρτοφύλης, Μανδάς ανέλαβαν τα ηνία της ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπαχαρτοφύλης, Μανδάς ανέλαβαν τα ηνία της ΑΕΚ


Η αξία τους και οι δυνατότητες τους εκτιμήθηκαν από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Ανδρέα Ανατολιωτάκη και ευτυχώς για το άθλημα θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν από άλλο πόστο.
Οι πρώην διαιτητές Στάθης Παπαχαρτοφύλης και Σάκης Μανδάς από χθες ανήκουν στην οικογένεια της ΑΕΚ, στην οποία αναλαμβάνουν υψηλές αρμοδιότητες στο τμήμα χάντμπολ, έχοντας τον πλήρη έλεγχο οικονομικών, οργάνωσης, λειτουργίας και marketing της ομάδας. Δηλαδή αναλαμβάνουν Γενικοί Διευθυντές και στο μόνο κομμάτι που δεν θα έχουν επαφή θα είναι το τεχνικό, εκεί όπου βρίσκονται οι Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής) και Κώστας Γκιόκας (μάνατζερ).

«Μαζί για την κορυφή»
Σε κοινή τους δήλωση Σάκης Μανδάς και Στάθης Παπαχαρτοφύλης ανέφεραν: «Ενα κεφαλαίο σημαντικό για εμάς, η διαιτησία έκλεισε. Ανοίγει πλέον ένα καινούργιο κεφάλαιο. Υστερά από την συνάντηση μας με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Ανδρέα Ανατολιωτάκη, διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλο όραμα για το σωματείο και ιδιαίτερα για το τμήμα χάντμπολ. Είναι τιμή μας που θα βοηθήσουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα να καταξιωθεί και να γίνει πρωτοπόρος στο άθλημα. Μαζί με τον Γενικό Αρχηγό Δημήτρη Παπασταύρου, τους εφόρους Βαγγέλη Δερμανούτσο, Αλκη Καμπαδάκη και το τεχνικό επιτελείο, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό αυτής της ιστορικής ομάδας, στην οποία αρμόζει μόνο η κορυφή».

Σύντομα η επίσημη παρουσίαση τους
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ ο πρόεδρος του σωματείου μας κ. Ανδρέας Ανατολιωτάκης με τους κ.κ. Στάθη Παπαχαρτοφύλη και Αθανάσιο Μανδά, αποφασίστηκε η έναρξη της συνεργασίας τους στο τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ στον τομέα οργάνωσης και λειτουργίας του. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνέντευξη τύπου όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση τους». Η συνεργασία αυτή ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες στο τμήμα, αφού ως γνωστών οι δύο πρώην διαιτητές γνωρίζουν το χώρο απέξω και ανακατωτά. Με την παρουσία τους δίνουν στην ΑΕΚ ένα νέο αέρα και μία αίγλη, πολύ σημαντική στο χώρο, αφού η «ένωση» χρειαζόταν ανθρώπους στη διοίκηση που να έχουν εξειδίκευση, άλλα και όνομα στο χάντμπολ.

Μετακόμισε στο Μενίδι
Από χθες η ομάδα της ΑΕΚ μετακόμισε στο κλειστό γυμναστήριο Μενιδίου «Μπάμπης Χολίδης», δηλαδή λίγο Βορειότερα από το κλειστό των Αγίων Αναργύρων, όπου αγωνίστηκε και προπονούνταν τις πρώτες αγωνιστικές. Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, ενώ δεν είχε ελεύθερες ώρες για προπονήσεις της ομάδας Δευτέρα και Τετάρτη. Αντιθέτως στο Μενίδι η ΑΕΚ θα μπορεί να κάνει προπόνηση στο Μενίδι κάθε μέρα στις 4:45μ.μ., αρχής γενομένης από χθες.

Τρία νέα πρόσωπα στο καμπ της Εθνικής
Με τρία νέα πρόσωπα τον τερματοφύλακα Γιάννη Πιλαλίδη, τον δεξιό εξτρέμ Χρήστο Μισυρλή, και τον δεξιό ίντερ Χρήστο Τσάτσο, θα διεξαχθεί το προπονητικό καμπ, που θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Εθνικής ανδρών Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά για τους Μισυρλή, Τσάτσο η παρουσία τους σε ΠΑΟΚ και Θερμαίκό αυτές τις πρώτες αγωνιστικές «ανάγκασε» τους δύο τεχνικούς να τους καλέσουν στο καμπ. Οι δώδεκα αθλητές που κλήθηκαν είναι: Σταύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Τζούφρας (Φίλιππος Βέροιας), Ευρυπίδης Ναουμίδης, Γιάννης Πιλαλίδης (ΧΑΝΘ), Νίκος Βουτσάς (ΓΑΣ Κιλκίς), Γιώργος Κότσιφας, Χρήστος Μισυρλής (ΠΑΟΚ), Γιώργος Βακάλης, Χρήστος Τσάτσος (ΑΟΔ Θερμαϊκού), Γιάννης Ζαρλακούτης, Αντώνης Λεωνίδας (Πανελλήνιος), Νίκος Κοκολοδημητράκης (ΑΣΕ Δούκα).

«Ευκαιρία να δούμε τους νέους παίκτες»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος, δήλωσε: «Είναι από τις προγραμματισμένες προπονήσεις. Είναι ευκαιρία να δούμε κάποιους παίκτες και να δούμε ποιοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ολη την διάρκεια της χρονιάς κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζουν ή είναι γνώριμοι από την Εθνική Νέων θα τους δίνουμε ευκαιρίες να δείξουν την αξία τους».

Καμπάνα
σε Μίγκα- Κορρέ
Με αποκλεισμό 15 ημερολογιακών ημερών από τους αγώνες τιμώρησε τους διεθνείς διαιτητές Μίγκα- Κορρέ η ΚΕΔ, λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων τους, στο παιχνίδι ΑΕΚ- Ιωνικός ΝΦ, ενώ με την ίδια ποινή τιμώρησε και τον παρατηρητή Μάρκο Δημόπουλο, για πλημμελή σύνταξη της έκθεσής του για τον ίδιο αγώνα. Επίσης με 15 ημέρες τιμωρήθηκαν και οι διαιτητές Πατιός- Τσιάνας,  για μη έγκαιρη αποστολή του φύλλου αγώνος ΧΑΝΘ- Δούκας, στα γραφεία της ΟΧΕ (εντός 48 ωρών).

Ελαμψε ο Χαλκίδης
Τους επτά βαθμούς σε ισάριθμα ματς στην Γερμανική Μπουντεσλίγκα έφτασε ήδη η Βέτσλαρ, του διεθνούς πίβοτ Γιώργου Χαλκίδη (2 γκολ). Η ομάδα του «ΧΑΛΚ» πήρε σπουδαίο βαθμό στην έδρα της Γκροσβάλσταντ με 23-23 και πλέον σκαρφάλωσε στην 11η θέση της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας πως φέτος θα είναι μία άνετη σεζόν.

Στόχος το Μετάλλιο για την Ενόπλων
Με στόχο την διάκριση και γιατί όχι και το μετάλλιο αναχωρεί σήμερα (7π.μ.) από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την Βομβάη μέσω Ζυρίχης, η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα, που ισοδυναμεί με μικρή Ολυμπιάδα και θα γίνει 14-20 Οκτωβρίου στην πόλη Χαϊντερεμπάτ της Ινδίας. Την Εθνική Ενόπλων αποτελούν οι εξής αθλητές: Τριανταφύλλου, Ρασπίτσος, Σκάρλος, Μαστορογιάννης, Ριγανάς, Ανανιάδης, Σπυρόπουλος, Βύρων Παπαδόπουλος, Βελιτσιάνος, Ευαγγελίδης, Σεβαστίδης, Πετρίδης, Γκέρτσος, Ζαραβίνας, Λάππας, Τσακίρης. Αρχηγός της Εθνικής είναι ο Γιώργος Ζαραβίνας, 6ος Ολυμπιονίκης και 6ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Χθες το πρωϊ στα γραφεία του ΑΣΑΕΔ έγινε η τελετή παρουσίασης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ ενώπιον του Διευθυντή κ. Λάμπρου

«Πάθος για διάκριση»
Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ του Θερμαϊκού, Βύρων Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η Εθνική ομάδα Ενόπλων  έχοντας πολλούς διεθνείς αλλά και επίλεκτους αθλητές στο δυναμικό της, κοιτά ψηλά. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας για να τιμήσουμε το Χάντμπολ και τις Ενοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας». Ο πίβοτ της ΧΑΝΘ Χαράλαμπος Ανανιάδης τόνισε: «Εχουμε καλή ομάδα. Στόχος μας είναι το μετάλλιο». Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ Θεόδωρος Πετρίδης υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας στην μάχη για το μετάλλιο». Ο πλέι μέικερ της ΧΑΝΘ Κυριάκος Λάππας είπε: «Είναι δύσκολοι οι αγώνες. Εχουμε αξιόλογο σύνολο. Δεν γνωρίζουμε τις δυνατότητες των αντιπάλων μας. Θα αγωνιστούμε σε όλα τα παιχνίδια με πείσμα και πάθος για τη διάκριση». Ο αριστερός εξτρέμ του Κιλκίς Δημήτρης Τσακίρης τόνισε: « Το Χάντμπολ και στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων θα προσπαθήσει για τη διάκριση». Ο πίβοτ του Πανελληνίου Γιώργος Μαστορογιάννης δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή που έχουμε αναλάβει. Δεν έχουμε πληροφορίες για τους αντιπάλους. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τιμώντας την φανέλα της Εθνικής Ενόπλων και εκπροσωπώντας άξια το Ελληνικό Χάντμπολ».

 

2 comments

Anonymous said...

Αφού ανέλαβαν τα ηνία γιατί το Σάββατο (27/10) στο φιλικό με τον Ιωνικό δεν τίμησαν την ομάδα που υπηρετούν και που ο ένας εξ αυτών κατά δήλωσή του υποστηρίζει;

Anonymous said...

Tous euxomaste kalh epityxia sto ergo tous, makari na pane thn omada ekei pou prepei.
Emeis san opadoi ths AEK tha eimaste konta tous.

ORIGINAL 21