Κληρώνει για τις Ελληνικές ομάδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κληρώνει για τις Ελληνικές ομάδες


Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF) στη Βιέννη, θα γίνει η κλήρωση για τους τρίτους γύρους των Ευρωπαϊκών Κύπελλων. Από Ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν τέσσερις ελληνικές ομάδες: Ο ΓΑΣ Κιλκίς, ο ΑΣΕ Ορμή Λουξ, Η Αναγέννηση Αρτας και οι Ελπίδες Δράμας.

Μπορεί την υπέρβαση το Κιλκίς
Μετά τους αποκλεισμούς των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Φιλίππου Βέροιας, το Κιλκίς καλείται να επουλώσει το πληγωμένο γόητρο των ανδρικών ομάδων. Το Κιλκίς θα είναι στους ισχυρούς του -32- Τσάλεντζ Καπ και οι περισσότερες ομάδες που βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων είναι στα μέτρα του. Από αυτές θα ήταν καλό να αποφύγει τις Σέρβικες Λαζάρεβατς, Μεταλοπλάστικα Σάμπατς, την Ελβετική Βίντετουρ, την Σουηδική Λίντεσμπεργ και την Ουκρανική Μπουρεβέστνικ. Αντιθέτως η Σιφλάνζ από το Λουξεμβούργο και η Πρίστινα από το Κόσοβο θα ήταν ιδανικές κληρώσεις.

Γκρουπ ισχυρών -Γκρουπ αδυνάτων
 AUT  Alpla HC Hard -BEL  HC Eynatten   
 BIH   RK "Sloga" Doboj -BLR  "ARKATRON" Minsk
 CRO  Pipo Cakovec -CRO  RK "Moslavina" Kutina
 GRE  G.A.S. Kilkis -EST   HC Kehra
 ISL  Fram Reykjavik -KOS   KH Prishtina
ITA  Junior Fasano -LUX  HBC Schifflange ASBL
ROU Sport Resita   -MNE HC "Mojkovac" 
 ROU Uztel SC Ploiesti   -POR Academica da Mai/ISMAI
LTU  Granitas Kaunas -ROU CSU Timisoara
TUR Ankara Kulübü -SRB H.C. "Kolubara"-Lazarevac  
UKR  Shakhtyor Donetsk   -SRB  RK Metaloplastika Sabac  
SUI  Wacker Thun    -SUI  Pfadi Winterthur  
MKD RK Prespa - Resen    -SVK TJ START Nove Zamky
MNE  HC "Monar" Bar    -SWE LIF Lindesberg
 POL CHROBRY Glogow  -TUR  Ankara Il Özel Idare SK    
POR Sport Lisboa e Benfica -UKR Time Burevestnik

Χρειάζεται τύχη η Αρτα
Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση είναι όλες γυναικείες, η Αναγέννηση Αρτας χωρίς αμφιβολία έχει το δυσκολότερο έργο, αφού είναι η μοναδική που θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η Ορμή θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών του Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ οι Ελπίδες Δράμας θα είναι στους ισχυρούς του Τσάλεντζ Καπ.
 
Δηλώσεις των υπευθύνων των ομάδων
Ο προπονητής του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης υπογράμμισε: « Ολες οι ομάδες του Challenge Cup είναι αντιμετωπίσιμες. Πιστεύω ότι το Νοέμβριο που θα γίνουν οι α΄γωνες θα είμαστε έτοιμοι έχοντα ξεπεράσει απόλυτα κάποια προβλήματα. Μια ευχή που έχω να κάνω είναι το δεύτερο παιχνίδι να πέσει στην έδρα μας»
Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Αρτας Βασίλης Κρανιώτης είπε: «Είμαστε στην κατηγορία των 12 αδύναμων ομάδων που θα αντιμετωπίσουν τις δυνατές. Αυτό συνέβη γιατί πέρυσι οι Ελληνικές ομάδες δεν είχαν πλούσια συγκομιδή στα Κύπελλα της Ευρώπης. Ευελπιστώ ότι θα  είμαστε έτοιμοι στους αγώνες για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Ο προπονητής της Ορμής Αμπντούλαχ Γιουσουφόφσκι τόνισε: «Ευχόμαστε να είναι μια ομάδα που θα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Όσο για την ομάδα μας, δυναμώνει από αγώνα σε αγώνα και αυτό είναι ιδιαίτερο θετικό».
Ο πρόεδρος των Ελπίδων Δημήτρης Κασαπίδης τόνισε: «Έχουμε ένα προπονητή τον Σέρβο Βελιμίρ Πένιοβιτς με μεγάλες περγαμηνές. Είναι κύριος, άρχοντας που χτίζει μια καινούργια ομάδα με νεαρές παίκτριες η οποία σε 2-3 χρόνια θέλω να πιστεύω πως θα κάνει σπουδαία εμφάνιση στην Ευρώπη. Περιμένουμε την κλήρωση με αδημονία».

«Ηταν η πρώτη, άλλα όχι η τελευταία»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης μετά την νίκη της ομάδας του επί της Δυναμό Βουκουρεστίου στο Κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας με 30-29 για το Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δήλωσε: «Είπα στους παίκτες  μου ότι πρέπει να βρίσκονται εκεί όταν γράφεται ιστορία.  Είναι η πρώτη νίκη στην ιστορία της ΑΕΚ και μάλιστα στην –παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό γήπεδο. Στοχεύαμε σε αυτή τη νίκη παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε τη διαφορά των 14 τερμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η νίκη γιατί μας δίνει νέα πνοή και για τη μάχη μας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες της Δυναμό ήρθαν στηριγμένοι στη διαφορά των 14 τερμάτων αλλά  στο παιχνίδι δεν ήταν αδιάφοροι και πάλεψαν για τη νίκη καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ εμείς κερδίσαμε γιατί θέλαμε τη νίκη περισσότερο από εκείνους. Για την τρανταχτή παρουσία των φιλάθλων τη ΑΕΚ πρέπει να επισημάνω ότι αξίζει γι αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν και στο Βουκουρέστι να δίνει κανείς τα πάντα  για να κάνει την ΑΕΚ ακόμα πιο μεγάλη και δυνατή και να αποζημιώσει τους φιλάθλους για την  ειλικρινή και απόλυτη συμπαράστασή τους. Ο προπονητή της Δυναμό Ιονέλ Ένε μας έδωσε θερμά συγχαρητήρια και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα ενώ το μυαλό του ήταν στραμμένο στο μεγάλο ντέρμπυ του Ρουμανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Στεάουα. Το 30-29 της 7/10/09 είναι το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα της ΑΕΚ στην Ευρώπη και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο. Συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου όλους τους παίκτες της ΑΕΚ».

Ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ και επικεφαλής της Ανάπτυξης Παντελής Χατζηϊωάννου ο Σύμβουλος της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης και ο Επικεφαλής Τεχνικός της Ανάπτυξης Τάκης Κορορός  επισκέφτηκαν την Μυτιλήνη και  πήραν μέρος σε συσκέψεις για την Ανάπτυξη. Ο Παντελής Χατζηϊωάννου δήλωσε: «Με την ενεργό συμπαράσταση του Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου Παναγιώτη Ζαφειρίου και των Στελεχών της ίδιας Επιτροπής αλλά και με την παρουσία των προπονητών των τμημάτων μικρών ηλικιών των Σωματείων από Μυτιλήνη Χίο και Σάμο πραγματοποιήσαμε σύσκεψη. Θέσαμε τα πρωταθλήματα σε νέα τροχιά με αρχή και τέλος. Βάλαμε τις βάσεις για την καινούργια αναπτυξιακή προσπάθεια στο Βόρειο Αιγαίο και προτρέψαμε τους προπονητές να ασχοληθούν ακόμα με μεγαλύτερο ζήλο στα τμήματα υποδομής. Επίσης υποσχεθήκαμε πως θα βοηθήσουμε  όσο μπορούμε για την δημιουργία στην Μυτιλήνη Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου που θα διαθέτει χώρο για ολυμπιακών διαστάσεων γήπεδο Χάντμπολ». Ο Επικεφαλής Τεχνικός της Ανάπτυξης Τάκης Κορορός δήλωσε: «Το Νοέμβριο θα διοργανώσουμε σεμινάριο για τους προπονητές του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη ενώ θα διδάξουν ακόμα ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Γιώργος Τσαγκαράκης, ο προπονητής του θα οριστεί από την ΟΧΕ για την Εθνική Παίδων και ο προπονητής τερματοφυλάκων των Εθνικών ομάδων μικρών ηλικιών, Στέλιος Αλεπουδέας. Ήδη χορηγήσαμε στους συναδέλφους DVD με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Διαπιστώσαμε μεγάλη διάθεση για προσφορά. Έχουμε συνολικά 8 ομάδες στο Β. Αιγαίο : 4 από Μυτιλήνη , 2 από Σάμο και 2 από Χίο».

Γίνεται δουλειά στην ανάπτυξη
Την Πέμπτη «θα χτυπήσει το κουδούνι» για την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου στον τομέα της Ανάπτυξης στην Αττική. Στις 14.30 στο Κλειστό της Νέας Φιλαδελφείας θα γίνει η πρώτη προπόνηση των κλιμακίων παμπαίδων- παγκορασίδων για τις περιοχές, Καματερού –Αγίων Αναργύρων –Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας  και  Κυψέλης. Τη Δευτέρα στο Κλειστό της Ηλιούπολης στις 14.30  θα γίνει προπόνηση των κλιμακίων παμπαίδων- παγκορασίδων για τις περιοχές, Βύρωνα-Νίκαιας- Νέας Σμύρνης-Ηλιούπολης.

No comments