Περνάει εύκολα στους «16» ο ΓΑΣΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Περνάει εύκολα στους «16» ο ΓΑΣΚ


Με την Εσθονική Κέχρα κληρώθηκε στον 3ο γύρο του Challenge Cup Ανδρών ο ΓΑΣ Κιλκίς. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 17-18/11 στην Εσθονία και ο επαναληπτικός 10 ή 11/11 στο Κιλκίς. Η ελληνική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και μπορεί να κάνει δύο νίκες κόντρα σε μία ομάδα η οποία δεν έχει ούτε το σθένος, άλλα κυρίως την ποιότητα να κοντράρει την ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη, οποίος πάντως κράτησε χαμηλούς τόνους: «Η Εσθονική ομάδα είναι 3 φορές πρωταθλήτρια Εσθονίας. Είναι η καλύτερη ομάδα της Εσθονίας και έχει συνεχή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης. Στην πόλη αυτή αγωνίστηκε και η Εθνική μας ομάδα Ανδρών. Ο ΓΑΣΚ έχει καλή προοπτική για τον αγώνα και η ευχή μου να έπεφτε ο δεύτερος αγώνας στο Κιλκίς έπιασε».

Μπορεί η Ορμή
Βατή ήταν η κλήρωση για την πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΣΕ Ορμή Λουξ, η οποία θα υποδεχθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για το Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τη Σερβική ZRK Kνάζ Μίλος στις 3-4/11 (επαναληπτικός 10 ή 11/11 στη Σερβία). Ο προπονητής της Ορμης Αμπντούλα Γιουσουφόφσκι τόνισε: «Έχω πάντα σεβασμό για ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτές οι ομάδες κάθε χρόνο αλλάζουν. Θα συγκεντρώσουμε στοιχεία. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας».

Αδερφικές σχέσεις με Κνιαζ Μίλος
Η Κνιαζ Μίλος ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος του ΑΣΕ Ορμή Λουξ την περίοδο 2001-02, στην παρθενική εμφάνιση της πατρινής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τότε οι «λέαινες» είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με δύο γκολ αλλά είχαν ηττηθεί στο Αραγκέλοβατς με τέσσερα τέρματα μπροστά σε 4.000 Σέρβους φιλάθλους. Η Κνιάζ Μίλος όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονταν σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι από τις δυνατές εκπροσώπους της Σέρβικης σχολής στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια από τις ομάδες που παράγει ταλέντα και πολλές από τις αθλήτριες ενισχύουν ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Ο ΑΣΕ Ορμή Λουξ και η Κνιαζ Μίλος, κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «αδελφά» σωματεία καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία σε πολλά επίπεδα, ενώ να θυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβρη του 2004, η πατρινή ομάδα είχε φιλοξενήσει την Σέρβικη ομάδα και είχαν πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία και είχαν δώσει μεταξύ τους φιλικά. Ένα χρόνο αργότερα, ο Σέρβικος σύλλογος είχε ανταποδώσει την φιλοξενία και οι «λέαινες» είχαν ταξιδέψει στο Αραγκέλοβατς για προετοιμασία και φιλικά. Επίσης, οικογενειακή φιλία συνδέει το γενικό διευθυντή του ΑΣΕ Ορμή Λουξ Ανδρέα Κόγκα με τον πρόεδρο της Κνιαζ Μίλος Ζόραν Κουσμάνοβιτς, ενώ να σημειωθεί ότι η κόρη του Ιβάνα Κουσμάνοβιτς, είναι καθηγήτρια Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Δύσκολα για Αρτα- Δράμα
Η Αναγέννηση Αρτας στο Κύπελλο Κυπελλούχων θα αντιμετωπίσει στην Αρτα στις 3 ή 4/11 την Ρουμάνικη Ρούλμεντουλ Ούρμπαν Μπράσοβ στον πρώτο αγώνα του τρίτου γύρου, ενώ στις 10 ή 11 του ίδιου μήνα θα γίνει ο επαναληπτικός. Η Ρουμανική ομάδα είναι η κάτοχος του Τσάλεντζ Καπ του 2006 και μία εκ των κορυφαίων ομάδων των Βαλκανίων. Ο πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ Βασίλης Κρανιώτης δήλωσε: «Στην τελευταία αθλητική περίοδο η αντίπαλος μας έπαιξε στα τελικά του Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας την προηγούμενη περίοδο έπαιξε στον τελίκό του Challenge Cup. Προπονήτρια της ομάδας είναι μια παλιά πάικτρια της Αναγέννησης, η Μαριάννα Τίρκα. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες για να οργανώσουμε την ομάδα μας κατά τον καλύτερο τρόπο».
Οι Ελπίδες Δράμας θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι για τον 3ο γύρο του  Challenge Cup στις 3 ή 4/11 κόντρα στη Ρουμανική Τόμις Κονστάντα. Ο Πρόεδρος των Ελπίδων Δημήτρης Κασαπίδης τόνισε: «Ο προπονητής της ομάδας μας Βελιμίρ Πένιοβιτς  μας μίλησε για τη μεγάλη δυσκολία του αγώνα. Είναι ομάδα που πάει για τίτλο στην Ευρώπη. Αν μας βοηθήσουν οι τοπικές αρχές τότε με  κατάλληλες μεταγραφές για την Ευρώπη θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τα παιχνίδια». Αξίζει να σημειωθεί πως η Κονστάντζα ήταν η φιναλίστ της διοργάνωσης το 2006, ενώ το ευχάριστο είναι πως ο επαναληπτικός θα γίνει στη Δράμα 10 ή 11/11.

«Θα κρατήσουμε ψηλά το χάντμπολ»
Αναχωρεί την Πέμπτη, ώρα 07.00 από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την Βομβάη μέσω Ζυρίχης, η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα, που ισοδυναμεί με μικρή Ολυμπιάδα και θα γίνει από 14-20 /10/07 στην πόλη Χαϊντερεμπάτ της Ινδίας. Συνολικά θα  γίνουν αγώνες σε 16 αθλήματα. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Ενόπλων Δυνάμεων Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων η παρουσία μας σε αυτή τη στρατιωτική Ολυμπιάδα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ιθύνοντες του ΑΣΑΕΔ γιατί συμπαραστάθηκαν με όλη τους την καρδιά και στην ομάδα του Χάντμπολ. Οι αγώνες στην Ινδία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νέα παιδιά, για τους φερέλπιδες αθλητές του Χάντμπολ. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ελληνικού Χάνμτπολ, θα τιμήσουμε τη φανέλα του Ελληνικού Χάντμπολ και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα μας σε καλή θέση».

Τουρνουά διοργανώνει η Ακαδημία Πατρών
Το τμήμα Χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας συνδιοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας και τον ΟΝΑ Πατρών,  το 2ο Τουρνουά Χάντμπολ στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή Νάσου Αραβαντινού. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι στην Πάτρα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 12/10/07
ώρα 19.30 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ  (Α)
ώρα 21.00 ΦΑΙΑΞ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Α)
Σάββατο 13/10/07
Ώρα 16.00  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ- ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Α)
17.30 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ –ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Γ)
19.00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ-ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Α)
Κυριακή 14/10/07
10.00 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ -ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Α)
11.30 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  (Γ)
13.00 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Α)
14.15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 

 

 

1 comment

Anonymous said...

αν δεν περασει ευκολα το κιλκις θα φταιει αυτο ή εσυ δεν δα ειχες κρινει σωστα????